Közép-Európa Közepe

 

Információ turistáknak

a Közép-Dunavidéki régióról

 

 

 

 

Pest Megyei Turisztikai Információ

Budapest, 2003

A kiadó a kiadvány összeállításakor

a rendező szervektől

és az önkormányzatoktól kapott információkra

támaszkodott.

Az adatok nem teljes körűek.

A rendező szervek

a változás jogát fenntartják.

 

 

 

A kiadó köszönettel fogadja a könyvvel kapcsolatos észrevételeket és kiegészítéseket. Mail: bela@budaib.hu

 

 

 

 

A kiadvány szerkesztésénél felhasználtuk

a rendelkezésre álló szakkönyveket és kiadványokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiadja: Pest Megyei Turisztikai Információ

Szerkesztő: Budai Béla Dénes

HU ISSN 1785-069X

Előszó

 

A “Közép-Európa közepe” címmel megjelenő turisztikai információs könyv hatodik, javított és bővített internetes kiadását tartja kezében, Kedves Olvasó.

A Pest Megyei Turisztikai Információ megalakulása óta egyik legfőbb törekvéseként a közszolgálatiság érdekében tevékenykedik. Hogy mindez nem csak nagy szavak hangoztatásából áll, az is bizonyítja, hogy minden évben kiadjuk az éves megyei eseménynaptárt, melyben nem csak Pest megye, hanem a Budapest és Közép-Dunavidék idegenforgalmi régió összes eseményét gyűjtjük, és közzétesszük az érdeklődők számára. 2004-től kezdődően megkezdtük – jóllehet még nem teljes- körűen – a Vág-Duna-Ipoly Eurorégió területén is a kutatást és adatgyűjtést. Az Európai Unióhoz való csatlakozás jegyében már évekkel ezelőtt megkezdtük a kapcsolatfelvételt, s ennek eredményei most kezdenek valósággá válni. Munkánk egyik legnagyobb elismerésének tekintjük, hogy a hivatalos értékeléseken túl igen nagy érdeklődés mutatkozik a vállalkozók részéről is kiadványunk iránt. Mindez számunkra azt jelenti, hogy kiadványunkat olvassák és feltehetően hasznosítják is üzleti tevékenységük során. Az idegenforgalmi marketing gazdasági hatását meglehetősen nehéz statisztikai módszerekkel számba venni, ezért is jelent sokat az, hogy ezáltal visszajelzést kapunk erőfeszítéseink nemzetgazdasági hatásáról.

A könyv természetesen elsősorban turistáknak, utazóknak és kirándulóknak készül. A központi régió turisztikai szempontból sajátos helyzetben van: a szálláshelyek legnagyobb része a fővárosban található, viszont a Budapestet körülölelő kirándulóhelyek forgalma onnan indul ki és tér vissza. Nehéz felbecsülni, hogy hányan és hová kirándultak, de egy biztos: aki egy fél vagy egész napot eltölt a Dunakanyarban, Szentendrén, Esztergomban, Vácott, Gödöllőn, Százhalombattán vagy Ráckevén, az nemcsak egy újabb élménnyel lesz gazdagabb, hanem gazdagítja – egy szálláshelynyi költés erejéig – a magyar gazdaságot is.

Elképzelhetetlenül sok látnivaló, érdekesség és élmény található ebben a régióban. Szeretnénk, ha sokan felismernék: nem szükséges távoli országokba utazni ahhoz, hogy új felfedezni valót találjunk, vagy hogy értelmes pihenéssel tölthessük el szabadidőnket.

Itt köszönöm meg Philip J. Skotte úrnak, az Amerikai Egyesült Államok Budapesten akkreditált főkonzuljának, hogy elolvasta a “Turista biztonsága” című fejezetet. Az ő személyes pozitív hozzáállása tette lehetővé annak a folyamatnak a megkezdését, melynek során szeretnénk elérni, hogy az ideérkező turistákat ne csak az Interneten megjelenő éttermi feketelisták óvják a világon mindenütt leselkedő veszélyektől, hanem a veszélyek és a károk megelőzhetők legyenek. Ugyancsak köszönöm Irk Ferenc professzor úrnak, aki a magyar kriminalisztika meghatározó személyiségeként megtisztelt azzal, hogy elolvasta a fejezetet és megjegyzéseivel segített a hibák kijavításában. S végül nem feledkezhetünk meg a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsról, akiknek anyagi támogatása tette lehetővé a kötet megjelenését.

Önöknek pedig, Kedves Olvasók, kívánom, hogy érezzék vendégnek magukat nálunk.

Budai Béla Dénes

Pest Megyei Turisztikai Információ

 

TARTALOMJEGYZÉK

Előszó     3

A turista biztonsága             6

– Pest Megye Önkormányzatának

intézményei            12

– Tourinform Irodák             13

– Turisztikai egyesületek     17

– Országos információ         21

– Művelődési házak             25

Útvonaltervek

– Duna menti római kori emlékek nyomában    33

– Autós kiránduló útvonalak              35

– Kerékpáros kiránduló útvonalak     44

– Hajókirándulások               48

– Vízitúra-útvonal                 51

– Kisvasutak, vasutak          52

Múzeumok             53

Témaparkok, kultúrparkok  59

Ökoturizmus           62

Aktív turizmus       70

Strandok, gyógyfürdők        75

Lovasprogramok  80

Vadászat                 85

Horgászni szeretnék, mi a teendőm?                  87

Horgász Egyesületek,

horgászjegy-árusító helyek                 89

Horgászvizek         90

Pünkösdi bortúra – nyitott pincék     101

Repülőterek, sétarepülés     102

Beutaztató és belföldi

turizmust értékesítő utazási irodák     103

Szálláshelyek

és konferencialehetőségek                  109

Kempingek             162

Falusi szálláshelyek              166

Ifjúsági szálláshelyek           170

Ifjúsági utazási irodák          173

Vendéglátóhelyek                 174

Pest megyei ételek receptjei               211

A turista biztonsága

• Biztonságos ország

• Zsebesek

• Taxisok

• Éttermek

• Trükkös autólopások

• Pénzváltók

• Prostitúció

• Rendőrségi korrupció

• Itt a piros

• Help

Mint vendéglátó ország, fontosnak tartjuk, hogy az idelátogató turisták – amellett, hogy jól érzik magukat nálunk – biztonságban érezhessék magukat, pihenésüket, szórakozásukat ne zavarhassa meg rendkívüli esemény. Magyarország biztonságos ország, ez legjobban az itt élő lakosság attitűdje alapján ítélhető meg. A Gallup legutóbbi felmérése szerint a közbiztonság az elmúlt két évben a megkérdezettek 37%-a szerint javult. Egy százas skálán adott értékelés alapján a magyar lakosság biztonságérzet-indexe 60, lényegesen jobb, mint Nyugat-Európa számos államában. Budapesten gyakorlatilag nincsenek olyan városrészek, melyeket a nem ott élők ne látogathatnának. A hajdan volt Csikágó, mely nevét – még a világháború előtt – az amerikai gengszterizmushoz fűződő előítéletes gondolkodás következményeként kapta, ma tisztességes polgári lakónegyed.

A bűnözés világjelenség. Hatása alól egyetlen nagyváros sem vonhatja ki magát. Bűnözők bárhol felbukkanhatnak, de ahhoz, hogy valaki áldozattá váljék, az esetek nagy részében neki magának is része lehet. Egy ismeretlen országban, melynek kulturális háttere, szokásai eltérnek az otthon megszokott konvencióktól, óvatosabban, körültekintőbben kell közlekedni, az emberek közé menni. Olyan könnyelműségeket, melyek kiszolgáltatottá tehetik a turistaként, rövid időre nálunk tartózkodót nem célszerű vállalni, hiszen a helyismeret hiányát, a tapasztalatlanságot, a nyelvtudás hiányából adódó kommunikációs korlátokat rosszhiszemű, netán bűnöző hajlamú emberek kihasználhatják, és ki is fogják használni. Az elvárt minimális odafigyeléssel elkerülhető, hogy a kellemes időtöltés ne az áldozattá válás kellemetlen emlékét adja a hazatérés útravalójául.

Az alábbiakban néhány információval a leggyakoribb veszélyekre hívjuk fel a figyelmet.

A zsebtolvajok már az ókorban is közismertek voltak. A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön, különösen a budapesti 4-6-os villamoson, a 7-es vagy 26-os (Margitszigeti) autóbuszon, a pályaudvarokban és az aluljárók lépcsőin vagy a bevásárlóközpontokban bármikor felbukkanhatnak a jórészt nem is magyar, hanem a keletebbre és délre fekvő országokból a vízummentesség kihasználásával turistaként érkező, Európában keresztül-kasul vándorló bűnözők. Az egyik leggyakoribb helyszín a metró, különösen a mozgólépcsők. Ellenük úgy lehet és kell védekezni, hogy az útlevelet a szálloda széfjében helyezzük el és egy erre a célra készült fénymásolatot tartunk magunknál. Pénzünket ne tartsuk egy helyen, hanem többfelé elosztva helyezzük el, s nem a felsőruházat zsebeiben, hanem testünkhöz közel, vagy akár a ruha alatt. Olyan hitelkártyát tartsunk magunknál, melynél a limit alacsony. Értékesebb műszaki cikket nem szabad hivalkodva hordani, inkább kézitáskában vagy tokban (video, fényképezőgép, mobiltelefon). Nagy összegű készpénzt ne hordjunk magunknál, ez is a széfbe való. A magyar polgári jog szabályai szerint a szálloda korlátlanul felelős az itt elhelyezett értékekért, tehát ez a legnagyobb biztonságot jelenti.

Külön téma a női kézitáskák problémája. Ezeket bárhogy viseli tulajdonosa, a szakképzett brigádban dolgozó tolvajok egy “véletlen” mozdulattal meglökik potenciális áldozatukat, s mire helyrebillen egyensúlya, már ki is emelték az értékeket. Női táskában a nélkülözhetetlen kozmetikai cikkeken kívül legfeljebb zsebkendőt szabad tartani. Zsúfolt helyeken járva – a turista többnyire ilyen helyeken jár – a gyönyörű panorámában való elandalodás közben tartsuk táskánkat testünk előtt, magunkhoz szorítva.

A rendőrségnek külön zseblopási csoportja van, ahol specialistáik dolgoznak a zsebtolvajok ellen. A magyar büntetőjog enyhén bünteti ezt a kis jelentőségű bűnelkövetést. A kis összegű lopás nem bűncselekmény, hanem csak szabálysértésnek számít, így a legjobb védekezés a megelőzés. Ha mégis megtörténik a baj, a 112-es általános segélyhívó telefonszámot idegen nyelven is beszélő rendőrök állnak készen a segítségre.

A másik kellemetlen élmény, ha “hiéna” típusú taxival utazik az ember. Ez szintén előfordulhat a világ bármely nagyvárosában. Magyarország sem kivétel. A repülőtéren előforduló anomáliákkal szemben olykor a hatóságok is tehetetlenek. A megelőzés legjobb módszerre, ha telefonon rendelünk taxit, ekkor a rendelésnek írásos nyoma marad. A legbiztonságosabb a nagy és ismert taxis társaságok autóival, a repülőtérről pedig az Airport-minibusszal utazni, melyek könnyen felismerhetők jellegzetes emblémájukról. A sehova nem tartozó, a magyar köznyelvben mezítlábasnak titulált önálló személyfuvarozókkal gyakrabban fordul elő kifogásolható dolog. Hasonlóképpen a pályaudvarok és szállodák környékén vadászó “hiénákkal". Beszálláskor érdemes ellenőrizni a kötelezően kihelyezett arcképes igazolványt és a viteldíj-táblázatot. Érdemes a józan eszünket is használni: 10 kilométernél nagyobb távolság nem gyakran fordulhat elő. Probléma esetén kérjünk nyugtát, és okvetlen írjuk fel a rendszámot. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, Budapesten a Fővárosi Közgyűlés illetékes bizottsága jogorvoslatot szolgáltat.

Sok jó étterem van nálunk, a magyar konyha nem véletlenül világhírű. Természetesen ezekben is akad olyan, ahol nem tisztelik a törvényeket. A skála a kisebb-nagyobb ügyeskedéstől a rablásig terjedhet. Előfordul, hogy az elfogyasztott ételért többet számolnak. Ez úgy előzhető meg, hogy mindenhol kötelező az étterem utcai bejáratához kihelyezni az árakat feltüntető étlapot. Ahol ez hiányzik, oda legjobb be sem menni. Az asztalnál átadott étlapnak szintén tartalmaznia kell az árakat. Jobb helyeken egy étlapot a rendelés után is az asztalnál hagynak. Ha erről megfeledkezne a felszolgáló, bátran kérjük el – ha udvariasak vagyunk és nem akarjuk megsérteni, akkor mondhatjuk: majd még rendelünk desszertet az étkezés után. Ma már nem feltűnő, ha valaki a számlát fizetés előtt összehasonlítja az étlappal, és utánaszámol. Csak pénztárgéppel nyomtatott számlát szabad elfogadni, minden más számolócédula törvényellenes és alkalmat ad a csalásra.

Hitelkártyás fizetésnél ne engedjük, hogy olyan helyre vigyék hitelkártyánkat, ahol nem láthatjuk, mi történik vele, mert esetleg előfordulhat, hogy többször is “lehúzzák". Ez nemcsak az éttermekre, hanem a benzinkutakra és más üzletekre is érvényes tanács.

Beszélni kell a borravalóról is. Magyarországon — de nemcsak itt — hagyománnyá vált szokás, hogy az étteremben, a taxisnak, a fodrásznak, a szállodai személyzetnek a számla végösszegét 10-15%-kal megemelve borravalót adnak. A személyzet ezt hallgatólagosan elvárja, legtöbbjük jövedelme nagyrészt ebből áll. A borravaló természetesen nem kötelező. Ha a vendég elégedett, örömmel adja, ha adni akar. Vannak helyek, ahol automatikusan hozzáadják a számlához, szerviz-díj címen. Ez ma már Magyarországon is sok helyen bevett szokás. Érdemes a számlát közelebbről is megnézni, tartalmaz-e szervízdíjat.

Vita esetén, ha nem sikerül a helyszínen rendezni a nézeteltérést, kérjük el a “Vásárlók könyve” elnevezésű füzetet. Ennek a könyvnek a vendégek számára elérhető helyen kell kifüggesztve lennie, tehát tulajdonképpen kérni sem kellene, viszont jó néhány helyen hajlamosak kissé hátrább, nem látható módon elhelyezni. Kötelező íróeszközt is mellékelni hozzá. A könyv három példányos, önindigós papírral készült. Ide bármilyen panaszt be lehet jegyezni, a személyzet a panaszt tevőt nem befolyásolhatja. A legfelső példányt tépjük ki, és vigyük magunkkal, ez dokumentálja majd, mi történt. Ne feledkezzünk meg nevünk és (otthoni) címünk feljegyzéséről, mert lehet, hogy az eljáró hatóság csak hosszabb idő alatt tudja a panaszt kivizsgálni. Panaszunkkal a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségekhez érdemes fordulni.

Pályaudvarok környékén vagy a turisták által gyakran felkeresett belvárosi utcák táján gyakran találkozhatunk utcai pénzváltókkal. Többségükön már messziről látható, hogy nem az ország állampolgárai. Magyarországon a pénzváltás banki tevékenység, eszerint az utcai pénzváltás törvénybe ütközik. Ezek az urak abból élnek, hogy becsapják a hozzájuk fordulót. Aki némi haszon fejében náluk próbálkozik, magára vessen. Biztosan becsapják, és reklamációra sem lesz lehetősége. A tett önmagában hordja büntetését.

A hiszékeny, naív és tudatlan turisták gyakran bedőlnek az “Itt a piros, hol a piros ?” nevű játék szélhámosainak. (A játék arról szól, hogy rendszerint egy papírdoboz tetején forgat valaki sebesen három gyufásdoboz tetőt, melyek közül az egyik alatt kis piros golyócska van elrejtve. Ennek a helyét kell a nyeremény reményében kitalálni, különben a tét elvész. Ezen a játékon még soha, senki nem nyert. Ha azt látjuk, hogy mégis nyert valaki, arról tudhatjuk, hogy ő a beépített ember.

Időnként előfordul, hogy a bankjegykiadó automatákat manipulálják. Ha az automata nem adja ki a kártyát, vagy az igényelt pénzt, legfontosabb, hogy ne hagyjuk ott a helyszínt, hanem onnan azonnal hívjuk az automatán feltüntetett segélyhívó számot, vagy – ha ezt is eltüntették – a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon. Ha eltávozunk, a tolvajok villámgyorsan kiemelik beragadt pénzünket és sebesen távoznak, a bankkártyával együtt. Rendőri segítséggel van remény a pénz és a kártya visszaszerzésére. Soha ne engedjük meg, hogy a bankautomatánál idegenek közelünkbe jöjjenek, bámészkodjanak, vagy segítséget színleljenek. Megfigyelhetik PIN-kódunkat, és a kártyánkat megszerezve megcsapolhatják bankbetétünket. Ha éjjel kell pénzhez jutnunk, keressünk olyan bankot, ahol az automatát külön elzárt üvegajtó és videokamera védi. Az ajtó hitelkártyánkkal nyitható. A bankautomata bizonylatot nyomtat a tranzakcióról. Ezt sem szabad ott hagyni, ezzel is visszaélhetnek.

Az autólopásnak vagy az autó feltörésének is ki lehetünk téve. Ha nem hagyunk értéket az autóban, nem lesz értelme a betörő számára feltörni azt. Ne bízzunk könnyelműen abban, hogy nem látható helyre tettünk holminkat. Ha az autóban hagyjuk, esély van rá, hogy elviszik. Az autó kulcsát tartsuk biztonságos helyen, lehetőleg nem együtt a gépjárműokmányokkal. Előfordult olyan eset, hogy a tolvaj az ablakon bemászva vitte el az éjjeliszekrényen hagyott kulcsot. Miközben a vendég a ház teraszán sörözgetett, a saját kulcsával lopták el feltűnés nélkül az autóját. Akinek nagy értékű autója van, tartsa lehetőleg őrzött helyen. (Nem minden parkolóhely vagy parkolóház őrzött!)

Speciális eset a “trükkös autólopás". Ez rendszerint úgy történik, hogy a benzinkútnál kiszúrják az autó gumiját, s mire ezt az áldozat néhány száz méter után észreveszi és megáll, segítséget színlelő bűnözök kirabolják. Az utcai kéregetők elutasítás esetén belerúghatnak az autóba vagy a kerékbe. Ha szög van a cipőjükre erősítve, azzal szintén kilyukaszthatják a gumit, a színjáték ugyanaz, mint előbb. Előfordul, hogy kisebb koccanást idéznek elő, s amikor az áldozat kiszáll, megnézni mi történt, akkor valaki – rendszerint egy harmadik kocsiból beugrik valaki a helyére és sebesen elhajt a kocsival. A módszert szívesen alkalmazzák – többnyire Kelet-Európai bűnözők – az autópályákon, de a városokban is. A baj megelőzhető, ha állandóan belülről zárva tartjuk az összes ajtót. Ha kiszállunk, a kulcsot okvetlenül vegyük magunkhoz, baleset esetén pedig hívjunk rendőrt. A 112-es telefonszám bármely utcai telefonfülkéből pénzbedobás vagy telefonkártya nélkül hívható, mobiltelefonról úgyszintén.

Megeshet, hogy az ülésre helyezett táskánkat egy motoros, vagy a piros lámpánál egy gyalogos az ablakot betörve elragadja. Megelőzhető, ha a táskát a padlószinten tartjuk, s lehetőleg akkor sem teszünk bele pótolhatatlan érétket.

A prostitúció a legősibb mesterség. Alighanem az is marad. Magyarországon is, meg a világon szinte mindenütt. Az emberi kapcsolatoknak számtalan fajtája létezik, ezt igazán nem ajánljuk vendégeinknek. Az a férfi, aki elhiszi, hogy a vonzereje késztette arra, hogy az utcán vagy egy éjszakai szórakozóhelyen egy vagy két nála fiatalabb, csinos nő megszólítsa, gondoljon arra, mit látott reggel a tükörben. Ha erre nem jól emlékszik, abból nagy baj lehet. Van néhány erre szakosodott vendéglátóhely – egy részük figyelmeztetésként szerepel némelyik követség internetes honlapján is – ahová a könnyű lányok becsábítják a gyanútlan áldozatot, és figyelmét elterelve olyan méregdrága, különleges italokat rendelnek maguknak, amit a lóvá tett férfiak nem akarnak, vagy talán nem is tudnak kifizetni. Ilyenkor megjelenhet egy-két izomember, és még az is előfordulhat, hogy testi kínzással kényszerítik áldozatukat arra, hogy az étteremben található pénzautomatából hatalmas összegeket vegyen ki, és fizesse készpénzzel alkalmi ismerőseik fogyasztását.

Nem szabad olyan vendéglátóhelyre bemenni, ahol az ajtó zárva van, és hatalmas gorilla méretű ember őrzi. Ide csak bemenni könnyű, kijönni sokkal nehezebb. A legbiztosabb megelőzés: semmi olyat nem tenni, amit otthon nem szívesen mesélnénk el a feleségünknek.

Bármennyire sajnálatos és szégyellnivaló, a rend őrei közé is beférkőzhetnek méltatlan emberek. Némelyikük hajlamos a külföldiek és turisták tájékozatlanságát, helyismeretének hiányát kihasználni. A magyar rendőrség vezetői mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ezeket a nem odavaló elemeket soraikból mielőbb eltávolítsák. A turistának minden oka megvan a gyanakvásra, ha a rendőr az esetleges büntetést készpénzben kéri. Ezt a magyar jogszabályok nem engedik meg. Ilyenkor postai csekken kell és lehet a bírság összegét kiegyenlíteni. A bírság összege 500 Ft-tól legfeljebb 10.000 Ft-ig terjedhet. A szabálytalankodó számíthat arra is, hogy útlevelét bevonják, és meg kell jelennie a szabálysértési hatóság előtt. Feljelentés esetén a bírság összege magasabb is lehet.

Főként autópályákon fordul elő színlelt rendőri intézkedés, álrendőrökkel, rablási céllal. Az igazi rendőr fehér vagy kék inget visel, bal zsebe felett szolgálati jelvény található, melyen “Rendőrség” felirat, mérleg és 5 jegyű sorszám látható. Jobb zsebe felett pedig ezüst színű névtáblát visel. A “Police” feliratú, 5 jegyű sorszám nélküli jelvény visszaélésre alkalmas utánzat. Az egyenruha bal felső karján karjelvény mutatja, hová tartozik az intézkedő rendőr, Budapesten a jobb felső karon kerületi jelvény is van. Gyanú, vagy jogvita esetén érdemes megjegyezni vagy feljegyezni a rendőr jelvényének a számát, vagy a rendőrautó rendszámát. Az intézkedés befejezése után az intézkedés alá vont személy kérheti az intézkedő rendőr nevét, szolgálati helyét, rendfokozatát. Polgári ruhás rendőr az intézkedés megkezdése előtt köteles felfedni magát és közölni az intézkedés célját. Csak hivatásos tag intézkedhet, ami azt jelenti, hogy arcképes igazolványában a neve alatt szerepel rendfokozata, illetve az, hogy “fegyverviselésre jogosult", és “a rendőrség hivatásos állományú tagja".

S végül: hol kaphat segítséget a bajba jutott turista? Budapesten, a város közepén, a Sütő utcában működik a Tourist Police 24 órás szolgálata, a Tourinform irodában. A nyitvatartási idő alatt az ország nagyobb településein található Tourinform irodák szintén készen állnak a segítségre. A rendőrség 112-es telefonszáma bármely telefonról díjtalanul a nap 24 órájában hívható, itt többnyire idegen nyelven is beszélő rendőrtisztek teljesítenek szolgálatot. Vendéglői, éttermi panaszokat a helyi önkormányzat jegyzője illetékes kivizsgálni, de a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (VIII., ker. József krt. 6.), illetve az alacsonyabb szintű fogyasztóvédelmi felügyelőségek szintén kivizsgálják a panaszokat és intézkednek. Súlyos jogsértés, baleset vagy egyéb rendkívüli esemény során érdemes a konzuli szolgálathoz fordulni, melyek rendszerint a követségek, diplomáciai képviseletek keretében működnek. Kitüntetett feladatuk országuk bajba jutott állampolgárainak megsegítése.

 

 

Pest megye

információs szervezetei

Pest Megye

Önkormányzatának

intézményei

PEST MEGYEI TURISZTIKAI IRODA

1054 Budapest, Steindl Imre u. 12.

Az intézményt a  fenntartó Pest Megyei Önkormányzat 2004-ben jogutód nélkül megszüntette.

PEST MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALA

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel.: +36 1 485 6800

Fax: +36 1 266 1266

 

PEST MEGYEI

KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZET

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel./Fax: +36 1 318 6806

E-mail: pmki@pmkult.hu

Internet: www.pmkult.hu

PEST MEGYEI SAJTÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓS CSOPORT

1052 Budapest, Városház u. 7.  I.em. 111.

Tel./Fax: +36 1 266 8870

Tel.: +36 1 485 6839

E-mail: sajto@pestmegye.hu

.

PEST MEGYEI SPORTIGAZGATÓSÁG

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel.: +36 301 0798

Fax: +36 1 311 5486

E-mail: pmsport@axelero.hu

Internet: www.pmsport.hu

PEST MEGYEI GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI ALAPÍTVÁNY

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel., fax, üzenetrögzítő.: +36 1 266 1051

www.pmgyia.hu

 

PEST MEGYEI SZIMFONIKUS ZENEKAR Kht.

Noseda Tibor karmester, ügyvezető igazgató

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel.: +36 1 485 6850, +36 20 911 7794

Fax: +36 1 317 6412

E-mail: informatika@pestmegye.hu

EUROPE DIRECT PEST MEGYEI EURÓPAI INFORMÁCIÓS PONT

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel.: +36 1 485 6886

Fax: +36 1 485 6706

E-mail: dorkaa@pmtkft.hu 

Internet: http://www.pmtkft.hu/eip/index.html

PEST MEGYEI KERESKEDELEMI ÉS IPARKAMARA

1056 Budapest, Váci u. 40.

Laczkovich Lászlóné kereskedelmi, vendéglátó-ipari

és idegenforgalmi titkár

Tel.: +36 1 317 7666/20

Fax: +36 1 317 7755

E-mail: laczkovich.laszlone@pmkik.hu

PEST MEGYEI MÚZEUMOK IGAZGATÓSÁGA

dr. habil. Kálnoki-Gyöngyössy László igazgató

2000 Szentendre, Fő tér 6.

Tel.: +36 26 310 244

Tel./Fax: +36 26 310 790

http://www.pmmi.hu/

 info@pmmi.hu

PEST MEGYEI

FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel.: +36 1 318 2681

Fax: +36 1 318 1639

E-mail: fvf@fvf.hu

Internet: www.fvf.hu

 

Tourinform irodák

TOURINFORM FŐIRODA

NON STOP HELP DESK

& TOURIST POLICE

Személyes információ német, angol, francia, orosz, olasz és magyar nyelven: 8.00 – 20.00 óráig.

1052 Budapest, Sütő u. 2. (A metró Deák téri állomása mellett.)

Tel: +36 1 438 8080

E-mail: hungary@tourinform.hu

Internet: www.hungarytourism.hu; www.tourinform.hu

TOURINFORM IRODA

Személyes információ: 8.00 – 23.00 óráig.

Budapest Ferihegy 2/A

TOURINFORM IRODA

Személyes információ: 8.00 – 23.00 óráig.

Budapest Ferihegy 2/B (tranzit)

TOURINFORM HOTLINE

(automata telefonos információ)

Magyarországról: 06 80 630 800

Külföldről: +36 60 55 0044; +36 30 303 0600

Telefonos információs központ (emberi hang, 24 órás

szolgálat): +36 1 438 80 80

A BTH BUDAPESTI TURISZTIKAI SZOLGÁLTATÓ Kht. INFORMÁCIÓS IRODÁI

Internet: www.budapestinfo.hu

 

 

TOURINFORM BUDAÖRS

2040 Budaörs, M1-M7 AGIP Komplexum

Tel./Fax: +36 23 417 518

E-mail: budaors@budapestinfo.hu

TOURINFORM NYUGATI P.U.

1062 Budapest, Nyugati Pályaudvar Csarnoképület

Tel.: +36 1 302 8580

Fax: +36 1 473 1436

E-mail nyugati@budapestinfo.hu

BUDAI VÁR INFORMÁCIÓS IRODA

1014 Budapest, Szentháromság tér

Tel.: +36 1 488 0475

Fax: +36 1 488 0474

E-mail: var@budapestinfo.hu

TOURINFORM LISZT FERENC TÉR

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 11.

Tel.: +36 1 322 4098

Fax: +36 1 342 9390

E-mail: lisztiroda@budapestinfo.hu

TOURINFORM PEST MEGYE

Az iroda működtetését a fenntartó Pest Megyei Önkormányzat 2011-ben megszüntette.

TERÜLETI INFORMÁCIÓS

ÉS MARKETINGIRODÁK

TOURINFORM CEGLÉD

2700 Cegléd, Kossuth tér 1.

Tel.: +36 53 500 285; +36 53 500 286

Fax: +36 53 500 287

E-mail: cegled@tourinform.hu

Internet: www.cegled.hu

TOURINFORM GÖDÖLLŐ

2100 Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély

Tel.: +36 28 415 402

Fax: +36 28 415 403

E-mail: godollo@tourinform.hu

TOURINFORM ÓCSA

2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2.

Tel.: +36 29 578 750

Fax: +36 29 578 751

E-mail: ocsa@tourinform.hu

TOURINFORM RÁCKEVE

2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 51.

Tel./fax: +36 24 429 747

E-mail: rackeve@tourinform.hu

Internet: www.tourinform.rackeve.hu

TOURINFORM SZENTENDRE

2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22.

Tel.: +36 26 317 965

Fax: +36 26 317 966

E-mail: szentendre@tourinform.hu

Internet: www.szentendre.hu

TOURINFORM VÁC

2600 Vác, Március 15. tér 16-18.

Tel.: +36 27 316 160

Fax: +36 27 316 464

E-mail: vac@tourinform.hu

TOURINFORM ZSÁMBÉK

2072 Zsámbék, Etyeki u. 2.

Tel.: +36 23 342 318, +36 23 340 100

Fax: +36 23 342 318

E-mail: zsambek@tourinform.hu

Internet: www.zsambek.hu

TOURINFORM BALASSAGYARMAT

2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 6.

Tel.: +36 35 500 640

Fax: +36 35 500 641

E-mail: balassagyarmat@tourinform.hu

Internet: www.balassagyarmat.hu

TOURINFORM HOLLÓKŐ

3176 Hollókő, Kossuth u. 168.

Tel.: +36 32 579 011

Tel./Fax: +36 32 579 010

E-mail: holloko@tourinform.hu

Internet: www.holloko.hu

TOURINFORM SALGÓTARJÁN

3100 Salgótarján, Fő tér 5.

Tel.: +36 32 512 315

Tel./Fax: +36 32 515 316

E-mail: salgotarjan@tourinform.hu

Internet: www.salgotarjan.hu

TOURINFORM SZÉCSÉNY

3170 Szécsény, Ady E. u. 7.

Tel./Fax: +36 32 370 777

E-mail: szecseny@tourinform.hu

Internet: www.szecseny.hu

TOURINFORM SZÉKESFEHÉRVÁR

8000 Székesfehérvár, Városház tér. 1.

Tel.: +36 22 312 818

Tel./Fax: +36 22 502 772

E-mail: fejer-m@tourinform.hu

Internet: www.szekesfehervar.hu

TOURINFORM TATA

2890 Tata, Ady Endre u. 9.

Tel.: +36 34 586 045

E-mail: komarom-m@tourinform.hu

Internet: www.tata.hu

 

 

 

TURISZTIKAI INFORMÁCIÓ ESZTERGOMBAN

POLGÁRMESTERI HIVATAL – PROGRAMIRODA

2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.

Herszényi László irodavezető

Tel: +36 33 542 050; +36 33 542 062

Fax: +36 33 413 808

E-mail: laszlo.herszenyi@esztergom.hu

Internet: www.esztergom.hu, www.egom.hu

GRAN TOURS

2500 Esztergom, Széchenyi tér 25.

Tel.: +36 33 502 001

Fax: +36 33 502 000

E-mail: grantours@vnet.hu

CATHEDRALIS TOURS

2500 Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky E. u. 49.

Tel: +36 33 315 260

Turisztikai egyesületek, szervezetek

BTSZK  BUDAPESTI TURISZTIKAI

SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT NONPROFIT Kft.

1115 Budapest, Bartók Béla út.105-113.

Tel.: +36 1 266 0479

Fax: +36 1 266 7477

Turistainformáció: + 36 1 322 4098

E-mail: info@budapestinfo.hu

Internet: www.budapestinfo.hu

DUNAKESZI-FÓT-GÖD ÉS KÖRNYÉKÉNEK REGIONÁLIS TURISZTIKAI EGYESÜLETE

2120 Dunakeszi, Művelődési Ház, Állomás sétány 17.

Tel.: +36 27 392 490

Fax: +36 27 390 877

DUNAKANYAR-PILIS KULTÚRPARK

MARKETING KHT.

Dr. Jankai Norbert ügyvezető igazgató

2000 Szentendre, Duna-korzó 18.

Tel: +36 26 505 404, +36 70 330 3848

Tel/Fax: +36 26 312 437

E-mail: njankai@hotmail.com

FALUSI VENDÉGVÁRÓK MUNKAKÖZÖSSÉGE

2230 Gyömrő, Apafi u. 22.

Tel./Fax: +36 29 330 163

FOTPOINT

IDEGENFORGALMI INFORMÁCIÓS IRODA

2151 Fót, Vörösmarty u. 2.

Tel.:+36 30 933 2523, +36 20 933 2523

Fax: +36 27 363 028

E-mail: fotpont@freemail.hu

FORRÁS SZABADIDŐ SPORT EGYESÜLET

2173 Kartal, Deák Ferenc u. 18.

Tel: +36 28 437 548, +36 30 991 7106, +36 30 477 5148

E-mail: forras-se@freemail.hu

Internet: www.galganet.hu/forras-se

FRAXINUS EGYESÜLET

2750 Nagykőrös, Rákóczi u. 32.

Tel./Fax: +36 53 355 794

GÖDÖLLŐ ÉS KÖRNYÉKE

REGIONÁLIS TURISZTIKAI EGYESÜLET

2100 Gödöllő, Petőfi Sándor Művelődési Központ

Tel.: +36 28 420 977/105

Fax: +36 28 419 231

E-mail: gkrte@vnet.hu; info@gkrte.hu

Internet: www.gkrte.hu

GÖNCÖL ALAPÍTVÁNY – IPOLY UNIÓ

2600 Vác, Ilona u. 3.

Tel.: +36 27 512 030

Fax: +36 27 512 040

E-mail: goncol@zpok.hu, goncol@goncol.hu

KISTARCSAI KULTURÁLIS EGYESÜLET

2143 Kistarcsa, Deák F. u. 6.

Tel./Fax: +36 28 470 926

MÉG 1000 ÉV DÖMSÖDÉRT EGYESÜLET

2344 Dömsöd, Petőfi Emlékmúzeum,

Bajcsy Zs. u. 6.

Tel.: +36 60 352 043

Fax: +36 24 435 102

ÓCSAI TERMÉSZETVÉDELMI

ÉS IDEGENFORGALMI KHT.

2364 Ócsa, Falu Tamás u. 43.

Tel.: +36 29 380 937, +36 30 323 2262

E-mail: ocsa@ocsainfo.hu

Internet: www.ocsainfo.hu

ORSZÁG KÖZEPE ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÉRSÉGFEJLESZTÉSI IRODA

2370 Dabas, Bartók B. u. 39.

Tel./Fax: +36 29 362 094

PEST MEGYEI KERÉKPÁRSPORTOK SZÖVETSÉGE

2112 Erdőkertes, Pf. 23.

Tel./Fax: +36 28 476 708

PEST MEGYEI TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG

Dr. Scherr Zoltánné

1054 Budapest, Steindl I. u. 12.

Tel.: +36 20 392 7001, +36 1 311 5052

PILISCSABA TURISZTIKAI EGYESÜLET

2081 Piliscsaba, József A. u. 17.

Tel.: +36 26 375 284

PILISI PARKERDŐ RT.

Erdészeti Információs Központ

2025 Visegrád, Mátyás király u. 4.

Információ: Kertész József

Tel.: +36 26 398 133

Fax: +36 20 398 229

Budapesti Erdészet

Erdészeti Információs Központ

1021 Budapest, Budakeszi u. 91.

Tel.: +36 1 200 1997

Fax. +36 1 200 1997

E-mail: bperd@mail.matav.hu

Budakeszi Arborétum

Budakeszi Erdészet, Telki úti porta

Tel.: +36 23 451 133

Fax: +36 23 451 145

SZENTENDREI-SZIGET VENDÉGVÁRÓ EGYESÜLET

2021 Tahitótfalu, Málna u. 9.

Tel.: +36 26 385 293, +36 26 387 198

SZIVÁRVÁNY VIDÉKI VENDÉGVÁRÓK MUNKAKÖZÖSSÉGE

2230 Gyömrő, Dózsa Gy. u. 13.

Tel.: +36 29 331 566

TÁPIÓ MENTE TURISZTIKAI EGYESÜLET

2711 Tápiószentmárton, Kossuth L. u. 3.

Tel./Fax: +36 29 423 001

Dr. Dusek László elnök: +36 29 423 689

TÖKI VENDÉGVÁRÓK KÖRE

2073 Tök, Fő u. 33.

Tel.: +36 23 341 147

VADKACSA

Leányfalui Gyermek Víziflotta Egyesület

2016 Leányfalu, Erkel köz 5. (Petőfi sétány, Duna part)

Tel: +36 30 280 3683, +36 26 380 294

1097 Budapest, Gyáli út 30/b

Tel: +36 20 913 9678

Internet: www.vadkacsa.hu

VÉN SZIGET PIHENŐSZÖVETKEZET

2015 Szigetmonostor, Árpád u. 20

Tel.: +36 26 393 205

Fax: +36 26 385 293

E-mail: vensziget@lks.hu ; cshuba@freeemail.hu

Internet: www.vensziget.hu

VERESEGYHÁZ ÉS TÉRSÉGE FEJLESZTÉSÉÉRT KIEMELTEN KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG

2112 Veresegyház, Fő u. 95.

Tel./Fax: +36 28 387 890, +36 28 387 891

VISEGRÁD TURISZTIKAI EGYESÜLET

Abonyi Géza elnök

2025 Visegrád, Fő út 81.

Tel./Fax: +36 26 398 374

Internet: www.visegrad.hu

VENDÉGVÁRÓK VÁCI EGYESÜLETE

Fónagy István elnök

2600 Vác, Budapesti Fő út 36.

Tel: +36 27 310 682

 

ORSZÁGOS INFORMÁCIÓ

CLUB PANNONIA

Gesellschaft zur Pflege der österreichisch-ungarischen

Beziehungen

Budapesti titkárság (Hotel Mercure Korona)

1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.

Tel.: +36 1 338 2416

Fax: +36 1 318 3731

DIE DONAU/DANUBE TOURIST COMMISSION

General Sekretariat: Ursula Deutsch

Margaretenstrasse 1, Wien

A-1040

Tel: +43 1 588 66 264

Fax: +43 1 588 66 20

E-mail: donau@oewwien.via.at

Internet: www.danube-river.org

DÉLI RÉGIÓ IPARTESTÜLETE (DRI)

Hlavná 2, 943 01 ŠTUROVO

Slovenská republika

Tel.: + 421 36 752 0040, +421 36 751 1742

Fax: + 421 36 752 0042

E-mail: ipartest@sszvaz.sk, vtservice@stonline.sk

DUNA MENTI TARTOMÁNYOK MUNKAKÖZÖSSÉGE

ARGE DONAU Arbeitsgemeinschaft Donaländer

Geschäftsstelle beim Amt der NÖ Landesregierung

Abteilung Landesamtdirektion – Europareferat

A-3109 St.Pölten, Landhausplatz 1 , Haus 3

Tel.: +43 2742 200 3488

Fax: +43 2742 200 3610

Internet: www.argedonau.at

Dr. Eugen Scherer, Amt der NÖ Landesregierung, Abt. Kultur und Wissenschaft

Tel.: +43 2742 9005 13081

Fax: +43 2742 9005 13029

E-Mail: eugen.scherer@noel.gv.at

Internet: www.noel.gv.at

Dr. Ondrej Pöss, Museum der Kultur der Karpatendeutschen

Dr. Ilona Slawinski, Österreicheses Ost- und Südeuropa Institut

REGIONÁLNE ZDRJZˇENIZ VÁH-DUNAJ-IPEL/

VÁG-DUNA-IPOLY REGIONÁLIS TÁRSULÁS

Stefánikova trieda 69, 949 01 NITRA

Slovenská republika

Tel.: + 421 37 654 9982

Fax: + 421 37 651 4101

E-mail: vdi@pobox.sk

BUDAPEST ÉS KÖZÉP-DUNAVIDÉKI REGIONÁLIS IDEGENFORGALMI BIZOTTSÁG

Rusznák Imre elnök

1054 Budapest, Városház u. 9-11.

Tel.: +36 1 327 1103

Fax: +36 1 327 1492

E-mail: rusznaki@budapest.hu

BUDAPEST ÉS KÖZÉPDUNAVIDÉKI REGIONÁLIS MARKETING IGAZGATÓSÁG

Kardos Endre igazgató

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 11.

Tel.: +36 1 479 0150

Fax: +36 1 479 0149

E-mail: bkdrmi@hungarytourism.hu ;

rmipest@hungarytoursm.hu

DUNA-IPOLY NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG

dr. Vass János igazgató

1021 Budapest, Hűvösvölgyi u. 52

Tel./Fax: +36 1 200 4033

FALUSI TURIZMUS CENTRUM

Koziel Miklós

1077 Budapest, Dohány u. 86.

Tel./Fax: +36 1 321 4396, +36 1 321 2426, +36 1 343 4130

E-mail: ftur@ftur.hu

Internet: www.ftur.hu, www.falutour.hu

FALUSI TURIZMUS ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

Miklay Frigyesné

1077 Budapest, Király u. 93.

Tel./Fax: +36 1 268 0592

FOGYASZTÓVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG

1088 Budapest, József krt. 6.

Tel.: +36 1 303 9075

E-mail: fvf@fvf.hu

Internet: www.fvf.hu

GYERMEK, IFJÚSÁGI ÉS SPORTMINISZTÉRIUM

1054 Budapest, Hold u. 1.

Tel.: +36 1 301 9345

KISVASUTAK:

IPOLY ERDŐ RT.

KIRÁLYRÉTI ÁLLAMI ERDEI VASÚT

2624 Szokolya – Paphegy

Tel./Fax: +36 27 375 076

NAGYBÖRZSÖNY- NAGYIRTÁS – MÁRIANOSZTRA – SZOB ERDEI KISVASÚT (FELÚJÍTÁS ALATT)

Kezelő: Nagybörzsöny Önkormányzata

Polgármesteri Hivatal

2634 Nagybörzsöny, Rákóczi u. 2.

Tel./Fax: +36 27 378 025

KEMENCEI ERDEI MÚZEUMVASÚT

2638 Kemence, Csarnavölgyi út 45.

Szigeti András: +36 30 932 3618

Szűcs Zoltán: +36 20 388 5743

Székely Artúr: +36 27 325 215

KÖRNYZETGAZDÁLKODÁSI INTÉZET

Országos ökoturisztikai programok kialakítása, fejlesztése,

a Nemzeti Park igazgatóságok ökoturisztikai programjainak koordinálása.

Lingauer János

1092 Budapest, Kinizsi u. 30-36.

Levél: 1369 Budapest 5, Pf. 352.

Tel: +36 1 456 0910; +36 1 456 0911

Fax: +36 1 456 0912

E-mail: lingauer@ktm.x400gw.itb.hu

MAGYAR FALUSI-TANYAI

VENDÉGFOGADÓK SZÖVETSÉGE

Dr. Csáky Csaba

1066 Budapest, Jókai u. 2. .

Tel./Fax: +36 1 349 1252

MAGYARORSZÁGI

IFJÚSÁGI SZÁLLÁSOK SZÖVETSÉGE

Németh Ferenc főtitkár

1077 Budapest, Almássy tér 6.

Tel.: +36 1 269 2855

MAGYAR

GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁLOK EGYESÜLET

5000 Szolnok, Ságvári krt.1.

Tel.: +36 56 411 129

MAGYAR LOVAS TURISZTIKAI SZÖVETSÉG

Lóska János elnök

Kun Mária titkár

1092 Budapest, Ráday u. 8.

Tel.: +36 1 456 0444

Fax: +36 1 456 0445

E-mail: mltsz@mail.matav.hu

Internet: www.equi.hu

MAGYAR LOVASTERÁPIA SZÖVETSÉG

1066 Teréz krt. 24.

Tel.: +36 1 475 7018

Fax: +36 1 302 4136

E-mail: barna@gyermekmento.hu

MAGYAR MŰVÉSZETI FESZTIVÁLOK SZÖVETSÉGE

1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

Tel./Fax: +36 1 202 1095

E-mail: office@artsfestival.hu

Internet: www.artsfestivals.hu

Magyar szállodaszövetség

1123 Budapest, Jagelló út 1-3.

Tel.: +36 1 466 9462

Fax: +36 1 322 3854

E-mail: hah@axelero.hu

Internet: www.hah.hu

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG

1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 31.

Tel.: +36 1 311 2467, 311 9289, 332 7177

MAGYAR TURIZMUS RT.

1012 Budapest, Vérmező út. 4.

Levél: 1548 Budapest

Tel: +36 1 488 8706

Internet: www.hungarytourism.hu

MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK

1142 Budapest, Tatai u. 95.

Tel.: +36 1 421 0180

E-mail: utazas@mavnosztalgia.hu

MAHART PASSNAVE SZEMÉLYHAJÓZÁSI KFT.

MAHART Tours Utazási Iroda

Krucsai Zsolt igazgató

Szárnyashajó: Vajas Viktória

1056 Budapest, Belgrád rakpart

Tel.: +36 1 484 4025,+36 1 484 4005

Fax: +36 1 318 7740; +36 1 266 6370

E-mail: passnave@mahartpassnave.hu

Internet: www.maharttours.com, www.mahartpassnave.hu

MATUR MAGYAR TURISZTIKAI EGYESÜLET

dr. Lengyel Márton elnök

1077 Budapest, Rózsa u. 4-6.

Tel.: +36 1 321-5800/11

Fax: +36 1 322 2412

E-mail: matur@mail.matav.hu

Internet: www.matur.miwo.hu

MÁV NOSZTALGIA KFT.

1067 Budapest, Nyugati pályaudvar

Tel.: +36 1 302 3580

 

 

MŰVELŐDÉSI HÁZAK

2740 Abony, Művelődési Ház és Könyvtár,

Csillag Zsigmond u. 2., +36 53 360 075, muko@axelero.hu

2683 Acsa, Művelődési Ház, Kossuth út 83., +36 27 340 033

2730 Albertirsa, Móra Ferenc Művelődési Ház, Pesti út 85., +36 53 370 713

2351 Alsónémedi, Művelődési Ház, Fő út 73.

2345 Apaj, Művelődési Ház, Fő út 2., +36 24 408 173

2170 Aszód, Művelődés Háza, Kossuth Lajos u. 72.,

+36 28 400 009, +36 28 400 606, raczz@rhpluszvideo.hu

2338 Áporka, Művelődési Ház, Petőfi Sándor u. 32.,

+36 24 409 161

2191 Bag, Dózsa György Művelődési Ház,

Petőfi Sándor tér 1/a, +36 28 504 145

2639 Bernecebaráti, Általános Művelődési Központ, Széchenyi u. 23., +36 27 587 590

2216 Bénye, Klubkönyvtár, Fő út 74., +36 29 434 171

2051 Biatorbágy, Faluház, Baross Gábor u. 1.,

+36 23 310 636, faluhaz@pro.hu

2011 Budakalász, Faluház, Kulturális Szolgáltató Kht., Szentendrei út 9., +36 26 340 468, faluhaza@axelero.hu, faluhazkht@intranet.hu

2092 Budakeszi, Erkel Ferenc Művelődési Ház, Fő u. 108, +36 23 451 161, efmk@freemail.hu

2040 Budaörs, Jókai Mór Művelődési Ház,

Szabadság út 26., +36 23 441 541

2347 Bugyi, Bessenyei György Művelődési Ház,

Kossuth Lajos u. 28., +36 29 347 043

2700 Cegléd, Kossuth Művelődési Központ,

Kossuth tér 5/a, +36 53 311 004

2737 Ceglédbercel, Dózsa György Művelődési Ház,

Pesti út 96., +36 53 378 020

2713 Csemő, Művelődési Ház, Petőfi Sándor u. 1.,

+36 53 392 001

2212 Csévharaszt, Közművelődési Könyvtár,

Kossuth Lajos u. 43/c, +36 29 493 244,

csevkonyv@monornet.hu

2014 Csobánka, Közösségi Ház, Béke u. 6.,

+36 26 520 114, +36 26 520 115

2161 Csomád, Petőfi Sándor Művelődési Ház

és Könyvtár, Kossuth Lajos u. 39., +36 26 366 785

2141 Csömör, Petőfi Sándor Művelődési Ház,

Vörösmarty u. 1., +36 28 543 790

2370 Dabas, Kossuth Lajos Művelődési Központ,

Szent István út 58., +36 29 360 237

2735 Dánszentmiklós, Művelődési és Sportház,

Dózsa György út 85., +36 53 374 017, danoskulturhaz@matavnet.hu

2118 Dány, Művelődési Ház, Pesti út 5., +36 28 597 080

2337 Délegyháza, Kölcsey Ferenc Művelődési Ház

és Könyvtár, Szabadság tér 1-2., +36 24 212 005

2049 Diósd, Eötvös József Általános Művelődési Ház, Gárdonyi Géza út 12., +36 23 381 850

2344 Dömsöd, Petőfi Sándor Oktatási és Művelődési Központ, Béke tér 2., +36 24 435 151

2023 Dunabogdány, Művelődési Ház és Könyvtár,

Kossuth Lajos u. 93., +36 26 391 045, +36 26 391 070

2330 Dunaharaszti, József Attila Művelődési Ház,

Táncsis Mihály u. 2., +36 24 531 070

2120 Dunakeszi, VOKE József Attila Művelődési Központ, Állomás sétány 17., +36 27 344 776

2386 Dunavarsány, Petőfi Sándor Művelődési Ház,

Kossuth lajos u. 2., +36 24 472 018

2233 Ecser, Rábai Miklós Művelődési Ház és Könyvtár, Bajcsy-Zsilinszky u. 3., +36 29 335 346, exe@monornet.hu,

2113 Erdőkertes, Ady Endre Művelődési Ház, Fő út 48., +36 29 476 949

2030 Érd, Érd város Művelődési Központ, Alsó u. 9.,

+36 23 365 490

2765 Farmos, Március 15. Művelődési Ház,

Zrínyi Miklós u. 2., +36 53 390 088

2363 Felsőpakony, Klubkönyvtár, Rákóczi u. 41., +36 29 317 466

2151 Fót, Vörösmarty Művelődési Ház, Vörösmarty tér 3., +36 27 538 260

2681 Galgagyörk, Művelődési Ház, Rákóczi u. 12.,

+36 27 563 750

2193 Galgahévíz, Kodály Zoltán Művelődési Ház,

Fő út 106, +36 28 460 006

2183 Galgamácsa, Művelődési Ház, Petőfi Sándor u. 17., +36 28 489 101

2217 Gomba, Fáy András Művelődési Ház, Jókai u. 21., +36 29 433 429

2131 Göd, József Attila művelődési Ház, Pesti út 72.,

+36 27 532 160

2100 Gödöllő, Petőfi Sándor Művelődési Központ Kht, Ssabadság út 6., +36 28 514 130

2360 Gyál, Közösségi Ház, Kőrösi út 118-120

2230 Gyömrő, Petőfi Sándor Művelődési Ház,

Szent István u. 65-67., +36 29 330 093

2314 Halásztelek, Általános Művelődési Központ,

Somogyi Béla út 50-52, +36 24 474 432, +36 24 474 231

2378 Hernád, Művelődési Ház, Fő u. 149., +36 29 374 125, muvhaz@hernad.hu

2192 Hévízgyörk, Művelődési Ház, Kossuth Lajos u. 19., +36 28 436 446

2181 Iklad, Művelődési Ház, Ráday tér 2., +36 28 403 387

2365 Inárcs, Klubkönyvtár, Bajcsy-Zsilinszky út 94.,

+36 29 370 481

2631 Ipolydamásd, Kultúrotthon, Fő út 15., +36 27 570 735

2633 Ipolytölgyes, Művelődési Ház, Petőfi Sándor u. 16., +36 27 578 520

2117 Isaszeg, Dózsa György Művelődési Ház,

Dózsa György út 2., +36 28 582 055

2746 Jászkarajenő, Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, Fő u. 57., +36 53 366 028

2366 Kakucs, Klubkönyvtár, Hősök tere 7., +36 29 376 836

2173 Kartal, Művelődési Ház, Felszabadulás u. 107,

+36 28 437 241

2215 Káva, Klubkönyvtár, Bényei út 4., +36 29 432 616

2638 Kemence, Általános Művelődési Központ és Zeneiskola, Fő út 165., +36 27 587 605, +36 27 587 606

2144 Kerepes, Kerepesi Faluház, Templom u. 3.,

+36 28 560 360

2340 Kiskunlacháza, Művelődési Központ, Kinizsi u. 1., +36 24 430 026

2623 Kismaros, Klubkönyvtár, Kossuth u. 22.,

+36 27 383 427

2165 Kisnémedi, Művelődési Ház, Fő u. 7.,

+36 27 566 630

2165 Kisnémedi, Kisnémedi Faluvédő Egyesület, Fő u. 4., +36 27 368 532

2024 Kisoroszi, Községi Könyvtár, Hősök tere 1.,

+36 26 392 015

2143 Kistarcsa, Művelődési Ház, Deák Ferenc u. 1.,

+36 28 470 911

2755 Kocsér, Művelődési Ház, Szabadság u. 21.,

+36 53 359 228, +36 53 359 097

2612 Kosd, Petőfi Sándor Művelődési Ház, Szent István u., +36 27 597 540

2243 Kóka, Kóka Sport- és Kulturális Szolg. Ellátó Kft., Dózsa György u. 1., +36 29 428 118

2625 Kóspallag, Művelődési Ház, Kossuth u. 8.,

+36 27 385 525

2745 Kőröstetétlen, Művelődési Ház, Kocséri út 2.,

+36 53 368 005

2016 Leányfalu, Petőfi Sándor Művelődési Ház,

Móricz Zsigmond u. 124/a, +36 26 383 454, szutor.agnes@drotposta.hu

2632 Letkés, Művelődési Ház, Dózsa György u. 22/b,

+36 27 377 311

2309 Lórév, Magyarországi Szerb Színház Kht.,

Dózsa György u. 79.

2234 Maglód, Petőfi Sándor Művelődési Ház, Fő út 24., +36 29 326 322

2339 Majosháza, Művelődési Ház, Kossuth u. 39.,

+36 24 511 830

2322 Makád, Művelődési Ház, Kossuth u., +36 24 482 096

2629 Márianosztra, Könyvtár, Rákóczi u. 2., +36 27 572 520

2235 Mende, Petőfi Sándor Művelődési Ház,

Szent István tér 1., +36 29 439 232

2736 Mikebuda, Általános Művelődési Központ,

Iskola u. 28., +36 53 375 005

2143 Mogyoród, Juhász Jácint Művelődési Ház, Fóti u. 18., +36 28 440 729

2200 Monor, Művelődési Központ, Bocskai u. 2.,

+36 29 413 212

2634 Nagybörzsöny, Művelődési Ház, Petőfi u. 19.,

+36 27 378 025

2760 Nagykáta, Bartók Béla Művelődési Központ,

Bajcsy-Zsilinszky u. 9., +36 29 440 075, +36 29 440 691, muvkozp@enternet.hu

2094 Nagykovácsi, Klubkönyvtár, Kossuth u. 101.,

+36 26 389 982

2750 Nagykőrös, Arany János Művelődési Központ, Szabadság tér 7., +36 53 550 040

2626 Nagymaros, Művelődési Ház, Fő tér 4.,

+36 27 354 260, +36 27 354 243

2723 Nyáregyháza, Művelődési Központ, Nyáry Pál út 32., +36 29 490 017

2712 Nyársapát, Szarka Mihály Művelődési Ház

és Szabadidő Központ, Sallai Imre u. 7., +36 53 389 027

2364 Ócsa, Egressy Gábor Szabadidő Központ,

Bajcsy-Zsilinszky u. 46-48.,

+36 29 378 043

2377 Örkény, Szabadidő Központ, Fő út 20.,

+36 29 310 021

2162 Őrbottyán, Művelődési Ház, Rákóczi út,

+36 28 360 389

2214 Pánd, Művelődési Ház, Szilassy u. 3.,

+36 29 430 483

2071 Páty, Művelődési Ház, Kossuth Lajos u. 77.,

+36 23 343 550

2614 Penc, Művelődési Ház, Erzsébet tér 4.,

+36 27 528 575

2074 Perbál, Művelődési Ház, Fő u. 24.,

+36 26 370 629

2637 Perőcsény, Művelődési Ház, Ady Endre u. 20.,

+36 27 365 136

2119 Pécel, Művelődési Ház, Maglódi út 12.,

+36 20 988 4070

2209 Péteri, Általános Művelődési Központ,

Petőfi S. u. 57., +36 29 341 023

2721 Pilis, Nagyközségi Könyvtár, Kávai út 1.,

+36 29 498 851

2097 Pilisborosjenő, Reichel József Művelődési Ház,

Fő út 16., +36 26 336 377

2081 Piliscsaba, Faluház és Könyvtár, Béla király út 2., +36 26 375 355

2028 Pilismarót, Dobozi Mihály Művelődési Ház,

Rákóczi út 8., +36 33 470 196

2098 Pilisszentkereszt, Művelődési Ház, Forrás út,

+36 26 347 475

2085 Pilisvörösvár, Közösségi Ház, +36 26 330 470

2013 Pomáz, Művelődési Ház és Könyvtár,

Huszár u. 3., +36 26 325 163

2017 Pócsmegyer, Művelődési Ház és Könyvtár,

Táncsics u. 2., +36 26 395 419

2378 Pusztavacs, Községi Könyvtár, Béke u. 4.,

+36 29 315 122

2682 Püspökhatvan, Művelődési Ház, Szabadság u. 76., +36 27 563 610

2166 Püspökszilágy, Művelődési Ház, Kossuth Lajos út 17., +36 27 368 187, +36 27 366 061

2300 Ráckeve, Ács Károly Művelődési Központ,

Kossuth Lajos u. 51., +36 24 518 650

2613 Rád, Községi Közművelődési Könyvtár, Liget út 7., +36 27 528 580

2083 Solymár, Apáczai Csere János Művelődési Ház, Templom u. 25., +36 26 360 100

2241 Sülysáp, Művelődési Ház, Szent István tér 7.,

+36 29 435 390

2111 Szada, Székely Bertalan Általános Művelődési Ház, Dózsa György u. 63., +36 28 404 456

2440 Százhalombatta, Barátság Művelődési Központ

és Könyvtár, Szent István tér 5., +36 23 355 488

2000 Szentendre, Szentendre Művelődési és Művészeti Intézményei, Duna korzó 11/a, +36 26 312 657, +36 26 500 658, dmh@matavnet.hu

2255 Szentlőrinckáta, Községi Könyvtár és Faluház,

Honvéd u. 25.

2254 Szentmártonkáta, Arany János Általános Iskola,

Batta S. u. 1., +36 29 462 133

2321 Szigetbecse, Petőfi Sándor Művelődési Ház,

Makádi út 43., +36 24 513 510, +36 24 513 511

2317 Szigetcsép, Művelődési Ház, Szabadság u. 67.,

+36 24 513 630

2315 Szigethalom, Községi Könyvtár, József Attila u. 59., +36 24 514 810, +36 24 514 811

2318 Szigetszentmárton, Jókai Mór Művelődési Ház, Kossuth u. 8., +36 24 456 295

2319 Szigetújfalu, Petőfi Sándor Művelődési Ház,

Vasút u. 24., +36 24 464 480

2628 Szob, József Attila Művelődési Ház, Árpád út 17., +36 27 370 071

2624 Szokolya, Művelődési Ház, Fő út 16., +36 27 581 130

2134 Sződ, Művelődési Ház, Dózsa Gy. út 139.,

+36 27 388 188

2133 Sződliget, Művelődési Ház, Szent István u. 34-36.,

+36 27 590 235

2021 Tahitótfalu, Művelődési Ház, Bajcsy-Zsilinszky u. 2., +36 26 385 597

2335 Taksony, Művelődési Ház, Fő út 89., +36 24 477 367

2375 Tatárszentgyörgy, Községi Könyvtár, Rákóczi út 19/b., +36 29 319 537

2381 Táborfalva, Jókai Mór Művelődési Ház,

Köztársaság tér 1., +36 29 382 029

2764 Tápióbicske, Fehér István Művelődési Ház,

Rákóczi u. 61., +36 29 421 319

2767 Tápiógyörgye, Művelődési Ház, Deák Ferenc u. 2-4., +36 53 383 060

2253 Tápióság, Klubház, Papp Károly út 41., +36 29 465 728

2251 Tápiószecső, Damjanich Művelődési Ház,

Bajcsy-Zsilinszky E. u. 1., +36 29 448 114

2766 Tápiószele, Művelődési Ház és Könyvtár, Posta u. 2., +36 53 381 232

2711 Tápiószentmárton, Művelődési Ház,

Kossuth Lajos u. 11., +36 29 423 002

2769 Tápiószőlős, Művelődési Központ, Faluház

és Könyvtár, +36 53 385 031

2461 Tárnok, Művelődési Ház, Fő u. 43., +36 23 387 117

2086 Tinnye, Kossuth Lajos Művelődési Ház,

+36 26 335 076

2252 Tóalmás, Művelődési Ház, Rákóczi út 6.,

+36 29 426 598

2073 Tök, Petőfi Emlékkönyvtár és Művelődési Ház, Kútvölgy 15., +36 23 341 327

2316 Tököl, Művelődési Ház, Kossuth u. 66.,

+36 24 379 284

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály Művelődési Ház, Munkácsy Mihály u. 83., +36 23 336 043

2747 Törtel, Déryné Művelődési Központ és Könyvtár, Dózsa György u. 19., +36 53 376 015

2194 Tura, Bartók Béla Művelődési Ház, Bartók Béla u. 3., +36 28 466 026

2244 Uri, Művelődésszervező, Rákóczi út 33.,

+36 29 456 014

2367 Újhartyán, Művelődési Ház, Hősök tere 2.,

+36 29 372 027

2724 Újlengyel, Művelődési Ház, Kossuth u. 69.,

+36 29 385 131, +36 29 385 133

2768 Újszilvás, Faluház, Szent István u. 4.,

+36 53 587 017

2225 Üllő, Művelődési Ház, Gyömrői u. 24.,

+36 29 321 933

2096 Üröm, Művelődési Ház, Iskola u. 4.,

+36 26 350 064, urommuv@axelero.hu

2211 Vasad, Művelődési Ház, Petőfi u. 28.,

+36 29 494 212

2600 Vác, Madách Imre Művelődési Ház, Csányi krt. 63., +36 27 316 411

2167 Vácduka, Művelődési Ház, Béke tér 2., +36 27 367 626

2184 Vácegres, Művelődési Ház, Szabadság u. 39.,

+36 27 488 078

2164 Váchartyán, Madách Imre Művelődési Ház, Fő út 45., +36 27 366 266

2163 Vácrátót, Gárdonyi Géza Művelődési Ház,

Szabadság u. 28., +36 28 369 392

2115 Vácszentlászló, Arany János Művelődési Ház,

Fő u. 2., +36 28 570 560

2635 Vámosmikola, Művelődési Ház, Rákóczi u. 1.,

+36 27 377 662

2220 Vecsés, József Attila Művelődési Ház, Károly u. 1., +36 29 350 279

2112 Veresegyház, Váci Mihály Művelődési Ház,

Köves út 14., +36 28 589 830

2621 Verőce, Faluház, Árpád út 20., +36 27 350 009

2174 Verseg, Művelődési Ház, Templom tér 12.,

+36 28 438 769

2025 Visegrád, Mátyás Király Művelődési Ház,

Széchenyi u. 11., +36 26 398 128

2627 Zebegény, Klubkönyvtár, Petőfi tér 6., +36 27 571 510

2072 Zsámbék, Művelődési Ház, Etyeki u. 2.,

+36 23 340 100, +36 23 342 318

2116 Zsámbok, József Attila Művelődési Ház és Könyvtár, József Attila u. 4., +36 28 462 006

 

SZÍNHÁZ

2040 Budaörs, Budaörsi Játékszín, Szabadság út 26.,

+36 23 414 461, +36 23 441 525

 

Útvonaltervek

DUNA MENTI RÓMAI KORI

EMLÉKEK NYOMÁBAN

Visegrád–Leányfalu–Szentendre–Budapest–Százhalombatta (2 nap, 82 km)

A világörökség tentatív listájára is felkerült – mint a római limes része – ez az útvonal.

 

Visegrád–Pone Navata

Visegrád környékén, az őrtorony és Sibrik-dombon található castellum műemlék-védelem alatt állnak, miközben a Gizella-telepi burgus ásatást még nem fejezték be.

A Gizella burgus (erőd)

Az erőd maradványai Pest és Komárom megye határán, közvetlenül a 11-es sz. főút mellett találhatók. A burgus a magyarországi limeseknek (határvonal) egy sajátos típusát testesíti meg. Ez a régió – különleges természeti adottságainak köszönhetően – nagyon sebezhető volt, s így nagyobb védelemre volt szükség, legfőképpen a IV. sz.-ban, amikor a germánok betörései egyre gyakoribbá váltak. A rómaiak Esztergom, Pilismarót és Visegrád között egy kb. száz őrtoronyból és kisebb erődítményekből álló védővonalat építettek. A Gizella-telepi burgus kulcsfontosságú helyzetben volt, mivel onnan a Duna mindkét partját jól szemmel lehetett tartani.

Az őrtorony

Budapesttől 43 km-re, közvetlenül a 11-es sz. főút mellett található. A tipikus őrtorony különleges fontosságú, mivel írásos emlék maradt ránk az építésével kapcsolatosan (372-ben épült).

A castellum (vár)

A 11-es sz. főút 40-es kilométerétől kiinduló szerpentin felől érhető el. Ha egy pillantást vetünk a Sibrik-domb erődjétől, megértjük az erőd stratégiai fontosságát. Ma ez a panoráma egy különleges élményt nyújt: tekintetünk Magyarország egyik legszebb táján kalandozik.

 

Leányfalu–Cirpi

Római őrtorony

A kis erőd maradványai a központban találhatók. Az itt fellelt leleteket az Aquincumi múzeumban állították ki. Az erőd 370 körül épült. A Római Birodalom bukásáig érintetlenül maradt, és csak az V. sz.-ban, egy tűzvész alkalmával égett le.

Szentendre–Ulcisia Castra

Visegrádi segédtáborhelyet másik két táborhely követ a Duna vonalán, a 11-es sz. főút mellett: Dunabogdány és Szentendre. Mindkettőt feltárták de még a közönség számára nem látogathatóak. A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban viszont a római kornak egy jelentős emlékműve látható, amely még érdekesebbé teszi ezt a folklórnak szentelt területet. A villa maradványai a Szabadság-forrás közelében, a Staravoda-patak mellett találhatók. A villa nem lett tűzvész martaléka, egyszerűen a talajerózió és a klimatikus egyenlőtlenségek áldozatává vált. Egy sűrűn látogatott villa rustica, amely a Pilist átszelő út mentén feküdt. A 11-es sz. főút mellet található Római Kőtár állandó kiállításán a római korból származó műemlékek láthatóak. A kiállított sírkövek, szarkofágok, mérföldkövek, oltárok nagyrészt a római kori Szentendre táborának és későrómai temetőjének területéről származnak.

 

Budapest–Aquincum

Anfiteátrum

A 11-es sz. főút mentén helyezkedik el, a III. kerületben. Az anfiteátrum a II. sz. közepén épült, mintegy 100 lépésnyi távolságban a Aquincum városának falaitól. Szinte teljesen kör alaprajzú anfiteátrumban 6-7000 személy nézhette meg egyszerre a gladiátorok versengését.

A vízvezeték

A termálforrások vizét – amelyek a római vízvezetéket táplálták – ma a Római Fürdő strandja hasznosítja. A felszín felett futó vízvezeték (aqueductus) maradványai a Szentendrei út sávjai közül emelkednek ki. A vízvezeték eredetileg 4,5 km hosszú volt, és Óbuda központjáig nyúlt. Ez a lelet különleges érték, mivel Magyarországon talán ez az egyetlen római kori műemlék, melynek nyomai sosem tűntek el a felszínről, mivel az építés pillanatától kezdve szinte máig felderítetlen maradt.

Aquincum Régészeti Park

Az Aquincumi Múzeum az ókori város területének csak egytizedét foglalja magában. A feltárás leglényegesebb korszaka – az I. vh. előtt és utáni időszak – Kuzsinszky Bálint munkájához kötődik. A város virágkorát Septimius Severus idejében élte, amikor is a legnagyobb építkezések folytak. Az újjáépített negyed két fő útnak a kereszteződése körül terül el.

Az Aquincumi Múzeumban az elmúlt száz évben megtalált legfontosabb leletek kerültek kiállításra. Felidézik a lakók életmódját és illusztrálják a vallás szerepét a mindennapi életben. A víziorgona, mely még mindig képes hangokat kiadni világhírre tett szert. Kiállított rekonstrukcióját a látogatók megtekinthetik. Ezen kívül római kori ételeket megkóstolására is lehetőség nyílik a minden évben május végén megrendezésre kerülő Floralia rendezvény keretében.

 

Százhalombatta–Matrica

A római kori katonai tárbor és polgári település maradványai a 6-os sz. főút mellett, Nagytéténytől 9 km-re helyezkednek el. A polgári település épületei közül a fürdők már napvilágra kerültek. A balneum (fürdő) a II. sz. végén épült a késő-kelta településmaradványok és a szemetesgödrök fölött. Az Árpád-korban egy magyar település jött itt létre, melynek lakói használták a fürdő épületének maradványait. A százhalombattai Matrica Múzeum helytörténeti kiállításán különböző ókori sírköveket tekinthetnek meg a látogatók. (Egyéb látnivalók Százhalom-battán: 37. oldal.)

 

AUTÓS KIRÁNDULÓÚTVONALAK

A RÉGIÓBAN

(5 napra való lehetőség)

Százhalombatta–Zsámbék–Szentendre–Visegrád–

Dömös–Esztergom–Vác–Szécsény–Gödöllő

(250 km)

(Végigjárható túraútvonalként, elszállásolással az egyes szakaszok végén, vagy csillagtúraként Budapestről kiindulva és oda visszatérve.)

Kiemelt rendezvények

Százhalombatta

Tavaszi Művészeti Napok  március

Summerfest Nemzetközi Néptáncfesztivál        augusztus

Családi Napok a Régészeti Parkban  május–szept.

“Máglyák a Duna felett” (misztériumjáték)      július-aug.

Százhalombattai Fúvósfesztivál         szeptember

Battai Napok         szeptember

Zsámbék

Zsámbéki Szombatok–Nyári Színház                június–aug.

Szentendre

A MűvészetMalom kiállításai            folyamatos

Nemzetközi Dunamenti

Szupermaratoni Futóverseny             március

Szentendrei Tavaszi Napok                március

Hagyományőrző programok a Szentendrei

Szabadtéri Néprajzi Múzeumban       április–okt.

A Szt. Flórián Galéria

és Divatház rendezvényei   márc.–szept.

Zrínyi Nemzetközi Makett-show        május

“Szentendrei Nyár”–Szentendrei Teátrum       június-aug.

Visegrád

Visegrádi Palotajátékok       július

Lovagi torna és királyi lakoma           június–aug.

Vác

Környezetvédelmi Napok   június

“Fut a Vác“           június

Váci Világi Vigalom              július

Expanzió Únió (képzőművészeti fesztivál)       július

Gregorián Fesztivál              augusztus

Dunakanyar Expo és Vásár augusztus

Mária-napi búcsú szeptember

Váci Borfesztivál  szeptember

Országos Evezős Diákolimpia            október

“Mikulás futás“    december

Gödöllő

Kardvívó Bajnokcsapatok Európa Kupája       február

Gödöllői Tavaszi Napok      márc.-ápr.

Díjugrató Lovasverseny     április

Gödöllői Nyár       június-aug.

AGRIEXPO           június

Gödöllői Lovasnapok          június

Nagyboldogasszony főbúcsú           augusztus

Népi ízek Fesziválja              augusztus

Gödöllői Őszi Feszivál         szept.-okt.

Kisboldogasszony főbúcsú               szeptember

Nemzetközi Gödöllöi Hárfafesztivál   október

Szécsény

Városnap. Várkapitány választó játék               május

Krumplifesztivál   október

Vezérlő Fejedelmi és Turisztikai Napok            szeptember

Szécsényi Megyei Őszi Tárlat            november-december

 

Leírások és látnivalók

1. nap

Százhalombatta a 6-os sz. főúton az érdi Fundoklia-völgy mellett elhaladva közelíthető meg gépkocsival. Budapesttől 30 km-re fekszik a Duna partján. Az ország egyik legfontosabb energetikai centruma. Az Óváros Százhalombatta leghangulatosabb része. A Duna-part kiváló pihenőhely. Egyedülálló őskori szabadtéri múzeum látogatható Százhalombattán. A településnek nevet adó halomsíros temetőben (Hallstatt-kultúra, i. e. 7–6. sz.) a 115. sz. halom sírkamrája eredeti állapotában helyreállítva várja a látogatókat. A halomsírt multimédia-show keretén belül mutatják be. A halomsír mellett őskori falu épül bronzkori és vaskori házrekonstrukciókkal. A település történelméről átfogó képet a “Matrica” Múzeum állandó kiállításának megtekintése során kaphatunk. Egyéb látnivalók: a Makovecz Imre illetve Fints József által tervezett új katolikus és református templom, az Óváros katolikus temploma, szerb ortodox templom. A városban melegvizű strand is található.

Zsámbékon, a Zsámbéki-medencében található az egyik legszebb magyarországi középkori bazilikális temploma, a romtemplom. A premontrei rend építette a XIII. sz. első felében. A hajdani várkastélyban ma a Katolikus Tanítóképző Főiskola működik. Népszerű turistacélpont Zsámbékon a Lámpamúzeum. Egyéb látnivalók: a pestis-kápolna, a plébániatemplom, a kálvária-domb és a török kút. Zsámbék környéke a százéves pincékről és a bennük érlelt borokról nevezetes.

2. nap

Szentendre a Dunakanyar déli kapujában fekszik, gépkocsival a 11-es sz. úton közelíthető meg. A várost sajátos mediterrán hangulata egyedülálló turistaattrakcióvá és a művészetek városává teszi. Szentendre látnivalókban bővelkedik: templomok és egyéb műemlékek, galériák, múzeumok sokasága várja az érdeklődőket. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum az ország legjellegzetesebb tájainak népi éptészetét mutatja be, valamint a jeles napokhoz kapcsolódóan hagyományőrző programokat rendez. Múzeumok: Római Kőtár, Ferenczy Múzeum, Barcsay Gyűjtemény, Czóbel Múzeum, Népművészetek Háza, Szentendrei Képtár, MűvészetMalom, Kmetty Múzeum, Kovács Margit Múzeum, BKV Tömegközelekedési Gyűjtemény, Ámos Imre – Anna Margit Gyűjtemény, Vajda Lajos Emlékmúzeum, Kerényi Múzeum, Művésztelepi Galéria, Szerb Ortodox Egyházművészeti Múzeum, Szabó Marcipánmúzeum, Dobos Cukrászati Múzeum, Nemzeti Bormúzeum, Bababúzeum. A Fő térről sugár-irányban nyíló utcácskák éttermeiben, cukrászdáiban, boltjaiban egész évben nagy a forgalom.

Visegrád a Dunakanyar legszebb pontján fekszik, ott, ahol a Duna áttör a Visegrádi-hegység és a Börzsöny között. A 11-es sz. úton közelíthető meg Szentendre irányából. Napjainkban a település felelevenített reneszánsz hagyományokat ápol. Mátyás király gótikus palotájának a világörökség tentatív listájára felkerült Dr. Szőke Mátyás által, hitelesen rekonstruált romja Visegrád meghatározó látnivalója. Az Alsóvárban található Salamon-torony a XIII. sz.-ban épült. A műemléki látnivalókon túl a Fellegvárból nyíló csodálatos panoráma látványáért is sokan látogatnak ide. A városka az említett három látnivaló együttesével természetes témaparkot alkot.A lepencei strandfürdőt már egyedülálló fekvése miatt is érdemes felkeresni. A település és környéke nemcsak a kultúra, hanem a természet kedvelőinek is paradicsoma: piknikezésre alkalmas gondozott tiszásait, erdei sétaútjait, füvészkertjét, nyári bobpályáját a turisták szívesen látogatják.

3. nap

Dömös az Esztergomban székelő Árpád-házi királyok kedvelt nyaralója volt, a királyi szakácsokat évszázadokon át néhány dömösi család adta az udvartartásnak. Az Álmos herceg által alapított prépostság romjai, és az altemplom – melyhez hasonló csak kettő van az országban –, a hozzá kapcsolódó nyári királyi palota maradványai az esztergomi Balassa múzeumban történő bejelentkezéssel látogathatók.

Pilismarót határában, a Hosszú-hegy csúcsán látható a Hideglelős kereszt, mely a hajósokat figyelmeztette a sebes víz veszélyeire és az ájtatosságra, de még sok más nép hagyomány, babona is fűződik hozzá. Itt található még a Heckenast-kastély és egy lovas-sporttelep. Római emlékek is vannak a környéken. Az 59-es kilométernél található a Búbánat-völgye.

Esztergom már a kelták alatt lakott hely volt, de Marcus Aurelius is háborúzott erre, s közben írta filozófiai műveit is. Innen terjedt el a kereszténység Magyországon, és itt született, majd itt koronázták meg első királyunkat, a későbbi Szt. Istvánt. A reneszánsz kor adta a városnak Vitéz Jánost, de járt itt Galeotto Marzio, Mátyás király történetírója, és Regiomontanus, a csillagász. Fontos látnivalók a középkori királyi palota, a vár és a bazilika, a Főszékesegyházi Kincstár és a Keresztény Múzeum, a törökkori emlékek, de maga a város is számtalan látnivalót kínál.

4. nap

Vácra (a Dunakanyar bal partjára) a nagymarosi komppal juthatnak át a turisták. Vác az első magyar király, Szent István által alapított püspökségek egyike, és már 1075-ben város volt. Vácot a XVIII. század püspökei építették egyedülállóan szép barokk várossá. Főtere az egyik legpompásabb barokk tér Magyarországon. Főbb látnivalók: diadalív, fehérek temploma és rendház, “Memento mori” kriptalelet-kiállítás, városháza, görög templom, középkori pince, Hincz Gyűjtemény, nagypréposti palota, Váci Egyházmegyei Gyűjtemény, székesegyház, piarista templom és rendház, Szentháromság-oszlop, püspöki palota és könyvtár, ferences templom és rendház, Hétkápolna (búcsújáróhely), a Gombás-patak hídja, kálvária, Duna-parti sétány, melegvízű strand és uszoda. A Fő téren a volt Nagypréposti Palotában Egyházművészeti Gyűjtemény látható

Gödöllőn, Gödöllői-dombság legnagyobb településén található a magyarországi barokk egyik legelőkelőbb kastélya, a Grassalkovich-kastély. Fénykorát 1867 és 1989 között élte, amikor I. Ferenc József és Erzsébet királyné pihenő-rezidenciája volt. A Királyi Kastélymúzeum állandó kiállításán a korabeli enteriőrök a monarchia idejének Magyarországát idézik vissza. Egyéb látnivalók: kastélytemplom, Erzsébet park, kálvária, Nagy Sándor ház, evangélikus templom, református templom, arborétum, királyi váróterem, Gödöllői Városi Múzeum, Méhészeti Gyűjtemény, Agrártörténeti Műszaki Gyűjtemény, Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum. A Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyő híres búcsújáró hely. A Városi Múzeumban Jókai Aranyemberéről akinek modellje élő ember volt tudhatunk meg sok érdekeset, de a Gödöllői Művésztelepről is.

5. nap

Vácról Rétság érintésével juthatunk el Balassagyarmatra. A város nevét a honfoglaló Gyarmat törzsről és a várost birtokló Balassa családról kapta, melyhez Balassi Bálint költő is tartozott. A megyeházán hivatalnokoskodott Mikszáth Kálmán és Madách Imre is. A Palóc Múzeumban természettudományi, irodalmi, régészeti és helytörténeti kiállítások láthatók, a múzeum mögött pedig egy palóc udvar, mint szabadtéri néprajzi múzeum. Szécsény forgalmas turisztikai kiindulópont a Cserhát északi vidékei felé. 1705 szeptemberében a szécsényi országgyűlés itt kiáltotta ki Rákóczit vezérlő fejedelemmé, s itt mondták ki az ország és Erdély egyesülését, únióját. A városhoz tartozó Dolányban élte utolsó éveit Benczúr Gyula. Látnivaló: a XVII. században, gótikus alapokra épült barokk, volt Forgách-kastély, melyben most múzeum működik. A várfal maradványai, különösen az egyik épen maradt bástyában meglévő börtönmúzeum is izgalmas látnivaló. A történelmi városközpontban található az 1332-ben alapított ferences templom és a kolostor, melyben ma is novíciusképzés folyik. Szécsény XIV. századi plébániatemploma a törkök alatt elpusztult. Most helyreállított templomrom. A Szentháromság-téren áll a XVIII. század első felében épült, ma is működő barokk gyógyszertár. A város legjellegzetesebb építménye a ferde tűztorony. A közeli Európa Diplomás Ipolytarnócon, a Csapás-völgyben 23 millió éves, miocén kori őslénytani rezervátum található. Visszaúton érdemes Hollókő érintésével jönni. A “legszebb magyar falu” címmel illetett település a Világörökség része, melynek szépségét fekvése, az eredeti formában megőrzött épületek és az élő népviselet, népszokások adják. A faluból kellemes sétaúton közelíthető meg a nógrádi vár.

 

Gödöllő környékén

Veresegyház–Aszód–Kartal–Verseg–

Acsa–Püspökhatvan

(60 km)

Kiemelt rendezvények

Veresegyház

Templomi komolyzenei koncertek     egész évben

“Anyám fekete rózsa” Nemzetközi

Vers- és Prózamondó Verseny           május

Nemzetközi Pest Megyei Kerékpáros

Körverseny           június

Szent István-napi rendezvények       aug. 20 körül

Kartal

Majális   május 1. (2 nap)

Népzenei Kórustalálkozó    szeptember

Vőfély-verseny     november

Aszód

Aszód Fesztivál    augusztus (3 nap)

Acsa

Falunap  augusztus 20.

Hagyományos szüreti bál   október

Hagyományos búcsú          november

 

Leírások és látnivalók

Veresegyház Budapesttől 30 km-re fekszik. Gazdag történelmi múltja, tavai, műemlékei a turisták által kedvelt hellyé teszik. A veresegyházi tó egyik részén fürödni lehet, a másik része horgászparadicsom. A városban melegvízű fürdő is működik. Látnivalók: római katolikus templom, református templom, japánkert, medve- és farkasotthon.

Aszód Pest megye észak-keleti részében található. Budapestről az M3-mas autópályán közelíthető meg. Német, magyar és szlovák nemzetiségű, katolikus és evangélikus vallású mezőgazdasági, ipari település. Látnivalók: a Podmaniczky János által építtetett evangélikus kőtemplom, a domboldalra épült Podmaniczky-kastély, az Evangélikus Főgimnázium, a Schossberger család helyreállított szecessziós mauzóleuma.

Kartal Aszód és Verseg között fekszik, csak közúton közelthető meg. Környékén 16 régészeti lelőhelyet tártak fel. 1791-ben itt született Petőfi Sándor édesapja. Látnivalók: a katolikus templom (a XVII. sz.-ban épült) és a Szentháromság-szobor.

Verseg az Aszódot Kállóval összekötő közúton érhető el. Látnivalók: a római katolikus templom (XIII. sz.-i épület), a Falumúzeum, a Fenyőharaszti-kastély (ma szálloda).

Acsa a Galga felső folyása mellett, Pest és Nógrád megye határán fekszik. Zömében szlovák nemzetiségű, katolikusok és reformátusok által lakott mezőgazdasági település. Nevezetességei: a Nagyboldogasszony tiszteletére emelt római katolikus templom, az evangélikus templom és a Prónay-kastély.

Püspökhatvan a kirándulók egyik kedvelt célpontja. A települést hegyvonulat kíséri. A község határában 60 ha vízfelületű tó terül el, melynek növény- és állatvilága a természet kedvelőinek rendkívüli élményt nyújt. Nevezetessége a katolikus templom.

 

A dél-pest megyei

mezővárosok környékén

Tápiószentmárton–Újszilvás–Abony–Cegléd–Nagykőrös

(68 km)

Kiemelt rendezvények

Tápiószentmárton

Tápiószentmártoni Borfesztivál         június

Technotext Kupa

kettes-négyes fogathajtó verseny    június

Újszilvás

Nemzetközi Motoros Találkozó         június

Abony

“Incselkedő lakodalmas“    egész évben

“Abonyi pünkösdölő“        június

Nemzetközi Sportakrobatikai verseny               október

Cegléd

Nemzetközi Dobos és Ütős Gála        április

“Bori jazz“             június

Kárteszi István Díjugrató Lovasverseny         aug. 20.

Nagykőrös

Országos Pónifogathajtó Verseny    június

Nagykőrösi Vállalkozói Kiálltás és Vásár         augusztus

Nagykőrösi Bor és Gasztronómiai Fesztivál    szeptember

Medve László Torna Emlékverseny  november

 

Leírások és látnivalók

Tápiószentmárton az Alsó-Tápió mente legnagyobb lélekszámú faluja. Budapesttől 45 km-re fekszik. Már az őskor óta lakott hely, amit a falu határában feltárt pajzsdísz – a szkíta aranyszarvas – is tanúsít. A szkíta aranyszarvas eredetije a Magyar Nemzeti Múzeumban, másolata a Blaskovich Múzeumban látható. Látnivalók: a Blaskovich sírkertben található barokk kápolna, a község központjában elhelyezkedő evangélikus templom. A település határában melegvizű strandfürdő nyújt kellemes kikapcsolódást a nyári idényben. Pincelátogatásra és lovaglásra is nyílik lehetőség. Az Attila-dombnak különleges, energiát sugárzó, gyógyító hatást tulajdonítanak.

Újszilvás legjelentősebb rendezvénye a minden év június utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Nemzetközi Motoros Találkozó, mely 6-7000 érdeklődőt vonz minden évben.

Abonyt, a kéttornyú várost Kodály Háry Jánosából is ismerhetjük. Abony nemesi kúriái meghatározzák a városképet. Látnivalói: a római katolikus templom, a kazettás mennyezetű református templom, a XVIII. sz.-i magtárépületben található Abonyi Lajos Falumúzeum. A városban gyógyhatású termálvizes strandfürdő működik. Lovaglási, horgászati és vadászati lehetőség is van Abony határában. A gyerekek számára állatsimogató park van.

Cegléd Budapesttől dél-keleti irányban 70 km-re fekvő alföldi város. Kossuth Lajos alföldi toborzó körútját 1848. szeptember 24-én Cegléden tartott híres beszédével kezdte meg. A város azóta is ápolja Kossuth-hagyományokat. Nevezetességek: a római katolikus plébániatemplom, az evangélikus templom, a református templom (Közép-Európa legnagyobb ilyen építménye), a Kossuth-szobor, a Kossuth Múzeum, a Dobmúzeum, a Gubody kert. A termálfürdő jódos hévize fürdőkúrára, strandolásra kiválóan alkalmas.

Nagykőrösön a mezővárosi fejlődés kezdete a XIV. sz.-ra tehető, először Nagy Lajos király 1386-os oklevele nevezi mezővárosnak. Az 1550-es években megszervezett református középfokú iskola azóta is folyamatosan működik. A forradalom és szabadságharc után a város gimnáziumában tanított Arany János. Nevezetességek: Arany János Múzeum, Iskolatörténeti Múzeum, református templom, római katolikus templom, számos kúria. A városban strandfürdő működik. Védett természeti érték a Homolytáj-dűlőben az évszázados hársfa.

 

A Csepeli-síkságon

Ráckeve–Dömsöd–Apaj–Ócsa (55 km)

Kiemelt rendezvények

Ráckeve

Országos Nemzetiségi Fesztivál        április

János Vitéz Napok               június

Kis-Dunai Népzenei és Néptánctalálkozó        augusztus

Szüreti mulatság   szeptember

Karácsonyi koncert             december

Dömsöd

Dömsödi Napok   május

Puszta Kupa

nemzetközi repülőmodellező verseny               május

Autocross Országos Bajnokság        augusztus

Apaj

Kiskunsági Pásztor- és Lovasnapok július

Ócsa

Ócsai Kulturális Napok (koncertek

a református templomban)  június

 

Leírások és látnivalók

Ráckeve a Ráckevei-Duna partján fekszik. Közúton Csepel irányából az M0-ás autópályáról közelthető meg. A település első virágzása – 1440 körül – a szerb lakosság betelepülésével kezdődött, akik a törökök támadása elől menekültek. A gazdag szerbek 1487-ben építették meg a Boldogasszony templomot, amely ma is Ráckeve egyik építészeti különlegessége. A XVIII. századtól Ráckeve három nemzetiségűvé vált: magyarok, németek és szerbek lakták. Nevezetességek: a Savoyai-kastély, az Árpád Múzeum, az egykori kereskedőházak, a római katolikus templom és a református templom. A legenda szerint itt élt és ide tért vissza meghalni Horváth Nepumuk János, akiről Petőfi a János vitézt mintázta.

A Dömsödre látogatók gyönyörködhetnek a Soroksári-Duna, valamint a felső-kiskunsági puszta szépségeiben. A Dömsödi-szigeten nyaralók, sportpáyák, éttermek és strand találhatóak. Látnivalók: Petőfi Emlékmúzeum, református templom, Hajós-kripta, katolikus templom.

Apajon megcsodálható a magyar puszta: itt még létezik a félrideg állattartás, őshonosak a pusztai (sziki) növények. Apajpuszta (felső-kiskunsági szikes puszta néven) a Kiskunsági Nemzeti Park része. A terület faunájának legbecsesebb értéke a túzok.

Ócsára a kéttornyú, román stílusú, különleges akusztikájú református templom vonzza a turistákat. A gyalogosan vagy kerékpárral bebarangolható Ócsai Tájvédelmi Körzetben az alföldi táj dús vegetációja, növény- és állatritkaságok ejtik bámulatba a látogatót. Egyéb látnivalók: a régi református temető, az Öreg-hegy pincesora.

 

KERÉKPÁROS KIRÁNDULÓÚTVONALAK

(1–2 túranap)

“Ne autózz, kerékpározz Pest megye útjain!“

PEST MEGYEI SPORTIGAZGATÓSÁG

1054 Budapest, Steindl Imre u. 12.

Tel.: +36 1 311 8821

Fax: +36 1 312 6694

E-mail: pmsport@axelero.hu

Internet: www.pmsport.hu

PEST MEGYEI KERÉKPÁRSPORTOK SZÖVETSÉGE

2112 Veresegyház, Fő út 53.

Tel./Fax. +36 28 387 890, 387 891

A Pest Megyei Sportigazgatóság és a Pest Megyei Kerékpársportok Szövetsége “Ne autózz, kerékpározz Pest megye útjain!” címmel mozgalmat indított Pest megyében a kerékpársport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében. Az alább felsorolt útvonalak Pest megye szép tájain és számtalan turisztikai látnivalója mellett haladnak el. Szeretnénk, ha a túrák kezdő- és végpontjain a kerékpáros turisták igazolólapjaikat lepecsételtetnék. (Beszerezhető a fenti címeken.) A megtett kilométerekkel azonos pontszámot gyűjthetnek (egy útvonal többször is megtehető). Negyedévenként a legeredményesebb túrázók között értékes díjakat sorsolunk ki. Ennek érdekében igazolólapjuk fénymásolatát minden negyedév utolsó hét-végéjén postázzák el a Pest Megyei Sportigazgatóság címére.

A pecsételő helyek iránt a fenti telefonszámokon érdeklődhetnek.

A nem Budapestről induló túráknál ajánlatos igénybe venni a MÁV és a HÉV kerékpárt is szállító vonatait.

 

AKCIÓS ÚTVONALAK

A DUNAKANYAR BAL PARTJÁN

1. Szob–Ipolydamásd–Letkés–Ipolytölgyes–Nagybörzsöny (29 km)

Pecsételőhelyek: Sarokház Söröző, Szob; Börzsöny vendéglő, Nagybörzsöny

2. Szob–Ipolydamásd–Letkés–Ipolytölgyes–Vámosmikola–Kemence–Bernecebaráti–Tésa–Vámosmikola–Szob (70 km)

Pecsételőhelyek: Sarokház Söröző, Szob; Ventura Presszó, Bernecebaráti; Sarokház Söröző, Szob

3. Vác–Rád–Penc–Csővár–Acsa–Püspökhatvan–Galgagyörk– Galgamácsa–Váckisújfalu–Váchartyán–Vácduka–Vác

(61 km)

Pecsételőhelyek: Olympia Söröző, Vác; Vadász Presszó, Galgamácsa; Olympia Söröző, Vác

4. Veresegyház–Galgamácsa–Őrbottyán–Veresegyház (26 km)

Pecsételőhelyek: Dréhet Étterem, Veresegyház; Vadász Preszszó, Galgmácsa, Dréher Étterem, Veresegyház

5. Vácrátót–Veresegyház–Fót (20 km)

Pecsételőhelyek: Arborétum porta, Vácrátót; Dréher Étterem, Veresegyház; Károlyi Gyermekközpont, porta

A GÖDÖLLŐI-DOMBSÁGON

6. Gödöllő–Valkó–Vácszentlászló–Tura–Galgahévíz–Hévízgyörk–Bag–Aszód (40 km)

Pecsételőhelyek: Művelődési Ház, Gödöllő; Vadász büfé, Vácszentlászló; Gaia Hotel és Étterem, Galgahévíz; Linda büfé, pressszó, Aszód

7. Gödöllő–Valkó–Vácszentlászló–Zsámbok–Tóalmás–Szentmártonkáta (34 km)

Pecsételőhelyek: Művelődési Ház, Gödöllő; Vadász Büfé, Vácszentlászló; Park Vendéglő, Zsámbok; Hordó Csárda, Szentmártonkáta

8. Vác–Rád–Penc–Csővár–Acsa–Püspökhatvan–Galgagyörk– Galgamácsa–Iklad–Aszód (45 km)

Pecsételőhelyek: Olympia Söröző, Vác; Vadász presszó, Galgamácsa; Linda büfé, Aszód

KÖZÉP-PEST MEGYÉBEN

9. Ráckeve–Lórév–Makád–Szigetbecse–Ráckeve (22 km)

Pecsételőhelyek: Ács K. Művelődési ház vagy Keve Galéria; Italbolt, Lórév; Ács K. Művelődési ház vagy Keve Galéria

10. Ráckeve–Szigetújfalu–Szigetszentmárton–Szigetcsép–Tököl (22 km)

Pecsételőhelyek: Ács K. Művelődési ház vagy Keve Galéria; Művelődési Ház, Tököl

DÉL-PEST MEGYÉBEN

11. Cegléd–Nyársapát–Csemő–Mikebuda–Albertirsa (41 km)

Pecsételőhelyek: Arany Oroszlán Étterem, Cegléd; Apáti bisztró, Nyársapát; Kandúr bár, Csemő; Alberti söröző, Albertirsa

12. Cegléd–Csemő–Nagykőrös (25 km)

Pecsételőhelyek: Arany Oroszlán étterem, Cegléd; Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola, Kollégiumi porta, Nagykőrős

13. Cegléd–Törtel–Kőröstetétlen–Kocsér–Nagykőrös

(41 km)

Pecsételőhelyek: Arany Oroszlán Étterem, Cegléd; Vadász Étterem, Kocsér; Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola, Kollégiumi porta, Nagykőrős

14. Cegléd–Törtel–Abony–Újszilvás–Tápiógyörgye–Tápiószele (48 km)

Pecsételőhelyek: Arany Oroszlán étterem, Cegléd; Olgi preszszó, Törtel; Kerékpár üzlet, Halápi Sándor vagy Kossuth cukrászda, Abony; Silver Bár, Tápiógyörgye; Don Dagi Pizzéria, Tápiószele

EGYÉB KERÉKPÁR TÚRAÚTVONALAK

A DUNAKANYAR JOBB PARTJÁN

Budapest–Szentendre–Szigetmonostor–Tahitótfalu–Kisoroszi–Visegrád–Lepence (60 km)

Budapest–Szentendre–Szabadtéri Néprjazi Múzeum–Pilisszentlászló–Dömörkapu–Szentendre (65 km)

DÉL-BUDA KÖRNYÉKÉN

Budakeszi–Telki–Budajenő–Perbál–Tök–Zsámbék–Herceghalom–Biatorbágy (38 km)

Budakeszi–Telki–Budajenő–Perbál–Tök–Zsámbék–Páty–Biatorbágy (39 km)

A GÖDÖLLŐI DOMBSÁGON

Sülysáp–Kóka–Zsámbok–Tura–Galgahévíz–Hévízgyörk–Bag–Aszód (41 km)

KÖZÉP-PEST MEGYÉBEN

Ócsa–Bugyi–Dabas–Tatárszentgyörgy–Örkény–Pusztavacs– Dánszentmiklós–Albertirsa (69 km)

DÉL-PEST MEGYÉBEN

Cegléd–Tápiószentmárton–Tápiószele–Nagykáta (51 km)

Monor–Gomba–Bénye–Káva–Pánd–Tápióbicske–Tápiószentmárton–Tápiószele (40 km)

Monor–Gomba–Úri–Sülysáp (22 km)

RÁCKEVE KÖRNYÉKÉN

Információ, részletes útvonal-leírás, térkép és szervízlista beszerezhető:

Sophia Utazási Iroda, 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 12.

Tel./fax: +36 24 424 855

E-mail: sophia@mail.uti.hu

Ráckeve–Szigetújfalu–Szigetszentmárton–Ráckeve (18 km)

Ráckeve–Lórév–Makád–Szigetbecse–Ráckeve (19 km)

Ráckeve–Makádi Parkerdő–Makádi Aranypart–Tassi zsilip– Makád–Szigetbecse–Ráckeve (26 km)

Ráckeve–Somlyó Sziget–Dömsöd–Dömsödi nyaralósor–Tassi zsilip–Makád–Szigetbecse–Ráckeve (30 km)

 

HAJÓKIRÁNDULÁSOK

Információ és foglalás:

MAHART PASSNAVE SZEMÉLYHAJÓZÁSI KFT.

MAHART TOURS

1056 Budapest, Belgrád rkp., Nemzetközi Hajóállomás

Tel.: +36 1 484 4013

Fax: +36 1 318 7740

E-mail: passnave@mahartpassneve.hu, tours@maharttours.com

Internet: www.maharttours.com, www.mahartpassneve.hu

MAHART CATERING

Tel.: +36 1 484 4027, +36 1 318 0723

Fax: +36 1 266 4672

Menetrend szerinti járatok

» Szárnyashajók Budapest – Pozsony – Bécs

Kikötés Pozsonyban: csak előzetes rendelésre!

Kerékpárosoknak:

A szárnyashajón kerékpár kedvezményesen szállítható. Igénybe vehető 5 napos, Pozsonyi – meghosszabbítható – szállással bővíthető kerékpáros-szárnyashajós program is.

» Sétahajók a Szentendrei-Dunaágon,

illetve a Váci-Dunaágon

• Budapest – Szentendre – Budapest

Közvetlen járat

Info: +36 1 318 1223, +36 1 486 1765

Indulás: Budapest – Vigadó tér

• Budapest – Visegrád – Esztergom –Budapest

Info: +36 1 318 1223, +36 1 486 1765

Indulás: Budapest – Vigadó tér

» Szárnyashajók a Szentendrei-Dunaágon,

illetve a Váci-Dunaágon

Budapest – Visegrád – Esztergom – Komárom – Budapest

Info: +36 1 318 1223, +36 1 486 1765

Indulás: Budapest – Vigadó tér

 

Garantált programok

» Folklórest a Dunán: Hajózás, vacsora és folklórműsor – szerda és szombat 20.00-kor

Indulás: Budapest, Vigadó téri hajóállomás

Időtartam: 2 óra

» Sétahajózás Budapesten ebéddel/vacsorával: Ebéd vagy vacsora közben csodálhatják a főváros panorámáját magyar, angol és német nyelvű idegenvezetéssel egybekötve.

Időtartam: 1,5 óra

» Zenés-táncos sétahajó: Étkezési lehetőséggel

Időtartam: 2 óra

» Koncerthajó: Élőzenés programok minden korosztálynak

Info: www.koncerthajo.hu, www.bulihajo.hu

» Kölyökhajó: Gyerekeknek szóló hajós program – egész évben: szombat és vasárnap

Info: www.mesehajo.hu, www.kolyokhajo.hu

Forródrót: +36 1 266 6403

Indulás: Budapest, Vigadó téri hajóállomás

Időtartam: 2 óra

» Konferencia-hajó: A kétszintes, 500 fős "Budapest" konferencia és rendezvényhajó állófogadásokra, nagy rendezvényekre, termékbemutatókra, előadások és konferenciák rendezésre, álló-, vagy ültetett állófogadások rendezésére alkalmas. Fűthető és légkondícionálható. Technikai berendezései: telefon, fax, professzionális kivetítő, diavetítő, írásvetítő, tolmácsrendszer, kihangosítás, flip-chart. A dunai jégzajlás időszakát kivéve egész évben üzemel.

» Hajós kirándulásokhoz: hajóbérlési lehetőség

Ismeretterjesztő rendezvények, hajóúton

A TIT Budapesti Ismeretterjesztő Társulat és a MAHART Passnave együttes szervezésében, magyar nyelven. (Külön kérésre, előzetes bejelentéssel, csoportoknak idegen nyelven is). A Duna és a Duna-part nevezetes és jellegzetes látnivalóinak bemutatása utazás közben a hajón, a végállomásig. Esetenként kapcsolódó különböző programokkal.

» Szárnyashajóval Budapesttől Bécsig, visszaút autóbusszal

» A budapesti Duna-hidak, Budapest a Dunáról, a Dunán Szentendréig, hagyományos hajóval

» Szárnyashajóval Budapestről Szentendrére és vissza, a gyermeknap alkalmából

» Szárnyashajóval Budapest–Vác–Budapest útvonalon, a gyermeknap alkalmából

» Szárnyashajóval Budapest–Komárno–Komárom–Budapest útvonalon

» A Csepel-sziget körül Ráckevére, hagyományos hajóval

» Szárnyashajóval Budapest–Bécs–Budapest

» Szárnyashajóval Budapest–Pozsony–Budapest

» Szárnyashajóval Budapest–Bécs, vissza autóbusszal

» Autóbusszal Budapestről Bécsbe, vissza szárnyashajóval

» Szárnyashajóval Budapest–Zebegény–Esztergom–Budapest útvonalon

» Szárnyashajóval Budapest–Mohács–Budapest útvonalon

 

Kompjáratok:

Adony–Lórév       Info: +36 24 482 508

Alsógöd–Szigetmonostor

(csak személyszállítás)        Info: +36 30 922 9401

Dömös–Nagymaros rév

(csak személy- és kerékpárszállítás)  Info: +36 30 991 3300

Dunakeszi–Horány              Info: +36 26 393 795

Felsőgöd–Surány

(csak személyszállítás)        Info: +36 30 922 9401

Kisoroszi–Kismaros

(csak személy- és kerékpárszállítás)  Info: +36 26 392 015

Nagymaros–Visegrád          Info: +36 26 398 344

Százhalombatta–Tököl        Info: +36 24 379 119

Újpest Megyer–Pünkösdfürdő

(csak személyszállítás)        Info: +36 30 922 9401

Vác–Tahitótfalu   Info: +36 26 386 560

Zebegény–Pilismarót

(csak személy- és kerékpárszállítás)  Info: +36 33 470 712

 

LÓZS KFT.

120 fős rendezvényhajó igény szerint megrendelhető.

Információ és foglalás: Kovács Tivadar +36 30 202 9211

2626 Nagymaros, Váci út 149.

Tel.: +36 27 594 040

Fax: +36 27 594 041

E-mail: navigator@mail.datanet.hu

 

A VÁLTOZÓ MENETRENDI ADATOKAT

A “KÖZÉP-EURÓPA KÖZEPE” CÍMŰ

ÉVENTE MEGJELENŐ RÉGIÓS ESEMÉNYNAPTÁRBAN TESSZÜK KÖZZÉ.

 

VÍZITÚRA-ÚTVONAL

(12 túranap, 195,5 fkm)

JÓ-KA IDEGENFORGALMI TANÁCSADÓ

ÉS SZOLGÁLTATÓ BETÉTI TÁRSASÁG

1193 Budapest, Deák F. u. 61.

Tel.: +36 1 282 2969

Budapestről a Szentendrei-Dunán felfelé,

a Nagy-Dunaágon lefelé, majd a Ráckevei (Soroksári) Dunaágon felfelé evezve

nehézségi fok: könnyű vízitúra rövid evezési távokkal, kezdőknek is ajánlott

táborozás: natúr táborhelyeken és kempingekben

1. nap

gyülekezés: Budapest, Római-part, 1656,0 fkm-nél, csónakház mellett táborverés, evezési gyakorlat, felkészülés az útra

2. nap

indulás: Budapest (1656,0 fkm)

érkezés: Szentendre, Pap-szigeti kemping (11,5 fkm), délután városnézés

megtett út: 12,5 fkm

3. nap

indulás: Szentendre (11,5 fkm)

érkezés: Kisoroszi, Szentendrei-szigetcsúcs kemping (31,5/1692,0 fkm)

megtett út: 20,0 fkm

4. nap

Visegrád és a Fellegvár megtekintése

5. nap

indulás: Kisoroszi (1692,0 fkm)

útközben: Vác megtekintése

érkezés: Sződliget, Szabadidő Központ és Kemping (1674,0 fkm)

megtett út: 18,0 fkm

6. nap

indulás: Sződliget (1674,0 fkm)

érkezés: Budapest, Római-part (1656,0 fkm)

megtett út: 18,0 fkm

7. nap

indulás: Budapest, Római-part (1656,0 fkm)

érkezés: Ercsi, szabadstrand (1613,0 fkm)

megtett út: 43,0 fkm

8. nap

indulás: Ercsi (1613,0 fkm)

közben: zsilipelés

érkezés: Tassi-zsilip (1,0 fkm)

megtett út: 27,0 fkm

9. nap

indulás: Tassi-zsilip (1,0 fkm)

érkezés: Hídláb Kemping (19,0 fkm)

megtett út: 18 fkm

10. nap

Ráckeve megtekintése

11. nap

indulás: Ráckeve (19,0 fkm)

érkezés: Szigetszentmiklós, szabadstrand (41,6 fkm)

megtett út: 22,6 fkm

12. nap

indulás: Szigetszentmiklós (41,6 fkm)

érkezés: Budapest, Kvassay-zsilip (57,0 fkm)

megtett út: 15,4 fkm

Délután hazautazás vagy másnap továbbevezés a Római-partra. Kívánság szerint budapesti városnéző program.

A két szigetkerülő túra külön is teljesíthető.

Összeállította: Bokody József

 

VASUTAK

MÁV NOSZTALGIA KFT.

1067 Budapest, Nyugati pályaudvar

Tel.: +36 1 302 3580

E-mail: fusti_park@mavnosztalgia.hu, utazas@mavnosztalgia.hu

Internet: www.mavnosztalgia.hu

MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK

1142 Budapest, Tatai u. 95.

Tel.: +36 1 421 0180

E-mail: utazas@mavnosztalgia.hu

Internet: www.lokopark.hu

KISVASUTAK

IPOLY ERDŐ RT.

KIRÁLYRÉTI ERDEI VASÚT

2624 Szokolya – Paphegy

Tel./Fax: +36 27 375 076

E-mail: janosruff@mail.digitel2002.hu

Internet: www.kisvasutak.hu/kiralyret

NAGYBÖRZSÖNY- NAGYIRTÁS – MÁRIANOSZTRA – SZOB ERDEI KISVASÚT (FELÚJÍTÁS ALATT)

Kezelő: Nagybörzsöny Önkormányzata

Polgármesteri Hivatal

2634 Nagybörzsöny, Rákóczi u. 2.

Tel./Fax: +36 27 378 025

KEMENCEI ERDEI MÚZEUMVASÚT

2638 Kemence, Csarnavölgyi út 45.

Szűcs Zoltán: +36 20 388 5743

 

MÚZEUMOK

2000 Szentendre, Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága, webmaster@pmmi.hu, Fő tér 6, +36 26 310 790.,

Dr Simon László igazgató,

Juhászné Szepesi Beatrix

közönségkapcsolattartó osztályvezető

2740 Abony, Abonyi Lajos Falumúzeum, Vasút u. 16., +36 53 360 096

2730, Albertirsa, Faluház, Tó u. 9., +36 53 370 644

2170 Aszód, Petőfi Sándor Múzeum, Szontágh lépcső 2., +36 28 500 650

2092 Budakeszi, Helytörténeti Kiállítás, Fő u. 127.,

+36 23 451 419

2092 Budakeszi, “Arborétum, Pilisi Parkerdő“, Telki u., +36 23 451 133

2092 Budakeszi, Budakeszi Vadaspark, +36 23 451 783

2092 Budakeszi, Józsa Galéria és Szoborkert,

+36 23 535 710

2092 Budakeszi, Mezei Mária Múzeum, Petőfi u. 18.,

+36 23 451 025

2092 Budakeszi, Varga Vilmos Galéria, Esze Tamás u. 14., +36 23 450 011

2040, Budaörs, Riedl Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény (Heimat Museum), Budapesti út 47., +36 23 440 217

2700 Cegléd, Kossuth Múzeum, Múzeum u. 5.,

+36 53 310 637

2700 Cegléd, Cegléd Városi Sporttörténeti Gyűjtemény, Gubodi u. 9., +36 53 316 930, +36 53 320 028

2700 Cegléd, Dobmúzeum, Szabadság tér 5.,

+36 53 321 068, +36 20 365 1724,

karman.decodrum@matavnet.hu

2737 Ceglédbercel, Faluház, Pesti út 54., +36 53 578 000

2713 Csemő, Helytörténeti Gyűjtemény, Zöldhalom,

Iskola dűlő, +36 53 392 014

2713 Csemő, Orisek Ferenc fafaragó állandó kiállítása, Bogdán Iskola dűlő 6., +36 53 707 691

2370 Dabas, Kossuth Ház Galéria,

Kossuth László út 19., +36 29 362 542, +36 29 362 545, dabamuvkp@monornet.hu

2118 Dány, Néprajzi Ház, Deák krt. 10., +36 28 597 080

2049, Diósd, Rádió és Televízió Múzeum, Kőbányai út, +36 23 382 790

2049 Diósd, Falumúzeum, +36 23 370 054

2344 Dömsöd, Helytörténeti Gyűjtemény, Béke tér 2.,

+36 24 435 151

2344 Dömsöd, Petőfi Emlékház és Képtár (Bazsonyi Arany, Vecsési Sándor festőművészek képeiből),

Bajcsy-Zsilinszky u. 6., +36 24 435 655

2023 Dunabogdány, Helytörténeti Gyűjtemény,

Kossuth Lajos u. 93., +36 26 391 045

2330 Dunaharaszti, Helytörténeti Emléktár, Fő út 152., +36 24 504 410

2120 Dunakeszi, Helytörténeti Gyűjtemény, Fő u. 110., +36 27 341 379

2386, Dunavarsány, Falumúzeum, +36 24 472 018

2030 Érd, Magyar Földrajzi Múzeum,

Budai út 4., +36 23 363 036, foldrajzi.muzeum@matavnet.hu

2151, Fót, Németh Kálmán Emlékház, Béke u. 31.,

+36 27 358 130

2193 Galgahévíz, Helytörténeti Gyűjtemény, Fő út 108., +36 28 460 006

2183 Galgamácsa, Vankóné Dudás Juli Emlékház,

Petőfi Sándor u. 10., +36 28 489 002

2100 Gödöllő, Királyi Kastély, Grassalkovich Kastély, fax: +36 28 423 159, +36 28 410 124

2100 Gödöllő, Gödöllő Városi Múzeum, Szabadság tér 5., +36 28 422 003

2100 Gödöllő, Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődés-

történeti Szakmúzeum, Páter K.u. 1., +36 28 522 000

2230 Gyömrő, Tájház, Gróf Teleki u. 162., +36 29 330 093

2378 Hernád, Tájház, Fő u. 124., +36 29 374 125

2181 Iklad, Falumúzeum, Szabadság u. 127., +36 28 403 381

2117 Isaszeg, Falumúzeum, Madách Imre u. 15.,

+36 28 582 280

2638 Kemence, Tájház, Fő u. 244., +36 27 587 605,

+36 27 587 606

2143 Kistarcsa, Terebess Center – Cseréptárlat, Lámpáspark, Teák és Tálalások, Egyedi Teáskanna Kiállítások, japán kertek, kínai kert, színház és teaház, Szabadság út 53.,

+36 28 507 070, www.terebess.hu , terebess@terebess.hu

2340 Kiskunlacháza, Angyalos Ház, Szent Imre út 44., +36 24 519 840

2623 Kismaros, Falumúzeum, Kossuth u. 23.,

+36 27 383 427

2024 Kisoroszi, Baktai Ervin Emlékszoba: indiánkutató

állandó kiállítása, western játékok, Hősök tere 1.,

+36 26 392 015

2755 Kocsér, Helytörténeti Múzeum, Szabadság u.,

+36 53 359 228, +36 53 359 097

2612 Kosd, Helytörténeti Gyűjtemény, Szent István u., +36 27 597 540

2243 Kóka, Falumúzeum, Kossuth u. 57., +36 29 428 101

2016, Leányfalu, Móricz Zsigmond Múzeum –

emlékkiállítás, Móricz Zsigmond u. 153., +36 26 383 065, +36 26 383 014, +36 26 383 454, +36 26 381 189, +36 26 381 065

2629 Márianosztra, Tájház, Miklós u. 1., +36 27 572 520, +36 27 572 521“

2143 Mogyoród, Faluház, +36 28 440 729

2200, Monor, Helytörténeti Kiállítás, Kossuth Lajos u. 84., +36 29 416 594

2634 Nagybörzsöny, Tájház, József Attila u. 40.,

+36 27 378 025

2750 Nagykőrös, Arany János Múzeum, Ceglédi út 19., +36 53 350 770

2750 Nagykőrös, Pest Megyei Iskolatörténeti Múzeum, Helmeczi u. 1., +36 53 350 770

2626 Nagymaros, Helytörténeti gyűjtemény

2142 Nagytarcsa, Falumúzeum, Múzeum kert 21.,

+36 28 450 241

2712 Nyársapát, Falumúzeum, Kossuth Lajos út 8.,

+36 53 389 111, +36 53 589 202, +36 53 589 203

2364 Ócsa, Tájház, Lőrinc u. 1., +36 29 378 478

2377 Örkény, Falumúzeum, Arany János u. 46.,

+36 29 310 021

2071 Páty, Veterán Autók és Motorkerékpárok Múzeuma, Rákóczi út 13., +36 23 343 502

2614 Penc, Cserhát Tájmúzeum, Rákóczi u. 25.,

27 528 575

2119 Pécel, Ráday kastély, Kálvin tér 1.,

+36 28 453 354

2209 Péteri, Falumúzeum, Földváry-Boér park 1.,

+36 29 314 023

2028 Pilismarót, Heckenast kastély, Rákóczi út 17.,

+36 33 471 169

2084 Pilisszentiván, Tájház

2098 Pilisszentkereszt, Tájház, Fő u. 16., +36 26 347 475

2098 Pilisszentkereszt, Szlovák Ház, Fő u. 14.,

+36 26 347 562/19

2099 Pilisszentkereszt –- Dobogókő, Turistamúzeum,

Téry Ödön u. 26. , Busz végállomás, +36 26 347 534,

+36 26 347 194

2085 Pilisvörösvár, Tájház, Kápolna u. 1.,

2013 Pomáz, Helytörténeti Gyűjtemény,

Kossuth Lajos u. 48., +36 26 325 163

2013 Pomáz, Magyar Néprajzi Gyűjtemény,

József Attila u. 28/b, +36 26 375 133

2013 Pomáz, Faluház, Bem József u. 18.,

2378 Pusztavacs, Ország Közepe Jeltorony

2300 Ráckeve, Árpád Múzeum, Kossuth Lajos u. 34.,

+36 24 485 364

2300 Ráckeve, Városi Képtár – Patay László Gyűjtemény, Kossuth Lajos u. 26., +36 24 424 053

2083 Solymár, Pilisvölgye Helytörténeti Gyűjtemény, Templom tér 2., +36 26 360 100

2083 Solymár, Britt Katonai Temető, +36 26 360 214,

+36 26 360 273

2038 Sóskút, Falumúzeum

2241 Sülysáp, Falumúzeum, Dózsa György út 105.,

+36 29 435 390

2111 Szada, Székely Bertalan Műteremház,

Dózsa György u. 63., +36 28 404 456

2440 Százhalombatta, Matrica Múzeum, Gesztenyés út 1–3., +36 23 354 591, matrica.muzeum@axelero.hu,

www.matrica.battanet.hu

2440 Százhalombatta, Régészeti Park, István király u. 4., +36 23 350 537

2000 Szentendre, Anna Margit – Ámos Imre Festőművész házaspár Múzeuma, Bogdányi út 12., +36 26 310 244

2000 Szentendre, Ars Amandi Panoptikum

és Veterán Motormúzeum, Malom u. 4/a, +36 20 431 5095

2000 Szentendre, Barcsay Jenő Múzeum, Dumtsa J. u. 10., +36 26 310 244

2000 Szentendre, Boromisza Tibor Festőművész Emlékháza, Duna korzó 4., +36 26 310 244

2000 Szentendre, Budapesti Tömegközlekedési Vállalat Városi Tömegközlekedési Múzeuma, Dózsa Gy. út 3., +36 26 311 988

2000 Szentendre, Caprice Gyémántmúzeum – Ékszer

Manufaktúra, Dózsa György út 22., +36 26 302 512,

www.caprice.co.hu

2000 Szentendre, Czóbel Béla Festőművész Múzeuma, Templom tér 1., +36 26 312 721

2000, Szentendre, Dobos Lajos Kávéház és Múzeum – Édességmúzeum, Bogdányi u. 2., +36 26 311 660,

+36 26 310 575

2000 Szentendre, Erdész Galéria, Fő tér 20.,

+36 26 310 139

2000 Szentendre, Ferenczy Károly Festőművész Múzeuma, Fő tér 6., +36 26 310 244

2000 Szentendre, Kerényi Jenő Emlékmúzeum,

+36 26 310 790, +36 26 310 244

2000 Szentendre, Kmetty János Múzeum, Fő tér 21.,

+36 26 310 244

2000 Szentendre, Kovács Margit Múzeum,

Vastagh Gy. u. 1., +36 26 310 244

2000 Szentendre, Mészáros Dezső Szoborgyűjteménye, Dunakanyar körút, szabadtéri

2000 Szentendre, Metszet Galéria, Fő tér 14.,

2000 Szentendre, Művésztelepi Galéria, Bogdányi út 51., +36 1 311 2479

2000 Szentendre, MűvészetMalom, Bogdányi u. 32.,

+36 26 301 701

2000 Szentendre, Nemzeti Bormúzeum, Bogdányi út 10., +36 26 317 054

2000 Szentendre, Népművészetek Háza – Babamúzeum, Rákóczi u. 1., +36 26 310 244

2000 Szentendre, Panoptikum, Malom u. 4.,

2000 Szentendre, Római Kőtár (Castrum),

Dunakanyar krt. 1., +36 26 311 190

2000 Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum,

Sztaravodai út, +36 26 502 500, www.sznm.hu, www.skanzen.hu

2000 Szentendre, Szamos Marcipán Múzeum,

Dumtsa J. u. 14., +36 26 311 931,

www.kozep.hu/szabomarcipan-muzeum

2000 Szentendre, Szentendrei Képtár, Fő tér 2-5.,

+36 26 310 244

2000 Szentendre, Szerb Ortodox Egyházművészeti

Gyűjtemény, Pátriárka u. 5., +36 26 312 399

2000 Szentendre, Vajda Lajos Festőművész

Emlékmúzeuma, Hunyadi J. u. 1., +36 26 310 244,

+36 26 310 790

2254 Szentmártonkáta, Helytörténeti Gyűjtemény,

Rákóczi út 50/c, +36 29 463 159

2321 Szigetbecse, André Kertész Fotókiállítás,

Makádi út 40., +36 24 513 510, +36 24 513 511

2628 Szob, Börzsöny Múzeum, Szent László u. 14.,

+36 27 372 037

2624 Szokolya, Mányoki-Viski Kiállítóterem

és Emlékszoba, Fő u. 56., +36 27 581 130

2021 Tahitótfalu, Pollack Mihály Emlékszoba, Patak sor,

2767 Tápiógyörgye, Falumúzeum, Béke u. 2.,

+36 53 383 060

2766 Tápiószele, Blaskovich Múzeum, Múzeum u. 13., +36 53 380 061

2696 Terény, Orsós Magnó Múzeum, Kossuth u. 10.,

+36 35 348 261

2252 Tóalmás, Andrássy Kastély, Kókai u. 2.,

+36 29 426 003

2045 Törökbálint, Falumúzeum, Baross u., +36 23 335 021

2194 Tura, Falumúzeum, Rákóczi u. 30., +36 28 581 020

2367 Újhartyán, Faluház, Újsor u. 3., +36 29 372 025,

+36 29 372 133

2600 Vác, Göncöl Alapítvány állandó Geológiai Kiállítása, Ilona u. 3., +36 27 513 455

2600 Vác, Memento Mori kiállítás, Március 15.tér 19.,

+36 27 315 064, +36 27 313 463, muzeum@dunaweb.hu, www.muzeum.vac.hu

2600 Vác, Tragor Ignác Múzeum, Zrínyi u. 41/A.,

+36 27 500 750, +36 27 500 758, muzeum@dunaweb.hu, www.muzeum.vac.hu/vac/tragor

2600 Vác, Görög Templom Kiállítóterme,

Március 15.tér 19., +36 27 315 064, +36 27 313 463, muzeum@dunaweb.hu, www.muzeum.vac.hu

2600 Vác, Hincz Gyula Gyűjtemény, Káptalan u. 16.,

+36 27 315 064, +36 27 313 463, muzeum@dunaweb.hu, www.muzeum.vac.hu

2600 Vác, Középkori Pince, Széchenyi u. 3.,

+36 27 315 064, +36 27 313 463, muzeum@dunaweb.hu, www.muzeum.vac.hu

2600 Vác, Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei

Gyűjtemény, Március 15. tér 4., +36 27 319 494,

+36 27 315 124, muzeum@dunaweb.hu, www.muzeum.vac.hu

2163 Vácrátót, Botanikus Kert, Alkotmány út 2-4.,

+36 28 360 122

2163 Vácrátót, Falumúzeum, Szabadság út 21.,

+36 28 369 538

2635 Vámosmikola, Helytörténeti Gyűjtemény,

Rákóczi u. 26., +36 27 379 050

2112 Veresegyház, Tájház, Fő út 95., +36 28 589 830

2621, Verőce, Gorka Géza Emlékmúzeum, Szamos u. 22., +36 27 350 017

2174 Verseg, Falumúzeum, Fő u. 10., +36 28 438 769

2025 Visegrád, Mátyás Király Múzeum Királyi Palota, Fő u. 29., hétfő kivételével 9-16.30-ig minden nap, +36 26 398 026, +36 26 398 252

2025 Visegrád, Salamon Torony, +36 26 398 233

2025 Visegrád, Fellegvár, Várhegy, H-P: 9.30-17.00 óráig, hétvégén 9.30-18.00 óráig, +36 26 398 101

2025 Visegrád, Fűvészkert, Apátkúti völgy,

+36 26 398 025

2025 Visegrád, Nyári Bobpálya, +36 26 397 397

2025 Visegrád – Lepence, Zsigmondy Vilmos Gyűjtemény, +36 26 398 148

2627 Zebegény, Hajózási Történeti Múzeum –

Farkas hajóskapitány gyűjteménye, Szőnyi I. u. 9.,

+36 27 373 305, +36 30 273 3324

2627 Zebegény, Szőnyi István Múzeum,

Bartóky József u. 7+36 27 370 104

2072 Zsámbék, Szent Vendel Ház, Bicskei út 12.,

+36 23 340 100

2072 Zsámbék, Lámpamúzeum, Magyar u. 18.,

+36 23 342 212

2116 Zsámbok, Falumúzeum, Kisdiófa u. 6., +36 28 462 343

1185 Budapest – FERIHEGY, Szabadtéri Ferihegyi Repülőmúzeum, 1675 Budapest, Pf. 53., +36 1 296 7489

1223 Budapest, Szoborpark Múzeum, Balaton u.és Szabadkai u. sarka, (M1-M7), +36 1 424 7500, +36 1 424 7501

1225 Budapest – Nagytétény, Száraz-Rudnyánszky-kastély Kastélymúzeum, Kastélypark u. 9-11., +36 1 207 0005

1031 Budapest, Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeuma, Szentendrei út 139., +36 1 454 0438, +36 1 430 1083

1142 Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park, Tatai út 95., +36 1 428 0180

 

Témaparkok, kultúrparkok

Szabadtéri Néprajzi Múzem (Skanzen)

2000 Szentendre, Sztaravodai út

A skanzen a magyar népi építészet tájegységenként rendezett bemutatója. Emellet tudományos hitelességgel adja elő a népi kultúra, népszokások, néprajz, népi táplálkozás, népművészet érdekességeit. Rendszeresen tartanak kézműves bemutatókat és folklór prrogramokat, tematikus tárlatvezetéseket. A skanzen megtekintése – programok nélkül – mintegy négy órát vesz igénybe.

Programjaikból: Homo Faber – Az építkező ember, Szombati Szöszmötölés, Muzsikáló Vasárnap, MesterKEDDj! Tevékeny vasárnapok: Húsvét, Alkotónap gyermekeknek, Pünkösdi Játékok – Falusi Olimpia, Rakd a sarat, verd a falat! – A népi építészet hete, Szüreti Szabadalom, Krumpli Karnevál, Szent Márton Újborfesztívál

Információ:

Kontakt személy: dr. Cseri Miklós főigazgató, Káldi Mária, Patkó Györgyi PR manager

Tel.: +36 26 502 500; +36 26 312 304

Fax: +36 26 502 502

E-mail: sznm@sznm.hu

Internet: http://www.sznm.hu, www.skanzen.hu

Megközelíthető gépkocsival a 11-es úton (a bejárat előtt őrzött parkoló van), vagy a szentendrei HÉV végállomástól Volánbusszal (7-es kocsiállás). Információ: +36 26 311 996

 

Visegrád

A Dunakanyar legszebb panorámáját mutató kisváros történelmileg kialakult természetes kultúrpark. A királyi palota romjait oly módon rekonstruálták, ameddig a tudományos kutatás lehetővé tette a bizonyíthatóan hiteles újraépítést. Az újonnan felépített “romok” térélményt adva segítik a látogatót elképzelni a középkori és reneszánsz ember lakókörnyezetét. A Salamon-torony kiállítások és hadijáték bemutatók színhelye, a közelében található reneszánsz étterem a korabeli gasztronómiát idézi fel. A Fellegvár egész napos kirándulást és programot biztosít. A városban rendezik meg minden év július középén a Visegrádi Palotajátékokat.

Megközelítés: személygépkocsival a 11-es úton vagy Volánbusszal az Árpád-hídtól.

Információ:

Mátyás Király Múzeum, 2025 Visegrád, Fő utca 23.

Kontakt személy: Jékely Endre

Tel.: +36 26 398 026

Fax: +36 26 398 252

 

“Matrica” Múzeum és Régészeti Park

2440 Százhalombatta, István király út 4.

Magyarország első őskori szabadtéri múzeuma, öthektáros területen, ahol a bronzkorból és vaskorból feltárt házak, kemencék, melléképülépületek hiteles rekonstrukciói láthatók. A településnek nevet adó “százhalmok” területén a látogató bepillanthat az őskori élet hétköznapjaiba. Kipróbálhatók az őskori kézműves technikák: szövés, fonás, ékszer és edénykészítés, gabonaőrlés, sövényfonás. A kísérleti régészet módszerével a közelben termesztett tönkölybúzából sütött lepényt vagy az őskor számos kedvelt ételét, a sörös lencsét is meg lehet kóstolni szakképzett kézművesfoglalkozás vezetők, idegenvezetők segítségével.

Különleges szenzáció a helyreállított, in situ bemutatott 115. számú, 2700 éves halomsírban az eredeti tölgyfagerendából épített sírkamra, ahol hang- és fényeffektusokkal kísért multimédida showban ismerkedhetnek meg a látogatók a korszak, a Hallstatt kultúra előkelőinek temetkezési szokásaival.

A közelben meglátogatható a bronzkori földvár, a vaskori sánc és a római “Matrica” (ejtsd: mátrika) tábora.

Májustól szeptemberig minden hónap harmadik vasárnapja Családi vasárnap. Július elején rendezik a “Máglyák a Duna felett” című szertartásjátékot.

Megközelíthető: Budapestről autóval a 6. számú úton (25 km). Autóbusszal az Etele térről, vonattal a Déli pályaudvarról és helyi autóbusszal, majd a jelzést követve 10 perc gyalog.

Információ:

Kontakt személy: dr. Poroszlai Ildikó igazgató,

Dobos Ágnes (PR)

Tel.: +36 23 354 591; +36 23 540 069; +36 23 350 537

Fax: +36 23 359 848

E-mail: matrica@mail.battanet.hu ; matrica.muzeum@matavnet.hu

Internet: www.battanet.hu/matrica

 

Füsti – Időkapu a múltba

Magyar Vasúttörténeti Park

1142 Budapest, Tatai út 95.

Találkozások – szakszerű idegenvezetéssel – a XIX. század technikai vívmányaival, utazások gőzmozdonyon, történelmet idéző környezetben a ma már csak mesékből és filmekből ismert hajtányon. A muzeális korú műszaki berendezések nemcsak a gyerekek, hanem a szülők és a nagyszülők számára is élményt adó kuriózumot jelentenek.

A park, melyben játszótér is van, 70 hektáron terül el. A sínek hossza 15 km. Látható egy 50 járművet befogadó fűtőház, 2 működőképes fordítókorong, 40 szoborszerűen kiállított, és 60 működőképes jármű.

Játéklehetőségek: Gőzmozdonyvezetés, hajtányozás, fordítókorong-forgatás, vasútmodellezés terepasztalon, játszókocsi, lóvasút.

Étkezési lehetőség: büfé. kávéház, étkezőkocsi. A fogadóépületben könyv és emléktárgybolt.

Események: Naponta 12.30-kor járműbemutató. Április 1-jén szezonnyitó buli, húsvéti felnőtt és gyerek programok, majális, Anyák napja, nemzetközi járműparádé, Gyermeknap, nemzetközi étkezőkocsi találkozó, idegenforgalmi régiós bemutató, szünidő-búcsúztató, őszi szezonzáró (október 21-22.) A park télen rövidített időben tart nyitva.

Megközelíthető: gépkocsival (ingyenes parkoló). A Keleti p.u.tól a 30-as autóbusszal (a Rokolya útig). A látogatók részére díjtalan ingavonattal a Nyugati pályaudvarról. Indulás kifelé minden óra 45-kor, vissza minden óra 15-kor. (Kivéve: 11.45, illetve 12.15.)

Információ:

MÁV Nosztalgia Kft.

Kontakt személy: Szendrey András igazgató, Dobos Károly, Lovas Zsolt

Tel.: +36 1 428 0180

E-mail: fusti_park@mavnosztalgia.hu; utazas@mavnosztalgia.hu

Internet: www.mavnosztalgia.hu

 

 

Ökoturizmus

KÖRNYZETGAZDÁLKODÁSI INTÉZET

Országos ökoturisztikai programok kialakítása, fejlesztése, a Nemzeti Park igazgatóságok ökoturisztikai programjainak

koordinálása.

Lingauer János

1092 Budapest, Kinizsi u. 30-36.

Levél: 1369 Budapest 5, Pf. 352.

Tel: +36 1 456 0910; +36 1 456 0911

Fax: +36 1 456 0912

E-mail: lingauer@ktm.x400gw.itb.hu

Duna–Ipoly Nemzeti Park

Királyréti Oktatóközpont

2624 Szokolya

Királyrét

Tel.: +36 27 585-625

Fax: +36 27 585-625

Kontaktszemély: Takáts Margit

Szállást és programot biztosító természetvédelmi- és természetismereti oktatóközpont. Fogadja a tanulmányi kirándulásokat, melynek során megismerhetők a Duna–Ipoly Nemzeti Park börzsönyi tájegysége, a természetvédelemi feladatok és munkák, továbbá Királyrét környékének természeti értékei, helytörténete, ipartörténete.

Az Oktatóközpont helyet biztosít az oktatási intézmények erdei iskoláinak, természetvédelmi és természetismereti táborainak is, akár saját programjuk van, akár a központ segítségét igénylik.

Szálláshely 41 fő részére 2-4-6-8 ágyas szobákban, kőépületben, hideg-melegvizes zuhanyozók. Étkezés, főzés helyben nincs, külön rendelhető a közeli Trófeás vendéglőben. (Tel.: +36 27 375 207). Túravezetés, szakvezetés a nem szálló csoportok részére is lehetséges.

Programok (előzetes egyeztetés szükséges!):

1. Diavetítés (1 vagy 2 óra igény szerint)

a. A Börzsöny

b. Drégely-vár, Nógrádi Vár

c. Ipoly-völgy, Sárkány-törés

d. Nyomok-jelek a természetben

e. Növények

2. Terepgyakorlat vezetővel (kb. 3 óra)

a. A magtól az erdőig (erdő, erdőgazdálkodás)

b. Növényismeret

c. Vízi élővilág

d. Rovarok

e. Madármegfigyelés

f. Denevérek

g. Királyrét ismertető

3. Kézműves foglalkozások (1-2 óra, életkortól függően.)

a. gyöngyfűzés

b. nemezelés

c. origami

d. fonások

4. 5 napos összeállítások

a. Erdő

Ď erdők megfigyelése, összehasonlítása

Ď jellemző növényfajok (fásszárúak, lágyszárúak)

Ď fényviszonyok, illatok, zajok, zörejek

Ď állatok megfigyelése, meghatározása

Ď egésznapos kirándulás

Ď vetélkedő vagy akadályverseny

b. Vizes élőhelyek

Ď vizes élőhelyek megfigyelése (forrás, patak, tó)

Ď keletkezésük, élőviláguk

Ď kölcsönhatások: víz és környezete

Ď egésznapos kirándulás

Ď vetélkedő vagy akadályverseny

c. Fajismeret bővítése

Ď állatok napja: elmélyült ismerkedés kiválasztott állatcsportokkal

Ď növények napja: a növényállomány feltárása, növényhatározás gyakorlása

Ď vetélkedő vagy akadályverseny

d. Óvodások számára ajánlott programok

Ď erdők összehasonlítása

(fenyves – lombhullató erdő)

Ď a patak

Ď a tó

Ď a hónap jellemző lágyszárú növényei

Kirándulási lehetőségek (előzetes egyeztetéssel):

1. Gyalogtúra a Nagy-Hideg-hegyre

2. Gyalogtúra a Csóványosra

3. Gyalogtúra Kóspallagra

4. Szokolya

(Mányoki Ádám emlékszoba,

középkori maradványok, építészeti emlékek)

5. Gyalogtúra Nógrádba

6. Vác, ártéri tanösvény bejárása

7. Vácrátót, Botanikus Kert

8. Zebegény, Hajótörténeti Kiállítás, Szőnyi István

Múzeum

9. Nagybörzsöny, Vízimalom, Bányász Múzeum, Bányász templom, Árpád-kori templom

10. Visegrád: Vár, Királyi Palota, Nagyvillám kilátó

11. Verőce: Tűztorony, Gorka Múzeum

12. Pusztatorony: Pálos kolostor

13. Vízfogó: A faúsztatás emléke

14. Kacár-tanya Alkotóház, Szokolya: Kézműves bemutatók, tevékenység, lovas kocsikázás

15. Esztergom: Vár, Bazilika, Keresztény Múzeum

Esztergomi Oktatóközpont

Információ: Grósz Róbert

Tel./Fax: +36 33 435 015, mobil: +36 70 330 3818

Az Esztergom–Kertváros közvetlen határában, a dorogi ipartelepektől nem messze található az oktatóközpont. A terület több mint száz éven át lőtér volt, ez hatékony védelmet nyújtott az egyedülálló állat és növényvilágnak. A fogadóházban egy kis kiállítás a pilisi terület természeti jellemzőit, védett értékeit mutatja be. A tanösvényt bejárva mindez élőben is megcsodálható: a löszfalban fészkelő színpompás gyurgyalagok, a tavaszi hérics-mező, mely tavasszal sárgává varázsolja a hegyoldalt, s mindezt megkoronázza a hegy tetején álló kilátóból megtekinthető panoráma.

Ajánlott időszak: egész évben, de legszebb tavasszal, amikor a legtöbb virág nyílik. A túra érdeklődéstől függően 1–3 órát vesz iglénybe. Maximális csoportlétszám: 30 fő. A tanösvény bejáráshoz nagyon hasznos a tanösvény vezető füzet, melyben részletes információk találhatók a látnivalókról. A füzet az oktatóközpontban megvásárolható.

Nagy-Szénás Tanösvény Nagykovácsiban

Túra a Szénások Európa-diplomás területén

Információ és jelentkezés:

Kézdy Pál, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Tel.: +36 1 200 4066, mobil: +36 70 330 3812

Fax: +36 1 200 1168

A kétmilliós világváros, Budapest közvetlen közelében látható hazánk flórájának leghíresebb tagja, a pilisi len (linum dolomiticum), mely az egész világon egyedül a Szénások fokozottan védett lejtőin él. Többféle orchideafaj (fehér madársisak, vitézkosbor)is megismerhető, vagy a kizárólag a Kárpát-medence dolomitlejtőit díszítő Szent István szegfűje, de található itt árvalányhaj is. A túra végén a pilisszentiváni Tájházban betekekintést kapunk egy XIX. századi sváb bányászcsalád életébe. Étkezési lehetőség a Csali Csárdában.

Ajánlott időpont: áprilistól júniusig, amikor a pilisi len nyílik. A túra Nagykovácsiból indul, végcélja Pilisszentiván. Időtartama 3 óra. Csoportlétszám maximum 30 fő.

A tanösvény hossza 3,5 km, öt állomást foglal magába.

1. Starthely: tudnivalók az Európa Diploma diplomáról

2. Feketefenyves, dolomit szikla: a dolomit flórája,

a fenyvesek természetvédelmi problémái

3. Jági-tó: a tóhoz kötődő legenda Szent Iván

szerzetesről

4. Kilátó: Kis- és Nagyszénás dolomitgerincei

és az Ördögtorony

5. Hársas-forrás: a forrás körül idős hárs,

kocsánytalan tölgy, gyertyán, magas kőris, hegyi-

és korai juhar, nyír, akác, cseresznye és bükkfák

találhatók.

“Jági Tanösvény” Pilisszentivánon

További információ, szakvezetésre bejelentkezés: Kézdy Pál; tel.: 06/70-33033-812

Megközelítés: Budapestről, az Árpád-hídtól Pilisszentivánra induló Volán busszal

Időtartam: kb. két óra

Hossza: 3,5 km.

Pilisszentiván mellett, a térképeken ma Vadász-rétként feltüntetett terület hagyományos neve Jági-rét volt, melyet a településen élő német lakosság használt.

Az útvonal teljes kört alkot, tehát a kezdő és egyben a végállomás a pilisszentiváni sportpálya és a Villa Negra vendéglő parkolójában van. A tanösvény teljes hossza 3,5 km, mely mintegy 2 óra alatt bejárható. Az útvonalon 6 állomás található, melyek a tanösvény füzet segítségével részletesen bemutatják a terület geológiai, állattani, növénytani értékeit, de megtudhatjuk azt is, miért nem lett sikeres a helybéliek pisztráng tenyésztési terve, vagy hogy miért mérgesek a természetvédők az akácra? A vezető füzet azonban még ennél is többet nyújt tulajdonosának: rajzokkal, fotókkal illusztrált növény és állathatározó rész található benne, illetve külön fejezet foglalkozik a tóban élő állatfajok gyűjtésével és meghatározásával.

A végállomásnál postaládát helyeztünk el, ahová a tanösvény vezető füzetből kitéphető rejtvényt lehet bedobni. A megfejtők sorsoláson vesznek részt, ahol értékes ajándékok találnak gazdára. A tanösvény vezető füzet a faluban azokban az üzletekben kapható, ahol erre külön tábla hívja fel a figyelmet.

Fóti-Somlyó Tanösvény

Információ és bejelentkezés:

Csáky Péter Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Tel: +36 70 330 3-829

Információ: www.sulinet.hu/biosz/wwf

Fót mellett, a Fay-présháztól indul a 3500 méter hosszú körtúra, melynek során a látogatók 11 jelzett állomáson megismerkedhetnek a környék növény és állatvilágával, a legfontosabb természetvédelmi feladatokkal és problémákkal. A tanösvény füzet végigjárásához mindenképpen javasoljuk, hogy a tanösvény füzetet vásárolják meg a Fáy-présházban, mert az állomásokon nincsenek információs táblák.

Barlangtúra a Pál-völgyi barlangban

1025 Budapest, Szépvölgyi u. 162.

Információ: +36 1 325 9505

Nyitva: egész évben, hétfő kivételével 10.00 – 16.00 óráig

A túrák minden óra 15-kor indulnak.

A barlang máig feltárt hossza 12 km, ebből a túraútvonal 500 méter. Ez Magyarország második leghosszabb barlangja. Leginkább cseppköveiről nevezetes, bár sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. Változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok csodálhatók meg. A meseszerű cseppkövek, különleges sziklaalakzatok évezredek óta változatlan formában várják a látogatót. A hőmérséklet is állandó: egész évben 11şC, ezért nyáron érdemes melegebben felöltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető. Kényelmes túracipő viselése ajánlott. A túra időtartama kb. 40 perc.

Barlangtúra a Szemlőhegyi barlangban

1025 Budapest, Pusztaszeri u. 35.

Információ: +36 1 325 6001

Nyitva egész évben, kedd kivételével minden nap, 10.00 – 16.00 óráig

A túrák egész órakor indulnak.

A jelenleg 2200 méter hosszban feltárt, fokozottan védett barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse. Több, tágas folyosóból áll, látványos formakincsű, ásványkiválásokkal gazdagon díszített. A túraútvonal mintegy 300 méter, melyet a látogatók kényelmes betonjárdákon és lépcsőkön járhatnak be, s a barlangjáratok arculatát és képződményeit jól érzékeltető hatásvilágítás mellett ismerhetik meg a falakat gazdagon borító, Európában ritkaságnak számító borsókő-kiválásokat és gipszkristályokat. A barlang tiszta, pormentes levegője lehetővé teszi asztmás és légúti betegségben szenvedők kezelését a barlangban. Nem egy operaénekes is itt kúrálja hangszálait. A fogadóépületben a Budai-hegység legjelentősebb barlangjait bemutató kiállítás látható.

A hőmérséklet egész évben állandó, 11oC, ezért nyáron érdemes melegebben öltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető. Kényelmes túracipő viselése ajánlott. A túra időtartama kb. 40 perc.

 

Göncöl Alapítvány

Váci Ártéri Tanösvény

Információ: Göncöl Szövetség

2600 Vác, Ilona u. 3. Göncöl Ház

Tel.: +36 27 512 030

Fax.: +36 27 512 040

E-mail: goncol@zpok.hu; goncol@goncol.hu

A Göncöl Alapítvány önkéntesei által létesített, akácfából készült, lábakon álló és korláttal is biztonságossá tett tanösvény a Duna–Ipoly Nemzeti Park területén, a Duna reliktum ártéri erdeiben fél kilométer hosszan kanyarog. A folyószabályozások előtt még az alföldek egyharmadára kiterjedő ártéri erdők aránya mára már fél százalék alá süllyedt. Megőrzésük és megismerésük különösen fontos, mert a mérsékelt égöv leggazdagabb társulásait alkotják. A tanösvény egész évben maradandó élményt nyújt, de a flóra és fauna május-júniusban mutatkozik a legszínesebbnek és leglátványosabbnak. Nemcsak turistáknak ajánlott, de az iskolai biológia és földrajz órák kiegészítéseként is.

Maximális csoportlétszám: 20 fő. A Duna magas vízállása esetén (Budapesten 620 cm felett) nem látogatható.

Ipolyszögi méhésztanya

Információ: Ipoly Unió

2660 Balassagyarmat, Rákóczi út 12.

Tel./Fax: +36 35 301 579

E-mail: ipolyunio@zpok.hu

A Balassagyarmat közelében található Ipolyszögi Égerláp a hazai keményfás ártéri erdők egyik legnagyobb megmaradt foltja. Az Ipoly Unió által megvásárolt tanyán a méhészetet, mint kismesterséget tartják fenn és mutatják be. Méhész szakértő segítségével ismerhető meg a méhészet eszközei, a mézkészítés folyamata, üvegfalú bemutató kaptáron közvetlenül tanulmányozható a méhek mindennapi munkája. A látogatás kiegészíthető az Égerláp megtekintésével vagy nyílt tűzhelyen, helyi szakács segítségével főzött helyi palóc, szlovák és roma ételspecialitások fogyasztásával.

A látogatási igényt legalább egy hónappal előre kell jelezni.

 

Pilis Parkerdő Rt.

Erdei Művelődés Háza

Mogyoróhegyi Jurtatábor

Információ és jelentkezés:

Levélben: Pilisi Parkerdő Rt. Visegrádi Erdészet

2025 Visegrád, Mátyás király u. 4.

Tel.: +36 26 398 227 (Erdei Művelődés Háza –

Békefi Andrásné)

Fax: +36 26 398 025

A 120 fő befogadóképességű oktatóközpont 1988-ban épült, Makovecz Imre tervei alapján. A hazai – ökológiai alapokon nyugvó – természetvédelmi szemléletformálás egyik legrangosabb bázisa, ahol évi 4-5 ezer 6-18 éves fiatalt fogadnak. A kiscsoportos programokhoz könyvtár, labormunkára és barkácsolásra alkalmas foglalkoztató, fotolabor és konyha áll rendelkezésre.

Elhelyezés:

13 db 8 ágyas sátor

3 db 8 ágyas műanyag jurta

1 db 20 ágyas faház

A sátrak, jurták és a faház villanyvilágításúak, az ágyakhoz szivacsbetét, paplan, párna biztosított. Ágyneműhuzatot a vendégek hoznak. Tisztálkodás nemek szerint elkülönített (férfi-női) hideg-melegvizes zuhanyozókban. Étkezés a Mogyoróhegy étteremben.

Programok:

» Tanulmányi kirándulás (egész évben): 1-2 órás, fél vagy egésznapos természetismereti program

» Erdei iskola (május, június, szeptember) 2-5 napos táborozások, napi háromszori étkezéssel, komplett természetvédelmi programmal

» Természetvédelmi tábor (június-augusztus): Egyhetes táborozások szállással, napi háromszori étkezéssel, komplett természetvédelmi programmal

Tematikus foglalkozások:

1. természetismereti szakvezetés

2. erdészeti szakvezetés

3. fák-cserjék és az avar élővilága

4. geológiai szakvezetés

5. vízbiológiai szakvezetés

6. mikroszkópos gyakorlatok

7. vadismeret

8. esti és hajnali vadles

9. madárgyűrűzési bemutató

10. madárodu készítés

11. odutelep ellenőrzés

12. egésznapos gyalogtúra

13. gyógynövényismeret – teakóstolás

14. gombaismereti terepgyakorlat

15. természetfotózási gyakorlatok

16. fotólabor gyakorlat

17. történelmi szakvezetés

18. íjászat

19. diavetítéses előadások

Budakeszi Arborétum

Budakeszi Erdészet, Telki úti porta

Tel.: +36 23 451 133

Fax: +36 23 451 145

Az arborétum csak vezetővel látogatható.

Az arborétum Budakeszitől 3,8 km-re nyugatra, a Telkibe vezető közút mentén található. Területe 29 hektár, a növények 25, számmal jelölt tagban tekinthetők meg. A sétálóutak a tagok és részletek határán, a kereszteződések köröndjein át vezetnek.

Budakeszi Vadaspark

Megközelíthető Budapestről a Moszkva térről induló 22-es autóbusszal.

Nyitva 9.00 – 17.00-ig, hét végén 9.00 – 16.30-ig. Télen rövidített nyitvatartás.

Telefon: +36 23 451 783

Veresegyház-Medvemenhely

2112 Patak u. 39.

Tel.: +36 20 397 0138

Abonyi Állat- és Szabadidő Park

2740 Bajtárs út 1.

Tel.: +36 30 968 1432

Biofarm

2682 Püspökhatvan

Tulipán u. 22.

Tel.: +36 20 386 4616

E-mail: m.ferenc@vargase.hu

Nyitva tartás: 9-16 óráig

Csoportos látogatás esetén előzetes egyeztetés szükséges.

 

aktív turizmus

FALLABDA PÁLYÁK/SQUASH

(a régióban)

Budaörsi Fallabda Klub –

On-Line Squash Club

2040 Budaörs, Forrás u. 8.

Bejelentkezés: +36 23 444 344, +36 23 416 945

(5 pálya)

Oxigén Squash Club és Étterem

2151 Fót, Deák Ferenc u. 43.

Bejelentkezés: +36 27 358 223

(1 pálya)

Old Lake Golf Club

2890 Tata, Remeteség, Pf. 127.

Bejelentkezés: +36 24 587 620

E-mail: old.lake.golf.club@axelero.hu

Internet: www.oldlakegolf.com

Golf Academy Club

2011 Budakalász, Lupa-szigeti út 3.

Bejelentkezés: +36 20 922 2111

Budapest Golf-Tennis & Country Club Bt.

2024 Kisoroszi, Golf u. 1.

Bejelentkezés: +36 26 392 465

The 19th Hole Golf Centrum

1054 Budapest, Nádor u. 32.

Bejelentkezés: +36 1 269 1247, +36 1 312 4538

E-mail: golf.centrum@mail.datanet.hu

Tornádó Fitness És Fallabda Klub

2600 Vác Budapesti főút 76.

Tel.: +36 20 461 9013

 

GOLF

(Pest-megyei és fővárosi gyakorlópályák)

Golf Academy Club

Budakalász, Lupa-szigeti út 3.

Tel.: +36 20 922 2111

Kisoroszi Golf & Country Club

Kisoroszi, Szentendrei-sziget

Tel.: +36 26 392 463

Pólus Palace Golf & Country Club

Göd, Kádár u. 49.

Tel.: +36 27 531 141,

Golf információs vonal: +36 30 400 5611

Internet: www.poluspalace.hu

E-mail: golf@elender.hu

Paplapos Golf Academy

Monor, Paplapos u. 6.

Tel.: +36 29 411 699, +36 20 943 8018

Internet: www.paplaposgolf.hu

E-mail: gbhct@mail.datanet.hu

Budai Golf Club

Diósd, Pacsirta u.

Tel.: +36 23 382 775, +36 70 334 4020

E-mail: golfcenter@golf.sport.hu

Old Lake Golf Club

Tata, Remeteség

Tel.: +36 24 587 620

Internet: www.oldlakegolf.com

E-mail: old.lake.golf.club@ayelero.hu

Petneházy Golf Club

1027 Budapest-Adyliget, Feketefej u. 2-4.

Tel.: +36 1 391 8010

Internet: www.petnehazy.hu

E-mail: petnehaz@axelero.hu

Golf Tanya

1033 Budapest, Hajógyári-sziget 410.

Tel.: +36 1 437 9038

Fax: +36 1 437 9017

Internet: www.golftanya.hu

E-mail: golftanya@golftanya.hu

 

PAINTBALL

Grafitol Bt.

2000 Szentendre, Egres u. 4

Tel.: +36 26 313 966, +36 30 280 6565

E-mail: abemone@axelero.hu

Danger Zone Paintball

2600 Vác 2/A főúton a kosdi lehajtónál

Bejelentkezés: +36 20 918 4715, +36 20 915 7336,

+36 20 956 7042

 

TENISZ

Budakalász Tenisz Klub (3 pálya)

2011 Budakalász, Szentendrei út 1-3.

Bejelentkezés: +36 1 315 1098

Budaörsi Tenisz Centrum (16 salak pálya)

2040 Budaörs, Baross u. 161.

Bejelentkezés: +36 23 500 700

Szabó Tenisziskola és pályabérlés (4 salak pálya, télen 2)

2700 Cegléd, Malomtószél u., CVSE Sporttelep

Bejelentkezés: Szabó István +36 30 205 8757

Dunaharaszti Tenisz Klub (4 salak pálya, télen 2)

2330 Dunaharaszti, Sport-sziget

Bejelentkezés: +36 30 941 7615

Dunakeszi Vasutas Tenisz Klub (7 salakos, 1 fedett pálya)

2120 Dunakeszi, Fő út 145.

Bejelentkezés: Bogyó László

Fóti Röpte Amatőr Tenisz Klub (5 salakos pálya)

2151 Főt, Malom u., Sportpálya

Bejelentkezés: +36 30 296 3169

Gödi Sport Egyesület – Gödi Tenisziskola (4 salakos pálya)

2131 Göd, Rákóczi Ferenc u. 23.

Bejelentkezés: +36 20 941 8758

Gödöllői Lakótelepi Tömegsport Egyesület

2100 Gödöllő, Szabadság tér, Tenisz telep (2 salakos, fedett pálya)

2100 Gödöllő, Szent István Egyetem (2 salakos, fedett pálya)

Bejelentkezés: Fekete Sándor +36 30 250 0097

Zimonyi Zoltán +36 20 937 505

Tie-Break Tenisz Sport Bt.

(4 salakos pálya, ebből kettő kivilágítható)

2200 Monor, Balassi Bálint utcai Sporttelep

Bejelentkezés: Filadelfi Zsolt +36 30 241 6415

Pomázi Teniszpályák (2 salakos pálya – 1 fedett)

2013 Pomáz, Katona József u. (Vörösmarty lakótelep)

Bejelentkezés: Melicher István, edző – oktató

+36 20 942 9295

Százhalombatta Városi Sport Egyesület

(6 salakos pálya, télen 2)

2440 Százhalombatta, Vasút u. 41. (strand mellett)

Bejelentkezés: +36 30 237 1436

Szentendre Polgári Tenisz Klub

(2 salakos pálya, télen is, kivilágított)

2000 Szentendre, Duna-korzó, Postás Strand)

Bejelentkezés: Horváth László +36 20 912 4096

 

GOKART

Gokart Sport Vác

2600 Derecske dülő 10., 2 fő út, 32-es km szelvény

Bejelentkezés: +36 30 360 1015

E-mail: gokart@vnet.hu

TDM Gokart Centrum

1175 Budapest Pesti út 237.

Tel. +36 1 258 7189

Internet: www.tdm.gokart.hu

Budaring

1118 Budaörsi út Virágpiac területén

Tel.: +36 1 247 4747

Hungaroring Gokart Centrum

2146 Mogyoród Pf: 4

Tel.:+36 28 444 444

E-mail: gokart@hungaroring.hu

Internet: www.gokart.hungaroring.hu

Kistarcsa Gokart Pálya

2143 Kistarcsa Raktár krt. 1.

Tel.:+36 20 238 0342

Internet: www.kistarcsa.gokart.hu

E-mail: kistarcsa@gokart.hu

 

Sípályák

Nagyhideghegy- Magas-tax (tányéros, kampós felvonó)

2 kezelt pálya, sífútó pályák, telemark sízés, szánkópálya

Tel.: +36 27 375 097

Szokolya (kampós felvonó)

1 pálya kb. 350 m, esti világítás

Tel.: +36 27 375 097

Zebegény (kampós, tányéros felvonó)

1 pálya, 350 m

Tel.: +36 27 373 115

Dobogókő (tányéros felvonó)

1 meredek pálya kb. 900 m

Tel.:+36 26 347 158

Kemence (tányéros felvonó)

1 pálya kb. 900 m

Tel.: +36 27 365 115

Nagyvillám (tolókaros, tányéros felvonó)

3 pálya 1600 m

Tel.: +36 26 390 339

 

Bob-pályÁk

Napsugár Nyári Bob

2025 Visegrád, Mátyás király út 41.

Tel.: +36 26 397 397

Nyitva tartás:        március-április: csak hétvégén,

                májustól minden nap

Nyári Bob-pálya

1112 Budapest, Poprádi út 1.

Tel.: +36 1 310 4122

Nyitva tartás:        március-április: 14-18 óráig,

                májustól egész nap

STRANDOK, FÜRDŐK

ABONY (2740)

(idényjellegű termálfürdő)

Kálvin János u. 10.

Tel.: +36 53 360 158

Fax:+36 53 363 893

ALBERTIRSA (2730)

(idényjellegű termálfürdő, nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos termálvíz, mely jodid és bromidion tartalmánál fogva a jódos ásványvizek csoportjába sorolható)

Dolina u. 2.

Tel.: +36 53 370 483

CEGLÉD (2700)

(termálfürdő, gyógymedencével)

Széchenyi u. 33.

Tel.: +36 53 310 532

Ceglédi Termálfürdő

Fürdő út 27-29.

Tel.: +36 53 505 000

Fax: +36 53 505 009

E-mail: info@cegleditermal.hu

Internet: www.cegledtermal.hu

DABAS (2370)

Dabasi városi strand

Dabas-Gyón, Gödör u.

DÉLEGYHÁZA (2337)

Naturista Oázis Kemping és Panzió

Naturista part 1318

Tel.: +36 24 212 075, +36 24 212 262

Fax: +36 24 212 075

E-mail: oazis-camping@nudi.hu

Internet: www.nudi.hu

Nomád Kemping és Strand

IV. tó, Nomád-part

Tel.: +36 24 212 168, +36 20 926 1610

E-mail: valazsik.@mail.matav.hu

taksony (2335)

Rukkel-tó Water Park

(hideg vizes tófürdő, vízicsúszdák, ugrótornyok,

150 sátorhelyes camping, étterem)

Taksony – Bugyi út 6-os km

Tel.: +36 20 979 1181; +36 20 967 5196

E-mail: rukkel@waterpark.hu

Internet: www.waterpark.hu

DUNAHARASZTI (2330)

Universum Hotel–Camping

(idényjellegű tóstrand és vizisípálya)

Tel.: +36 24 491 000

Fax: +36 24 490 807

E-mail: hotel@universum.sport.hu

ÉRD (2030)

Thermal Hotel Liget

(elismert ásványvíz, nátrium-hidrogénkarbonátos,

fluorid tartalma jelentős)

Római u. 9.

Tel.: +36 23 366 010, +36 23 366 038

Fax: +36 23 366 075

E-mail: hotelerd@matavnet.hu

Simonpusztai Pihenő- és Lovaspark

Simonpuszta, 70-es főút 27. km

Tel.: +36 23 585 585

Fax: +36 23 389 031

E-mail: puszta@elender.hu

Internet: www.extra.hu/simonpuszta

ESZTERGOM (2500)

Szent István Városi Fürdő

Bajcsy-Zs. u. 14.

Tel.: +36 33 312 249

Fót ( 2151)

Fóti-Somlyó Tó

Hársfa u. 44.

Tel.: +36 27 535 385 ( Polgármesteri Hivatal)

GÖD (2131)

(termálfürdő)

Külkerület

Tel.: +36 27 532 045

KEMENCE (2338)

(strand)

Nagyvölgy

Tel.: +36 27 587 585 (Polgármesteri Hivatal)

KISTARCSA (2143)

(tanuszoda)

Ifjúsági tér 3.

Tel.: +36 28 470 293

LEÁNYFALU (2016)

(idényjellegű termálfürdő)

Móricz Zs. u. 142.

Tel.: +36 26 383 370

MOGYORÓD (2143)

Aquaréna Mogyoródi Vízipark

Vizipark u. 1.

Tel.: +36 28 541 100

Fax: +36 28 541 101

E-mail: info@aquarena.hu

Internet: www.aquarena.hu

NAGYKÁTA (2760)

(termálfürdő)

Hosszútó u.

Tel.: +36 29 442 971, +36 29 440 154

NAGYKŐRÖS (2750)

Strand (termálfürdő)

Ceglédi út 11.

Tel.: +36 53 351 970

PERŐCSÉNY (2637)

(Idényjellegű hidegvízű strand)

Kossuth u.

Információ: Polgármesteri Hivatal

Tel.: +36 27 365 136

PÓCSMEGYER (2017)

(idényjellegű tófürdő)

Pázsit tófürdő

Információ: Polgármesteri Hivatal

Tel.: +36 26 395 006

RÁCKEVE (2300)

(idényjellegű termálfürdő és fedett uszoda)

Tókert 4.

Tel.: +36 24 385 754, +36 30 934 9478

(idényjellegű dunai strand)

Hídláb

Tel.: +36 24 385 588

SZÁZHALOMBATTA (2440)

(strandfürdő, fedett uszoda)

Vasút u. 41.

Tel.: +36 23 354 994

Tel./Fax: +36 23 354 050, +36 23 354 800

SZIGETBECSE (2321)

(idényjellegű dunai strand)

Ráckevei Dunaág

Tel.: +36 24 485 021

SZIGETSZENTMIKLÓS (2310)

(idényjellegű strandfürdő)

Oázis Fittnes Park

Tököli u. 184.

Tel.: +36 24 468 997

SZENTENDRE (2000)

Pap-sziget Camping

Pap-sziget

Tel.: +36 26 310 697

Fax: +36 26 313 777

E-mail: campinguin@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/pap_sziget

TÁPIÓGYÖRGYE (2767)

(idényjellegű termálfürdő)

Tel.: +36 53 383 070

TÁPIÓSZENTMÁRTON (2711)

(idényjellegű termálfürdő)

Tel.: +36 29 423 027

TÓALMÁS (2252)

(idényjellegű termálfürdő)

Remény u. 1/a.

Tel.: +36 29 426 001

TURA (2194)

(termálforrás; gyógyfürdő fejlesztés alatt)

Információ: Polgármesteri Hivatal

Tel.: +36 28 466 001

Fax: +36 28 467 789

VÁC (2600)

(termálfürdő és fedett uszoda)

Szentháromság tér 1-3.

Tel.: +36 27 315 552

Tel./Fax: +36 27 510 400

VERESEGYHÁZ (2112)

(idényjellegű tóstrand és termálfürdő)

Találkozók útjai

Tel.: +36 28 385 037

VISEGRÁD (2025)

(idényjellegű termálfürdő)

Lepence

Tel.: +36 26 398 208

A strandok általában május 1-jétől szeptember végéig üzemelnek. Kisebb strandokat illetően érdemes előre tájékozódni.

 

SZLOVÁKIA

DIAKOVCE (SK 925 81)

Deáki termálfürdő

Tel.: +421 31 785 2250

Tel.: +421 31 785 2265

KOMÁRNO (SK 945 01)

Komárnoi termálfürdő

Záhradnícka 4.

Tel.: +421 770 1969

TK Patince

Patince kúpele

Tel.: +421 35 778 7764

LEVICE (SK 934 01)

TK Margita –Ilona Fürdő

Nábrezná 1

Tel.: +421 36 631 2156-7

NOVÉ ZÁMKY (SK 940 66)

Strand Termálfürdő Érsekújvár

Bezručova 21

Tel.: +421 35 624 4252

PATINCE (SK 946 39)

Pathi termálfürdő

Tel.: +421 90 562 6156

Fax: +421 35 778 7764

PODHÁJSKA (SK 941 48)

Podhájska Termálfürdő

Tel.: +421 35 658 6195

Tel.: +421 35 658 6233

ŠTÚROVO (SK 943 01)

Vada–termálfürdő

Tel.: +421 36 751 1410, +421 36 751 1572,

+421 36 751 1091, +421 36 751 0092

 

lovasprogramok

ABONYI SHOWZOO SZABADIDŐ PARK

Abony 2740, Bajtárs u. 2.

Tel.: +36 30 968 1432

DIÁNA LOVASKLUB

Alcsútdoboz 8087

Tel.: +36 1 311 0740

APAJ PUSZTA KFT.

Apaj 2345 Hajós major

Tel.: +36 24 430 275, +36 24 430 275, +36 26 311 411

PETNEHÁZY GOLF CLUB

Budapest-Adyliget 1027 Feketefej u. 2-4.

Tel.. +36 1 391 8010

E-mail: petnehaz@axelero.hu

Internet: www.petnehazy.hu

RUTTNER FARM LOVASCLUB

Ceglédbercel 2737 Szél u. 1-5.

Tel.: +36 53 378 510, +36 53 378 981, +36 53 378 510,

+36 53 378 981

E-mail: gruttner@mail.datanet.hu

Internet: www.ruttnerfarm.hu,

CEGLÉDI LOVAS KLUB

Cegléd 2700 Széchenyi u. 43.

Tel.: +36 53 311 236, +36 53 311 236

JAKAB FARM LOVAS KLUB

Cegléd 2700 Budai út 13.

Tel.: +36 53 310 881, +36 53 310 881

GARANCSI LOVASKLUB KFT.

Csobánka 2014 Garancsi kereszt 197/2.

Tel: +36 26 321 300, +36 26 724 019

LÁZÁR LOVASPSARK

Domonyvölgy 2182 Fenyő út 47.

Tel.:+36 28 576 510

Fax:+36 28 576 511

E-mail: lazarteam@hu.inter.net

Internet: www.lazarteam.hu

NEMZETI LÓVERSENY KFT

Dunakeszi 2120 Nádori út 4.

Tel.: +36 27 341 605, +36 27 341 605

SIMONPUSZTA PIHENŐPARK ÉS LOVASCENTRUM

Érd-Simonpuszta 2030 70-es főút 27. km

Tel.: +36 23 585 585, +36 28 585 580, +36 28 585 581,

+36 24 389 031

E-mail: puszta@elender.hu

Internet: www.puszta.hu,

SÁTORKŐ KFT.

Esztergom-Kertváros 2509 Sátorkőpuszta

Tel.: +36 33 435 602

GALOPP MAJOR

Gyál-Némediszőlő 2360

Tel.: +36 29 340 444, +36 30 349 3683

ÁRPÁD VÉRE LOVASISKOLA

Gödöllő 2100 Szárítópuszta

Tel.: +36 20 973 0474

Internet: www.riding.hu www.reiten.hu

BABAT-VÖLGYI LOVASKÖZPONT

Gödöllő 2100 Babat-völgy Pf.: 163

Tel.: +36 28 521 129, +36 20 959 0095, +36 28 430 531

E-mail: olti@gak.hu

Internet: www.gak.hu

FENYVES LOVASISKOLA

Gödöllő 2100 Peres u.

Tel.: + 36 20 537 2193, +36 20 971 4894, +36 20 971 7401

NÓNIUSZ LOVASISKOLA

Gödöllő 2100 Both tanya

Tel.: +36 28 430 099, +36 28 420 099

SILVER CLUB PANZIÓ

Gödöllő 2100 Isaszegi út 7.

Tel.: +36 28 432 410, +36 28 420 345

SZENTJAKABI VADÁSZHÁZ

Gödöllő 2101 Pf. 164.

Tel.: +36 28 420 489, +36 28 420 489

GALGA LOVAS KLUB

Galgamácsa 2183 Külkerület, Fehér u. 1.

Tel.: +36 30 280 7832, +36 1 326 0608

E-mail: whoisreka@freemail.hu

MATHIAS LOVASPANZIÓ

Kemence 2638 Királyháza

Tel.: +36 27 365 139, +36 27 365 139

KŐRÓZSA PANZIÓ

Kemence 2638 Nagyvölgy

Tel.: +36 27 365 127, +36 27 365 150

E-mail: korozsa@eternet.hu

Internet: www.hotels.hu/korozsa

CSATTOGÓ VÖLGYI PIHENŐHÁZAK

Kismaros 2623 Zrínyi u. 7.

Tel.: +36 27 383 410, +36 27 350 166

PEJ KFT.

Kisoroszi 2024 Szérü u. 2.

Tel.: +36 26 392 102

HEGYESSY HOTEL

Monor 2200 Hegyessy-tanya Pf.2/12

Tel.: +36 29 410 758, +36 29 414 640, +36 29 410 758, +36 29 414 640

E-mail: info@hotelnyerges.hu, kafkazs@monornet.hu

Internet: www.hotelnyerges.hu

NAGYKŐRÖSI LOVAS SPORTEGYESÜLET

GÁTŐRHÁZI LOVASFOGADÓ

Nagykőrös 2750 Vízállás-gátér d. 10.

Tel.: +36 53 351 494, +36 20 342 3144

VADÁSZHÁZ

Nagykőrös 2750 Csókás erdő

Tel.: +36 53 350 441, +36 53 550 033

SIPITO PIHENŐPARK

Pilis 2721 Vogyiszka dülő 4.

Tel.: +36 29 419 680, +36 29 419 790, +36 29 419 680,

+36 29 419 790

E-mail: sipito@elender.hu

Internet: www.travelport.hu/sipito

V.I.P. LOVAS KLUB KFT. – LÓKIKÉPZÉS

Pilisvörösvár 2085 Nyár u. 103.

Tel.: +36 26 332 240, +36 30 986 3321

KINCSEM LOVARDA, LOVASISKOLA

Pomáz 2013 Mártírok u. 1-3.

Tel.: +36 26 322 139, +36 70 238 7326, +36 26 322 139

IKERTORONY KFT.

ÖREG TÖLGY KASTÉLYFOGADÓ

Pusztazámor 2039 Kossuth L. u. 22.

Tel.: +36 23 347 744, +36 30 964 9533, +36 23 347 744

SAVOYAI KASTÉLYSZÁLLÓ

Ráckeve 2300 Kossuth L. u. 95.

Tel.: +36 24 485 253, +36 24 485 341, +36 24 485 341

E-mail: savoyai@elender.hu

Internet: www.elender.hu/savoyai

ÚJHEGYI LOVARDA

Ráckeve 2300 Újhegy 38.

Tel.: +36 24 485 628

SÓSKÚTI LOVASSPORT CLUB

Sóskút 2038 Bajcsy-Zs. 61.

Tel.: +36 23 348 479, +36 23 347 579, +36 23 347 580,

+36 23 560 190

E-mail: lovasclub_soskut@axelero.hu

Internet: www.lovassport.hu, www.riding.hu/soskut

LOVAS BEREK BZ.

Szada 2111 Kisfaludy u. 052/70.

Tel.: +36 30 272 4877, +36 1 222 6084

MOKÁNY LOVASKLUB

Száthalombatta 2442 Tóth tanya

Tel.: +36 23 350 667, +36 23 350 667

TÖLGYES CSÁRDA

Szentmártonkáta 2254 Tölgyes u.

Tel.: +36 29 462 634

GÓ-LÓ BT. KIRÁLYRÉTI LOVASKLUB

Szigetbecse 2321 Napos part sor, Királyrét 205.

Tel.: +36 24 415 477, +36 24 415 477

AUTOGRILL ÉTTEREM ÉS HOTEL

Szigetszentmiklós 2310 M0 Autóút 19. km

Tel.: +36 24 446 484, +36 24 446 485

E.mail: info@autogrill.org

Internet: www.autogrill.org

POPEYE FOGADÓ & RESTAURANT

Szob 2628 Zilahi Lajos u. 7.

Tel.: +36 20 312 2589, +36 30 416 9501

NOMÁD KFT.

Tahitótfalu 2022 Hrsz.: 1498

Tel.: +36 26 387 122, +36 26 386 432

ZABLAKERT LOVASISKOLA

Tahitótfalu 2022 Kisoroszi út mellett

Tel.: +36 30 961 5797, +36 26 719 013

KINCSEM LOVASPARK

Tápiószentmárton 2711 Söregi út

Tel.: +36 29 423 056, +36 29 423 056

E-mail: jkocsi@kincsemlovaspark.hu, jdeak@kincsemlovaspark.hu

Internet: www.kincsemlovaspark.hu

IMRE TANYA

Tárnok 2461 Vizek dülő 3.

Tel.: +36 20 941 1450, +36 23 366 177

SARLÓSPUSZTA LOVASFOGADÓ

Tatárszentgyörgy 2375 Sarlóspuszta

Tel.: +36 29 319 118, +36 29 319 209

E-mail: sarlospuszta@mail.datanet.hu

Internet: www.sarlospuszta.hu

PILIS LOVASKERT

Tinnye 2086 Zrinyi Miklós 52/b

Tel.: +36 26 335 538

E-mail: pilisilovaskert@westel900.net

Internet: www.pilisilovaskert.ini.hu

PATKÓ CSÁRDA ÉS BUNGALLO

Tök 2073 Fő út 1.

Tel.: +36 23 341 224, +36 24 341 233, +36 24 341 381,

+36 23 341 224

E-mail: norbi@netdesign.hu

Internet: www.patkocsarda.hu

V & S LOVASMAJOR

Tök 2073 Anyácsapuszta

Tel.: +36 23 713 108, +36 1 318 7155

E-mail: veghlajos@netquick.hu,

DUNAKANYAR ÜDÜLŐFALU

Verőce 2621 Tábor u. 1.

Tel.: +36 30 202 3403, +36 27 350 166

BETA HOTEL SILVANUS

Visegrád 2025 Fekete hegy

Tel.: +36 26 398 311, +36 26 597 510, +36 26 597 500,

+36 26 597 516

E-mail: hotelsilvanus@matavnet.hu

Internet: www.hotels.hu/silvanus

PEGAZUS LOVASISKOLA

Zsámbék 2072 Dózsa Gy. u. 30.

Tel.: +36 23 342 403, +36 20 331 3755, +36 23 342 403

E-mail: mausilus@axelero.hu

SZENT GYÖRGY LOVASKLUB

Zsámbék 2072 Mányi út

Tel.: +36 30 932 4680, +36 60 324 680, +36 1 395 1646

 

 

Vadászat

A Magyarország közepén fekvő régió változatos vadászati lehetőségeket nyújt.

A Pilisben nagyvadra lehet vadászni, olykor 8-10 kg trófeasúlyú gímbikát is elejthet a szerencsés vadász. A vaddisznóállomány jó, aki jelentősebb napi terítékre vágyik, a vaddisznóskertekben napi 50-100 vadat ejthet el. A muflonkosok átlagos csigahossza 80 cm feletti. Szállás: I. osztályú vadászházakban.

A Börzsöny gímállományára a 4-8 kg-os trófeasúly jellemző, vaddisznóállománya jó, így a szabad területi egyéni és hajtóvadászatok egyaránt eredményesek. A muflonkosok csigahossza 60-70 cm. A szálláslehetőségek az igényesebb vadászok számára is megfelelőek.

A Gödöllői dombságon elsősorban gímszarvasra és vaddisznóra lehet vadászni. A szabad területi vaddisznóhajtásban a napi 5-10 darabos teríték biztonsággal elérhető. A szálláslehetőségek I. osztályúak.

A Budapesttől délre elterülő síkságon apróvadra és őzre érdemes vadászni. A természetes fácánállomány közepes, de több vadászterületen foglalkoznak apróvadneveléssel, s így a fácánállomány dúsításával is. A vadász elsősorban keresővadászaton vehet részt, de hajtóvadászat is szervezhető.A mezei nyúl vadászata elsősorban a Dabastól Abonyig elterülő síkságon eredményes. A térség őzállomány-mennyisége jó. Az átlagos őzbak trófeasúly 200-350 g között van, de a Cegléd környéki vadászterületeken előfordulnak 500 g trófeasúly feletti őzbakok. Az apróvadas és őzbak vadászatok szálláshelyei: motelek vagy II. oszt. vadászházak.

A Vadász-szövetség és a Vadászkamara minden évben megrendezi a hagyományos, országos Vadásznapot. (Időpont, helyszín: a Pest Megyei Eseménynaptárban).

Információ:

Országos Magyar Vadászkamara

Fővárosi és Pest Megyei Szervezete

H-1054 Budapest, Nádor u. 34.

Tel.: +36 1 311 9608

Fax: +36 1 331 4790

Vadászatszervező irodák:

Hubertus Kft.

H-1024 Budapest, Ady E. u. 1.

Tel.: +36 1 316 0471

Fax: +36 1 316 0471

Internet: http://www.hubertus.com

E-mail: hubertus@elender.hu

MAVAD Rt.

Tel.: +36 1 375 9611

Pegazus Kft.

Tóth István

Tel.: +36 1 218 7536

Ori-Frey Vadászatszervező Iroda

2040 Budaörs, Budafoki u. 49/a.

Tel.: +36 23 415 672

Kiss és Kolláth Vadászatszervező Iroda

2120 Dunakeszi, Fóti út 23.

Tel.: +36 27 342 819

Elite Hunting Service Utazási Iroda

2030 Érd. Folyondár u. 4.

Tel.: +36 23 373 022

Börzsöny Vadászatszervező Utazási Iroda

Sukerek János

2627 Zebegény, Ady E. u.63.

Tel./Fax: +36 27 373 070

Tel.: +36 30 941 3284

Bakos Vadászatszervező Utazási Iroda

2600 Vác Ady Endre sétány 2.

Tel.: +36 27 315 994

Hungaro Reisen Utazási és Vadászatszervező Iroda

2025 Visegrád, Fő u. 68.

Tel.: +36 26 398 112

Pilisi Parkerdő Rt.

2025 Visegrád, Mátyás király u. 4.

Tel.: +36 26 398 133

Tel.: +36 26 398 019

Fax: +36 26 398 229

Internet: www.parkerdo.hu

E-mail: info@pprt.hu

A Pilisi Parkerdő Rt. vadászházai:

1. Apátkúti

2. Királykunyhói

3. Pap-réti

4. Sikárosi

5. Galgamácsai

6. Zöld ház

7. Valkói

8. Isaszegi

9. Budakeszi

10. Gyarmatpusztai

11. Hamvaskői

 

 

Horgászni szeretnék,

mi a teendőm?

Sokan gyermekkorukban, mások felnőtt korukban ismerkednek meg a horgászattal, a vizek csodálatos, egy életre rabul ejtő hangulatával. Az első pecázás élménye maradandó, de az élet egyéb feladatai, kötelezettségei és más hobbik nemegyszer eltávolítják az ifjakat, vagy felnőtteket a horgászattól.

Később többségük általában újra felfedezi a horgászat örömét, szépségét és ekkor teszik fel a kérdést: hogyan lehetek horgász?

Magyarországon a horgászatot a halászati-horgászati törvény és kapcsolódó rendeletei szabályozzák.

Magyar állampolgár (14. életévét betöltött) akkor horgászhat, ha az állam által előírt horgászvizsgát leteszi, horgászatra jogosító okmányokkal – állami horgászjegy, területi engedély – rendelkezik.

Horgászvizsga: az állam által meghatározott vizsgaanyagot a “Horgászati alapismeretek” című kiadványban találjuk meg, melyet általában a vizsgáztatással foglalkozó egyesületeknél és szövetségeknél, halászati hatóságoknál is meg lehet vásárolni. Az anyag tartalmazza a legfontosabb jogszabályi, rendeleti előírásokat – melyek ismerete alapvető – és horgászati módszerekről, valamint más hasznos kérdésekről nyújt információt.

A kiadvány áttanulmányozása, az ismeretek elsajátítása után érdemes a vizsgára jelentkezni. Vizsgázni térségenként különböző helyeken lehet. Jó néhány horgászegyesület is kapott vizsgáztatási lehetőséget, de egyes térségekben csak egy-két állandó helyen lehet a vizsgát letenni. A vizsgáztató helyekről érdemes a helyi horgászegyesületnél vagy az egyes megyei és területi szövetségeknél érdeklődni. A horgászvizsga általában teszt jellegű.

Az állami horgászvizsga sikeres letételét követően lehet megvásárolni az állami horgászjegyet (ára: 500 Ft).

Az állami horgászjegy váltásának egyik feltétele a horgászszervezeti (egyesületi) tagság. Az állami horgászjegyet váltani szándékozó az országban működő mintegy 1100 horgászegyesület bármelyikénél létesíthet tagságot.

Az állami jegy birtokában azután bármelyik vízterületre megválthatja a különböző típusú – éves, heti, napi, esetleg több napra szóló – területi engedélyét.

Általánosan az a jellemző, hogy szinte minden vízterületre, annak hasznosítási színvonalától függően külön területi engedélyt kell váltani. Léteznek magasabb költségigényű “országos érvényű” területi engedélyek is, természetesen az országos jelleg úgy igaz, hogy szinte minden térségből vannak nagyobb, jelentősebb vizek az érvényességi körben.

A kezdő, a gyakorló horgásznak is minden vízterületen célszerű tájékozódni az ott érvényes horgászati rendről, mivel a törvényi és rendeleti előírásoknál szigorúbb helyi szabályozások is lehetnek érvényben, melyeket be kell tartani. A vízhasznosítók az általuk kiadott területi engedélyeken általában feltüntetik az adott vízre érvényes horgászrendi előírásokat.

Gyermekhorgász szeretnék lenni

A gyermekeknek 14 éves életkoruk betöltéséig nem kell horgászvizsgát tenniük. Persze célszerű tájékozódniuk, ismereteket szerezniük az egyes halfajokról, a törvény és rendeletek által előírt tilalmi és méretkorlátozásokról, mivel a szabályok betartásának elvárása rájuk is vonatkozik.

A gyermek akkor horgászhat, ha rendelkezik állami gyermek horgászjeggyel (ez térítésmentes) és az adott vízre érvényes területi engedéllyel.

A gyermek területi engedélyek általában kedvezményes árúak. Jelenleg kétféle széleskörű engedély ismert. Egy 500 Ft-os értékű, mely elsősorban a horgászszervezetek nagyobb vízterületeire érvényes és egy 1.000 Ft-os, melynél az előbbi vizek kibővülnek a Balatonnal, a Dunával, a Tiszával és meghatározott holtágaikkal. Az adott területi engedélyen az érvényesség részletesen fel van tüntetve. Ezek a típusú engedélyek egyesületi hasznosításba tartozó vízterületekre nem, vagy csak adott egyesületek helyi szabályozása szerint érvényesek.

A gyermek területi engedélyt kiadó fogási naplóval is ellátja a gyermekhorgászt. A fogási naplót vezetni és a kiadó szervezetnek év végével kell leadni.

A gyermekhorgászokat szívesen látják a horgászegyesületek. Szívesen segítenek a horgászati alapismeretek elsajátításában, sok egyesület szervez gyermek versenyeket, vetélkedőket és horgásztáborokat is.

Ügyelni kell annak a törvényi előírásnak a betartására, amely kimondja, hogy 14. életévét be nem töltött gyermek, kizárólag nagykorú személy felügyelet mellett, egy horgászbottal horgászhat.

 

HORGÁSZ EGYESÜLETEK,

HORGÁSZJEGY-ÁRUSÍTÓ

HELYEK

www.mohosz.hu

www.vizpart.hu

www.lap.hu/horgászat

Állami horgászjegy és horgászjegy hosszabbító bélyegek bizományosok listája:

HORGÁSZ EGYESÜLETEK BUDAPESTI SZÖVETSÉGE

1052 Budapest, Galamb u. 2.

Tel.: +36 1 318 5472

HORGÁSZ EGYESÜLETEK

PEST MEGYEI SZÖVETSÉGE

2310 Szigetszentmiklós, Május 1. sétány 9.

Tel.: +36 24 366 768

PEREMVÁROSI HORGÁSZOK EGYESÜLETE

1181 Budapest, Baross u. 12.

Tel.: +36 1 291 8084

PEST-BUDA ÉS KÖRNYÉKE

HORGÁSZ EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

Halécius Imre

1111 Budapest, Lágymányosi u. 14.

Tel.: +36 1 209 5882

1056 Budapest, Váci u. 46.

Tel.: +36 1 318 1423

PEST MEGYEI FM HIVATAL

Dr. Horvai Zoltán, halászati felügyelő

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel.: +36 1 485 6985

RÁCKEVEI DUNAÁGI HORGÁSZ SZÖVETSÉG

2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 94.

Tel.: +36 24 485 261

SZIGETSZENTMIKLÓSI

HORGÁSZEGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

Nemoda Ferenc titkár

1751 Budapest, Pf. 23.

Tel.: +36 30 471 9677

 

horgászvIzek

Abony, Abonyi Nagy-tó, Kék tó

Terület: 13 ha

Abony, KOI Horgásztó

Terület: 6 ha

Halak: ponty, csuka, kárász, süllő, keszeg

Egyesület: Halastó '95 Kft.

Albertirsa, Albertirsai víztározó

Terület:4 ha

Alsónémedi, Alsónémedi kavicsbányatavak

Terület: 21 ha

Halak: ponty, süllő, keszeg

Egyesület: VOLÁN TEFU HE

Apaj, Északi-övcsatorna

Terület: 92,2 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, balin, kősüllő

Egyesület: Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Aszód, Egresvölgyi II. sz. víztározó

Terület: 7,5 ha

Halak: ponty, harcsa, keszeg

Egyesület: Aszódi HE

Biatorbágy, Biatorbágyi Tófarok-dűlői tó

Terület: 1,9 ha

Halak: ponty, amur, süllő

Egyesület: Peca-tó SHE

Biatorbágy, Hosszú-réti víztározó

Terület: 27 ha

Halak: ponty, süllő, amur, harcsa

Egyesület: Sasad Szövetkezeti Rt. SHE

Budapest, Óbudai bányatavak

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Óbuda MgTsz HE

Budapest, IV. ker., Barrakuda Horgásztó

Terület: 3,5 ha

Halak: ponty, amur, keszeg, busa, márna, csuka

Egyesület: Fish-Star Bt.

Budapest, XIX. Ker., Újhegyi Park-tó

Terület: 1,6 ha

Halak: ponty, amur, csuka

Egyesület: Újhegyi HE

Budapest, IV. ker., Újpesti téli kikötő

Terület: 28,6 ha

Halak: ponty, balin, kősüllő, süllő

Egyesület: Népszigeti HE

Budapest, XXI. Ker., Csepeli kavicsbányató

Terület: 2 ha

Halak: ponty, csuka, süllő, pisztráng

Egyesület: HE Budapesti Szövetsége

Budapest, X. Ker., Balázs-féle kubikgödör

Terület: 1,1 ha

Halak: ponty, amur

Egyesület: HE Budapesti Szövetsége

Budapest, XI. ker., Feneketlen-tó

Terület: 1,1 ha

Halak: ponty, amur, süllő, harcsa

Egyesület: Feneketlen-tavi HE

Budapest, XI. ker., Kék-tó

Terület: 0,6 ha

Halak: ponty, amur

Egyesület: Hetika HE

Budapest, IV. ker.,

Rákospalotai horgásztó

Terület: 13 ha

Halak: ponty, csuka, sügér, kárász, keszegfélék, amur, süllő

Egyesület: Rákospalotai SHE

Budapest, XXI. Ker.,

Csepeli Szabadkikötő medencéi

Terület: 32 ha

Halak: ponty, balin, csuka, harcsa, süllő, amur, márna, kősüllő

Egyesület: Szabadkikötő HE; Budapesti SHE

Budapest, X-XVI. Ker között,

Épületkerámiai víztározó

Terület: 2 ha

Budapest, II. Ker., Hidegkúti horgásztó

Terület: 0,5 ha

Halak: ponty, süllő, amur, csuka

Budapest, XVI. Ker,

Guttmann-féle kubikgödör

Terület: 1,1 ha

Halak: ponty, keszeg, Egyesület: Park HE

Budapest, XVI. Ker, Szilas-pataki Naplás-tó

Terület: 16 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa

Egyesület: HE Budapesti Szövetsége

Budapest, Hidegvíz-csatorna (Dunamenti Hőerőmű)

Terület: 10,2 ha

Halak: ponty, amur, süllő, márna, harcsa, balin, csuka, kősüllő

Egyesület: Dubics Tamás HE

Budapest, XXI. Ker., Hárosi-öböl

Terület: 28 ha

Halak: ponty, csuka, süllő, balin, kősüllő, harcsa

Egyesület: Honvéd SHE

Budapest, X. Ker., Kőbányai Kék-tó

Terület: 1 ha

Halak: ponty, amur, márna

Egyesület: Kőbányai Kék-tó HE

Budapest, Lágymányosi téli kikötő

Terület: 18,2 ha

Halak: ponty, csuka, süllő, balin, kősüllő

Egyesület: Budapesti SHE

Budapest, Duna budapesti szakasza

Terület: 1270 ha

Halak: márna, csuka, süllő, ponty, balin, dévér

Egyesület: HE Budapesti Szövetsége

Bugyi, Bugyi Mészáros-tó

Terület: 11 ha

Halak: ponty, süllő, amur

Egyesület: Dél-Pesti HE

Bugyi, Bugyi kavicsbányatavak

Terület: 29,2 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa

Egyesület: KARIG HE; Vásárhelyi István HE

Cegléd, Ceglédi IV. sz. bányagödör

Terület: 5,4 ha

Halak: ponty, amur, keszeg

Egyesület: Ceglédi HE

Cegléd, Ceglédi téglagyári kubikgödrök

Terület: 21,6 ha

Halak: ponty, csuka, amur, harcsa, compó, keszeg

Egyesület: Ceglédi HE

Ceglédbercel,

Ceglédberceli tőzeges tavak

Terület: 2,4 ha

Csömör, Csömöri csapadékvíz-tározó

Terület: 4,1 ha

Dabas, Dabasi kavicsbányató

Terület: 18 ha

Halak: ponty, keszeg

Egyesület: MALÉV HE

Dabas, Dabas-Sári/Mántelek

Terület: 31,3 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: MALÉV HE

Dabas, Duna-völgyi-főcsatorna

Terület: 12,2 ha

Halak: ponty, amur, süllő, csuka, harcsa, balin, kősüllő

Egyesület: Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Dány, Dányi víztározó

Terület: 11,5 ha

Halak: ponty, amúr, compó, süllő

Egyesület: Magvető MgTsz HE

Délegyháza,

Délegyházi I-V. sz. kavicsbányató

Terület: 18 ha

Halak: amur, ponty, csuka, balin, süllő

Egyesület: HE Budapesti Szövetsége

Délegyháza, TOFISCH Horgásztó

Terület: 14 ha

Halak: ponty,amur, süllő, harcsa, keszeg, kárász, csuka

Egyesület: TOFIS Kft.

Dömsöd, Dömsödi Holt-Dunaág

Terület: 6,8 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, balin, kősüllő

Egyesület: Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Dömsöd, Somlyói-csatorna

Terület: 2,9 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, balin, kősüllő

Egyesület: Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Dömsöd, Tassi V-VI. sz. tó

Terület: 8 ha

Halak: ponty, csuka, süllő, kősüllő, balin, harcsa

Dunabogdány,

Dunabogdányi Bergmann-tó

Terület: 1,2 ha

Halak: ponty

Egyesület: Dunabogdányi HE

Dunaharaszti,

Dunaharaszti Kavicsos-dülő

Terület: 9,4 ha

Halak: ponty, amur, süllő, harcsa

Egyesület: Liget-tó SHE

Dunakeszi, Dunakeszi kavicsbányató

Terület: 21 ha

Halak: ponty, harcsa, amur, csuka

Egyesület: Dunamenti SHE

Dunakeszi, Dunakeszi tőzegtavak

Terület: 7,1 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Dunakeszi MÁV SHE

Duna-Tisza csatorna

Terület: 47,9 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő, balin, kősüllő

Egyesület: Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Ecser, Ecseri-tó

Halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa

Egyesület: Rákosmezeje HE

Érd, Benta-szakasz,

Dunamenti Hőerőmű csatorna

Terület: 12,9 ha

Halak: ponty, harcsa, márna, amur, balin, keszeg

Egyesület: Dubics Tamás HE

Erdőkertes, Feketepuszta III. sz. tó

Terület: 0,9 ha

Halak: ponty, amur, süllő

Egyesület: Egresmenti NIMRÓD HE

Farmos, Farmosi II. Víztározó

Terület: 102 ha

Halak: ponty, csuka, amur

Egyesület: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága

Fót, Fót-Gyermekvárosi-tó

Terület: 2,5 ha

Halak: ponty, amur

Egyesület: Károlyi István Gyermekváros

Fót, Fóti-somlyói-tó

Terület: 1,4 ha

Halak: ponty, amur, márna

Egyesület: Település Üzemeltető Szervezet

Galgahévíz, Galgahévízi víztározó

Terület: 2 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Galgamenti HE

Gomba, Gombai víztározó

Terület: 18,8 ha

Halak: ponty, amur, süllő, csuka

Egyesület: Monor és Vidéke HE

Göd, Gödi víztározó és halastavak

Terület: 9 ha

Halak: ponty, harcsa, amur, süllő

Egyesület: Béke HE

Gödöllő, Gödöllői malomtavak

Terület: 10,5 ha

Halak: ponty, amur, harcsa, süllő

Egyesület: Malomtó HE; Pelikán HE; HÚOSZ Patakpart HE

Gödöllő,

Gödöllő-Isaszegi tórendszer 9. sz. tó

Terület: 10,5 ha

Halak: ponty, amur

Egyesület: KATKI, Gödöllő

Gödöllő, Domony-völgyi víztározók

Terület: 17,5 ha

Halak: ponty, amur, süllő, harcsa, csuka

Egyesület: Galgamenti Vízgazdálkodási Társulat

Gyál, Peremvárosi Horgásztó

Halak: ponty, amur, süllő

Egyesület: Peremvárosi HE

Gyál, Pétermajori tó

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Pétermajori Dózsa HE

Gyömrő, Gyömrői bányató

Terület: 2 ha

Halak: ponty, csuka, süllő, amur

Egyesület: Gyömrői Dolgozók HE

Gyömrő, Gyömrői tőzegtó

Terület: 1,8 ha

Gyömrő, Felsőfarkasdi horgásztó

Terület: 13,5 ha

Halak: ponty, harcsa, csuka, keszeg, kárász, fogas, süllő, busa, amur

Egyesület: Milk-Farm Kft.

Isaszeg, Isaszegi tőzegtavak

Terület: 6,9 ha

Halak: ponty, amur

Egyesület: Iseszegi HE

Kiskunlacháza,

Kiskunlacházi agyagbánya-tó

Terület: 13 ha

Kiskunlacháza, Kiskunlacházi bányatavak

Terület: 49 ha

Halak: ponty, keszeg

Egyesület: BRFK Közlekedésrendészet HE

Kiskunlacháza,

Kiskunlacházi I-II. Sz. kavicsbányató

Terület: 8 ha

Halak: ponty, amur, süllő, harcsa

Egyesület: Petőfi-Vízügy HE

Kiskunlacháza,

Kiskunlacházi TUCEM-tavak

Terület: 4,8 ha

Halak: ponty, amur, csuka

Egyesület: Tűz-Pereg HE

Lórév, Makádi Rókás

Terület: 6,8 ha

Halak: ponty, csuka, harcsa, amur, balin, süllő, keszeg

Egyesület: HE Budapesti Szövetsége

Nagybörzsöny, Nagybörzsönyi tározó

Terület: 2,8 ha

Halak: ponty, amur

Egyesület: Nagybörzsöny Községi HE

Nagykáta, Nagykátai Malachegyi-tó

Terület: 2,1 ha

Nagykáta, Hajta-patak

Terület: 2,9 ha

Nagymaros,

Nagymarosi Békás-réti Horgásztó

Terület: 0,7 ha

Halak: ponty

Nagymaros, Törökmezői víztározó

Terület: 0,9 ha

Halak: ponty

Egyesület: Nagymarosi Kékduna HE

Örkény, Örkényi Horgásztó

Halak: ponty, amur, csuka

Egyesület: Örkényi HE

Őrszentmiklós, Őrszentmiklósi víztározó

Terület: 20,5 ha

Halak: ponty, csuka, amur, compó, süllő

Egyesület: Őrbottyáni Barátság HE

Pécel, Péceli tavak

Terület: 6 ha

Halak: ponty, harcsa, csuka, süllő

Egyesület: Rákosvölgye HE

Perőcsény, Rét-völgyi horgásztó

Terület: 7 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő, keszeg

Egyesület: Perőcsényi HE

Pilisszentiván, Pilisszentiváni bányató

Terület: 3 ha

Halak: ponty, amur, süllő, csuka

Egyesület: Pilisi Bányászok HE

Pilisvörösvár, Határ-réti tározó

Terület: 7,9 ha

Halak: ponty, süllő, amur, csuka

Egyesület: MOHOSZ

Pilisvörösvár,

Pilisvörösvári bányagödrök

Terület: 12,9 ha

Halak: ponty, amur, süllő, csuka

Egyesület: Pilisvörösvári HE

Püspökhatvan,

Püspökhatvani Galambosi-tó

Terület: 2 ha

Halak: ponty, süllő, amur

Egyesület: Galgavölgye MgTsz HE

Ráckeve, Préri-tó

Terület: 6 ha

Halak: ponty, amur, dévér, csuka, harcsa, kecsege, süllő

Egyesület: Molnár és Társa Hal Kft.

Ráckevei Dunaág

Terület: 1776 ha

Halak: ponty, amur, busa, keszeg, kárász, csuka, süllő, harcsa

Egyesület: Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Solymár, Határ-réti tározó

Terület: 26 ha

Halak: ponty, csuka, harcsa, süllő, balin, amur, compó, keszeg, kárász

Egyesület: Háziréti Horgászegyesületek Egyesülése

Sóskút, Bara-patak

Terület: 2,9 ha

Szigetszentmiklós,

Leshegyi 2-4. sz. horgásztó

Terület: 16,6 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Bánya Tó HE

Szigetszentmiklós,

Szigetszentmiklósi kavicsbányatavak

Terület: 25,3 ha

Halak: ponty, amur, csuka, harcsa

Egyesület: Csepel-sziget HE

Sződliget, Sződligeti horgásztó

Terület: 0,5 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Sződligeti SHE

Táborfalva, Táborfalvi horgásztó

Terület: 0,6 ha

Halak: ponty, amur

Egyesület: Táborfalvai HE

Taksony, MOBY DICK horgásztó

Terület: 10 ha

Halak: ponty, csuka, harcsa, afrikai harcsa, balin, amur, kárász, keszeg, compó

Egyesület: Hegedűs János

Tápióbicske, Tápióbicskei Harangozó-tó

Terület: 1,2 ha

Tápiógyörgye,

Tápiógyörgyei téglagyári tavak

Terület: 6,2 ha

Halak: ponty, amur, csuka

Egyesület: Tápiógyörgyei HE

Tápió-patak

Terület: 9,8 ha

Tápiószecső, Tápiószecsői Viztározó

Halak: ponty, harcsa, süllő

Egyesület: Hajtástechnika Kft

Tápiószele, Tápiószelei horgásztó

Terület: 1 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Tápiószelei Kohász HE

Tápiószentmárton,

Tápiószentmártoni Tőzeges-tó

Terület: 2 ha

Halak: ponty, csuka, amur

Egyesület: Aranyszarvas HE

Tárnok, Tárnoki tőzegtavak

Terület: 2 ha

Halak: ponty, amur, csuka

Egyesület: Tárnok Völgye HE

Tinnye, Tinnyei Garancsi-tó

Terület: 4 ha

Halak: ponty, csuka, balin, amur

Egyesület: Garancsi-tó HE

Vác, Váci Buki-holtág

Terület: 6,9 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Váci Buki SHE

Vác, Václigeti Hétkápolnai-tavak

Terület: 1,2 ha

Halak: ponty, amur, csuka

Egyesület: Váci Dunai HE

Váckisújfalu, Váckisújfalu hordalékfogó

Halak: ponty, amur, süllő, csuka, harcsa

Egyesület: Galgamácsai összefogás HE

Vecsés, Vecsési Horgásztó

Terület: 2,1 ha

Halak: ponty, amur, süllő, harcsa, kárász, keszeg, balin

Egyesület: Vecsési HE

Veresegyház, Veresegyházi Horgásztó, Veresegyházi-tó

Terület: 10,5 ha

Halak: ponty, amur, csuka, süllő

Egyesület: Magyar Pamutipari HE

Veresegyház, Veresegyházi Öreg-tó

Terület: 14,4 ha

Halak: ponty, amur, süllő, csuka, harcsa

Egyesület: Veresegyházi HE

Veresegyház, Haldorádó-tó

Terület: 5,5 ha

Halak: ponty, csuka, kárász, süllő, keszeg

Egyesület: Tátrai Viktor

Visegrád, Apátkuti-tó

Terület: 0,4 ha

Zsámbék, Anyácsa-tó

Halak: ponty, amur, csuka

Egyesület: Anyácsatavi HE

 

PÜNKÖSDI BORTÚRA

– NYITOTT PINCÉK

Minden évben megrendezik a “Pünkösdi bortúra – Nyitott Pincék” elnevezésű rendezvénysorozatot. Az előző évben 49 csapatra való borbarát kerekedett fel és járta végig hazánk borvidékeit, ismerkedve a magyar borkultúrával és hagyományokkal. A túrához – elsősorban a Tokaj-hegyalján, Villányban és a Balatonfelvidéken – kerékpáros és bakancsos turisták is csatlakoztak, de még ennél is örvendetesebb, hogy a helybéliek is felfedezték a rendezvényt, és egy-két környékbeli pince meglátogatásával a program kezd az eredeti célkitűzéseknek megfelelően helyi borünneppé válni. A túrán résztvevők a Nyitott Pincék felkeresésekor három fajta bort kóstolhatnak meg ingyenesen, és a szervezők által kibocsájtott bonokkal kedvezményesen vásárolhatnak bort a meglátogatott pincékben.

2000-ben alakult meg a “Nyitott pincék szövetsége a borkultúráért” egyesület, melynek elnökségében kilenc idegenforgalmi régió képviseli a borturizmusba bekapcsolódó szolgáltatásokat, ezzel is segítve a magyarországi borutak hálózatának mind teljesebb kialakulását.

Nyitott pincék a régióban:

Gimeskövi Borház, Kesztölc, Hilltop, Neszmély, Vinum, Etyek, Promontor Bor, Budafok, Kőnig Pince, Budafok, Törley Pezsgő Pince, Budafok, György Villa, Budafok, Szöllősi Pincészet, Tata, Kovács Pince, Tök

Információ:

Szabó Marianna

Bacchus Arts Studió

NYITOTT PINCÉK SZÖVETSÉGE A BORKULTÚRÁÉRT

1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

Tel.: +36 1 201 9427

Tel./Fax: +36 1 488 7092; +36 1 488 7093; +36 1 488 7094

E-mail: info@nyitottpince.hu

Internet: www.nyitotpince.hu

MAGYAR BOROK HÁZA

1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

Tel.: +36 1 212 1030, +36 1 212 1031

Fax: +36 1 212 1033

E-mail: vinehouse@axelero.hu

Internet: www.magyarborokhaza.hu

 

REPÜLŐTEREK, SÉTAREPÜLÉS

BUDAKALÁSZ

Luppa-sziget elágazás – AIR Service (helikopter)

BUDAKESZI-FARKASHEGY

Farkashegyi Repülőtér

2029 Budakeszi, Pf. 23.

Tel.: Lőb Gyula +36 30 856 6154, +36 23 450 694

Tel./Fax: +36 23 457 694

Vitorlázó sétarepülés, motoros sétarepülés, sárkányrepülés,

ezek oktatása, rendezvények lebonyolítása, helikopter leszállás biztosított.

BUDAÖRS

Budaörsi Repülőtér

1112 Budapest, Kőérberki út 36.

Tel.: +36 1 249 9831, +36 1 249 9832

Moravetz Csaba

BUDAPEST

Hármashatárhegyi Repülőtér

1028 Budapest, Arad u. 2.

Tel.: +36 1 376 5110

Sétarepülés, vitorlázó repülés, sárkányrepülés, motoros repülés, siklóernyőzés, gépkarbantartás

DUNABOGDÁNY

Aeroglobus Repülő SE – Dunabogdányi Repülőtér

11-es főút mellett

Tel.: Tassy Márton +36 30 221 7923

Sétarepülés, légifotózás, hőlégballon, sárkányrepülés,

siklóernyőzés

DUNAKESZI

Repülőtér

2120 Dunakeszi, Pf. 12.

Tel.: +36 27 342 703

Fax: +36 27 342 254

Poruvcsánszky Lajos titkár

Repülőgép, helikopter, sárkányrepülő

ESZTERGOM

Aeroclub Esztergom

Dorog-Esztergom közötti 111-es út mentén

2500 Esztergom, Pf. 66, repülőtér,

Tel./Fax: +36 33 411 443, +36 33 414 479,

E-mail: aeroegom@mail.uti.hu,

Légifotózás, motoros és vitorlázó sétarepülés, pilótaképzés,

bérlés, légijármű karbantartás, üzemeltetés, hangártárolás

GÖDÖLLŐ

Gödöllő Repülőtér

Pf. 300

Tel.: Both Lajos +36 30 934 3199, +36 28 410 099

Fax: +36 28 420 099, rairfly@freemail.hu

SZŐDLIGET

Dunapart

Szabadidő központ (helikopter)

Alkalmi jellegű, nem kialakított leszállási lehetőség helikopternek; rendezvényekhez kötött engedélyezés

(Polgármesteri Hivatal: +36 27 352 100)

TÖKÖL

Repülőtér

Tel.: +36 24 479 165

Érdeklődés a Polgármesteri Hivatalnál

BUDAPEST

Ferihegyi Repülőmúzeum

1675 Budapest, Pf. 53.

Tel./Fax: +36 1 296 7489

Nyitva tartás naponta: 09.00-18.00 óráig (szeptember 30-ig), 09.00-16.00 óráig (október 1-től november 30-ig),

Szervezett repülőtér-látogatási program 20 fő feletti csoportoknak (10 év feletti iskolásoknak), előre egyeztetett időpontban:

+36 296 7489, +36 30 914 5531

LRI

Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság

1180 Ferihegy 1., 1675 Budapest, Pf. 53.

Tel.: +36 1 296 6200; +36 1 296 9696

Fax: +36 1 296 6982

 

Utazási Irodák

BIATORBÁGY, BIATOURS UTAZÁSI ÜGYNÖKSÉG

R01851, 2051 Biatorbágy, Ország utca 2.

Tel.: +36 23 311 870, Telefax: +36 23 311 870

BUDAÖRS, BUDAÖRS TOURIST

UTAZÁSI ÜGYNÖKSÉG

R01973/2000, 2040 Budaörs, Szabadság utca 71.

Tel.: +36 23 414 011

Telefax: +36 23 441365

BUDAÖRS, LEAD TRAVEL UTAZÁSI ÜGYNÖKSÉG

R01999/2000, 2040 Budaörs, Ebner György köz 2/1

Tel.: +36 23 414 884,

Telefax: +36 23 414 884

BUDAÖRS, ORI-FREY

VADÁSZATSZERVEZŐ IRODA

R01299/1995/1999, 2040 Budaörs, Budafoki út 49/a

Tel.: +36 23 415 672

Telefax: +36 23 414 440

BUDAÖRS, WORLD TRAVELS UTAZÁSI IRODA

R01216, 2040 Budaörs, Esze Tamás utca 7.

Tel.: +36 23 440 770

Telefax: +36 23 440 770

BUDAPEST, MAKROVILÁG UTAZÁSI

ÉS ZARÁNDOK UTAZÁSI IRODA

R00485/1992/1999, 1091 Budapest, Üllői út 11-13.

Tel.: +36 1 215 0636

Telefax: +36 1 215 2570

CEGLÉD, DENT TOURS UTAZÁSI IRODA

R00735, 2700 Cegléd, Borz utca 4.

Tel.: +36 53 314 799

Telefax: +36 53 310 766

CEGLÉD, MERCATOR TRAVEL UTAZÁSI IRODA

R00232/1992/2000, 2700 Cegléd, Gubody utca 17.

Tel.: +36 53 311 500

Telefax: +36 53 311 859

DUNAHARASZTI, STEP UTAZÁSI IRODA

R01977/2000, 2330 Dunaharaszti, Fő út 104.

Tel.: +36 24 370 322

Telefax: +36 24 370 322

DUNAKESZI, KISS ÉS KOLLÁTH VADÁSZATSZERVEZŐ IRODA

R01499, 2120 Dunakeszi, Fóti út 23.

Tel.: +36 27 342 819

Telefax: +36 27 342 381

DUNAKESZI, TENGERSZEM TRAVEL

UTAZÁSI IRODA

R01442, 2120 Dunakeszi, Barátság u. 9.

Tel.: +36 27 341 880

Telefax: +36 27 341 880

ÉRD, ELITE HUNTING SERVICE VADÁSZATSZERVEZŐ IRODA

R01461/1996/1999, 2030 Érd, Folyondár utca 4.

Tel.: +36 23 373 022

Telefax: +36 23 373 022

ÉRD, SIKK TRAVEL

R01906/1999, 2030 Érd, Erzsébet út 1/a

Tel.: +36 23 365 535

Telefax: +36 23 365 535

ÉRD, VIVÁT TOURS UTAZÁSI IRODA

R00106/1992/2000, 2030 Érd, Budai udvar 7-11.

Tel.: +36 23 361 071

Telefax: +36 23 361 071

ESZTERGOM, CATHEDRALIS TOURS

UTAZÁSI IRODA

R01400, 2500 Esztergom, Bajcsy Zs. utca 49.

Tel.: +36 33 315 260

Telefax: +36 33 315 260

ESZTERGOM, GRAN-TOURS UTAZÁSI IRODA

R00371, 2500 Esztergom, Széchenyi tér 25.

Tel.: +36 33 417 052

Telefax: +36 33 413 756

ESZTERGOM, AKALI TOURS UTAZÁSI IRODA

R00627/1993/2000, 2500 Esztergom, Kossuth Lajos utca 61.

Tel.: +36 33 312 253

Telefax: +36 33 312 253

GÖD, MULTI VER UTAZÁSI IRODA

R00843, 2131 Göd 1 (Alsógöd), Bem u. 1.

Tel.: +36 27 345 307

Telefax: +36 27 345 307

GÖD, FREETIME UTAZÁSI ÜGYNÖKSÉG

R02014/2000, 2131 Göd, Pesti út

Tel.: +36 27 332 747

Telefax: +36 27 334 747

GÖDÖLLŐ, ALTAGRA RENDEZVÉNYSZERVEZŐ

ÉS UTAZÁSI IRODA

R01923/1999, 2100 Gödöllő, Isaszegi út Pf.: 417

Tel.: +36 28 419 647

Telefax: +36 28 419 647

GÖDÖLLŐ, CHAMPION TRADE TRAVEL

2100 Gödöllő, Szabadság tér 19.

Tel.: +36 28 423 197

Telefax: +36 28 416 266

GÖDÖLLŐ, SENGA TRAVEL UTAZÁSI IRODA

R02066/2000, 2100 Gödöllő, Tenyvesi dűlő út 61.

Tel.: +36 28 417 169

Telefax: +36 28 421 381

GÖDÖLLŐ, SISSY UTAZÁSI IRODA

R01913/1999/2000, 2100 Gödöllő, Petőfi tér 15-16.

Tel.: +36 28 415 386

Telefax: +36 28 415 213

GÖDÖLLŐ, SUBA AND SILVER TOURS

UTAZÁSI IRDOA

R01579, 2100 Gödöllő, Isaszegi út 0148 Hrsz.

Tel.: +36 28 420 345

Telefax: +36 28 420 345

HERCEGHALOM, NATURHUN

VADÁSZATSZERVEZŐ UTAZÁSI IRODA

R01435/1996/1999, 2053, Herceghalom, Gesztenyés utca 11.

Tel.: +36 23 319 041

Telefax: +36 23 319 440

NAGYKŐRÖS, COUNTRY TOURS

UTAZÁSI ÜGYNÖKSÉG

R01069/1994/1999, 2750, Nagykörös, Széchenyi tér 2.

Tel.: +36 53 350 794

Telefax: +36 53 350 794

PILISVÖRÖSVÁR, MARATHON TRAVEL

UTAZÁSI IRODA

R01674, 2085 Pilisvörösvár, Szt. Flórián utca 2.

Tel.: +36 26 330 150

Telefax: +36 26 330 150

RÁCKEVE, SOPHIA UTAZÁSI IRODA

R01948/1999, 2300 Ráckeve, Kossuth L. utca 12.

Tel.: +36 24 424 855

Telefax: +36 24 385 123

SZENTENDRE, DIADÉM UTAZÁSI IRODA

R01321/1995/1999, 2000 Szentendre, Anna köz 5.

Tel.: +36 26 319 981

Telefax: +36 26 319 981

SZENTENDRE, JÁGI UTAZÁSI ÜGYNÖKSÉG

1837/99, 2000 Szentendre, Kucsera Ferenc utca 15.

Tel.: +36 26 310 030

Telefax: +36 26 310 030

SZENTENDRE, TELMEX UTAZÁSI IRODA

R00734, 2000 Szentendre, Rózsa u. 23.

Tel.: +36 26 319 408

Telefax: +36 26 319 408

SZENTENDRE, VOYAGE UTAZÁSI IRODA

R00118/1992/2000, 2000 Szentendre, Bogdányi utca 30.

Tel.: +36 26 312 365

Telefax: +36 26 310 574

SZIGETSZENTMIKLÓS, ZÖLD ÓCEÁN

UTAZÁSI IRODA

R01967/2000/2000, 2310 Szigetszentmiklós, Bajcsi-Zs. út 57/4

Tel.: +36 24 410 025

Telefax: +36 24 445 000

TELKI, LT CONSORG UTAZÁSI IRODA

R00539, 2093 Telki, Orgona u.. 1023/4. Hrsz.

Tel.: +36 26 372 609

Telefax: +36 26 372 609

TÖKÖL, NEO-TRAVEL HUNGARIA

UTAZÁSI IRODA

R01618, 2316 Tököl, József A. u. 33.

Tel.: +36 24 379 161

Telefax: +26 24 379 287

VÁC, BAKOS VADÁSZATSZERVEZŐ

UTAZÁSI IRODA

R01729, 2600 Vác, Ady Endre sétány 2.

Tel.: +36 27 315 994

Telefax: +36 27 313 532

VÁC, DUNATOURS-VÁC UTAZÁSI IRODA

R00383/1992/1999, 2600 Vác, Széchenyi utca 14.

Tel.: +36 27 310 950

Telefax: +36 27 310 940

VÁC, KOCZKA TRADE UTAZÁSI IRODA

R01701/1998/2000, 2600 Vác, Széchenyi utca 7/C

Tel.: +36 27 304 861

Telefax: +36 27 317 67

VÁC, KREATÍV TOURS UTAZÁSI IRODA

R01234/1995/1999, 2600 Vác, Balassagyarmati út 29.

Tel.: +36 27 317 685

Telefax: +36 27 317 685

VÁC, MOHIKÁN UTAZÁSI ÜGYNÖKSÉG

R01397/1996/1999, 2600 Vác, Széchenyi utca 2.

Tel.: +36 27 307 285

Telefax: +36 27 307 284,

VÁC, PASSPORT CLUB '99 UTAZÁSI ÜGYNÖKSÉG

R02061/2000, 2600 Vác, Görgey utca 17.

Tel.: +36 27 310 882

Telefax: +36 27 310 881

VÁC, TOUR DE MAITRE UTAZÁSI IRODA

R01145/1995/1999, 2600 Vác, Március 15. tér 8.

Tel.: +36 27 319 381

Telefax: +36 27 319 379

VECSÉS, INCOMING HUNGARY

R01867/1999, 2220 Vecsés, Károly utca 61.

Tel.: +36 29 356 050

Telefax: +36 29 350 050

VISEGRÁD, BAUER UTAZÁSI IRODA

1772/1998, 2025 Visegrád, Fő utca 46.

Tel.: +36 26 397 127

Telefax: +36 26 397 127

VISEGRÁD, FANNY REISEN UTAZÁSI IRODA

R01174/1995/1999, 2025 Visegrád, Fő utca 55.

Tel.: +36 26 398 268

Telefax: +36 26 398 268

VISEGRÁD, HUNGARO-REISEN UTAZÁSI

ÉS VADSZATSZERVEZŐ IRODA

R01057, 2025 Visegrád, Fő utca 6.

Tel.: +36 26 398 112

Telefax: +36 26 397 133

VISEGRÁD, VISEGRÁD TOURS UTAZÁSI IRODA

R01064, 2025 Visegrád 1, Rév utca 13.

Tel.: +36 26 398 160

Telefax: +36 26 397 599

ZEBEGÉNY, BÖRZSÖNY VADÁSZATSZERVEZŐ UTAZÁSI IRODA

Sukerek János T:30/941-3284

R00998, 2627 Zebegény, Ady E. u. 63.

Tel.: +36 27 373 070

Telefax: +36 27 373 070

 

 

 

SZÁLLÁSHELYEK

és konferencia lehetőségek

ABONY (2740)

Lilaakác Fogadó

Szolnoki út 74/a.

Tel.: +36 53 363 191

Internet: www.hotels.hu/lilaakac

Férőhely: 12/26

BAG (2191)

Hotel Csintó

30-as út 39-es km

Tel.: +36 30 200 5188, +36 60 325 821

Férőhely: 15/60

BAJNA (2525)

Marót-hegyi Sólyomfészek Turistaház

Pusztamaróti Tábor

Tel:+36 30 632 12 96

E-mail: marot@777westel.hu

Férőhely: 17/136

BALASSAGYARMAT (2660)

Club Panzió

Teleki út 14.

Tel.: +36 35 301 7824

E-mail: nyirjes@axelero.hu

Internet: www.nyirjes.hu

Férőhely: 20/40

Sztár Motel

Kúvári út 12.

Tel./Fax: +36 35 301 152

E-mail: sztarmotel@is.hu

Férőhely: 8/16

BÁNK (2653)

Ásvány Hotel

Váci út 8.

Tel.: +36 35 342 208

Férőhely: 8/16

Tóparti Vendégház

Tóparti Sétány 1.

Tel.: +36 35 342 420, +36 35 342 452

Férőhely.: 10/40

Tengerszem Fogadó

Petőfi u. 25.

Tel./Fax: +36 35 342 159

Internet: www.hotels.hu/tengerszem

Férőhely: 8/20

Tó Hotel

Tel.: +36 35 342 309

Férőhely: 8/16

BIATORBÁGY (2051)

Gida Udvar

Nagy u. 50.

Tel.: +36 23 311 468

Fax: +36 23 311 469

E-mail: gida@elender.hu

Internet: www.elender.hu/~gida

Férőhely: 7/18

Rozmaring Panzió

Rozmaring u. 3/a.

Tel./Fax: +36 23 311 399

Internet: www.hotels.hu/rozmaring

Férőhely: 12/24

BUDAKESZI (2092)

Brukner Panzió

Kossuth L. u.16.

Tel.: +36 23 451 692

Fax: +36 23 453 103

E-mail: hausbruckner@freemail.hu

Internet: www.extra.hu/pension

Férőhely: 9/18

Hotel Phoenix

Zichy P. u. 18-22.

Tel.: +36 23 450 769, +36 23 450 933

Fax: +36 23 450 933

E-mail: aktiv@axelero.hu

Internet: www.aktivhotels.hu

Konf.: 20-30 fő

Férőhely: 36/72

Keszi Panzió

Fő u. 172.

Tel./Fax: +36 23 450 526

E-mail: keszi-panzio@freemail.hu

Internet: www.hotels.hu/keszi

Férőhely: 5/14

Margaréta Panzió

Fenyő u. 45.

Tel./Fax: +36 23 451 922

E-mail: bukibt@elender.hu

Internet: www.hotels.hu/margareta_panzio

Férőhely: 6/15

Szepi Panzió

Gyöngyvirág u. 38.

Tel./Fax: +36 23 450 266

E-mail: szepi@mailbox.hu

Internet: www.geocipies.com/szepinfo, www.hotels.hu/szepi

Férőhely: 6/12

Tanne Hotel

Esze T. u. 6.

Tel.: +36 23 451 144, +36 23 451 555

Fax: +36 23 450 942

E-mail: tanne@mail.pharmanet.hu

Internet: www.tanne.hu

Konf.: 150 fő

Férőhely: 40/100

Zusamm' Panzió

Fő út 8.

Tel.: +36 23 451 293

Fax: +36 23 451 952

E-mail: zusamm@freemail.hu

Férőhely: 16/38

BUDAÖRS (2040)

Akropolis Panzió

Szép u. 15.

Tel.: +36 23 441 678

Fax: +36 23 441 679

Adler Panzió

Budapesti út 15.

Tel.: +36 23 441 650, +36 23 440 552, +36 23 440 215

Fax: +36 23 441 657

Férőhely: 26/50

Betti Panzió

Szabadság út 266.

Tel.: +36 23 425 407, +36 70 215 5421

Internet: www.hotels.hu/betti_panzio

Férőhely: 10/20

Flamingó Panzió

Petőfi Sándor u. 53/a.

Tel.: +36 23 414 358, +36 23 415 563

Fax: +36 23 415 563

Férőhely: 7/14

Hotel Holiday Inn Budapest

Agip u. 2.

Tel.: +36 23 504 000

Fax: +36 23 504 055

E-mail: sales@holiday-inn.hu

Internet: www.holiday-inn.com/bp

Konf.: 10, 15, 45, 60, 90, 150 fő

Férőhely: 164/338

Lapeti Hotel

Fodros u. 72.

Tel.: +36 23 416 853, +36 23 416 852

Fax: +36 23 416 852

Férőhely: 16/38

Mini Panzió

Baross u. 49.

Tel.: +36 23 415 559

Férőhely: 4/10

Musztáng Vendéglő

Kinizsi u. 38.

Tel.: +36 23 431 111

Fax: +36 23 430 533

Internet: www.hotels.hu/musztang

Férőhely: 17/45

Olympos Panzió

Öntő u. 36.

Tel.: +36 23 440 430, +36 23 440 440

Fax: +36 23 440 440

E-mail: olympos-p@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/olympos

Férőhely: 16/34

Panoráma Vendégház és Panzió

Felsőhatár út 25.

Tel./Fax: +36 23 440 189

Férőhely: 4/10

Schneider Panzió

Aradi u. 44.

Tel.: +36 23 415 487, +36 23 415 445

Fax: +36 23 415 341

E-mail: schneiderpanzio@freemail.hu

Internet: www.hotels.hu/schneider

Konf.: 25 fő

Férőhely: 9/22

Tichy Panzió

Láng u. 5.

Tel./Fax: +36 23 440 105

E-mail: tichipanzio@hotmail.com

Internet: www.hotels.hu/tichy

Férőhely: 10/25

Villa Mária Panzió

Csiki u. 13.

Tel.: +36 23 423 683, +36 23 424 684

Fax: +36 23 424 684

E-mail: villamaria@freemail.hu

Internet: www.hotels.hu/villa_maria

Férőhely: 8/25

BUDAPEST (1225)

Aquarius Hotel

Nagytétényi út 372.

Tel.: +36 1 207 6201, +36 1 207 6200

Fax: +36 1 207 6200

E-mail: aquarius@mail.datanet.hu

Internet: www.hotelaquarius

Konf.: 100 fő

Férőhely: 41/100

CEGLÉD (2700)

Kossuth Hotel és Étterem

Rákóczi u. 1.

Tel.: +36 53 310 990, +36 53 311 812

Fax: +36 53 311 940

Férőhely: 10/22

Nádas Panzió

Mizsei út

Tel.: +36 53 319 817

Férőhely: 4/8

Országúti Panzió

4.sz.főút, 69. km

Tel.: +36 53 500 086

Fax: +36 53 320 520

E-mail: zakartsa@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/orszaguti_panzio

Férőhely: 6/15

CSEMŐ (2713)

Tamás Tanya

Szélmalom dűlő 2.

Tel.: +36 53 393 253

Fax: +36 53 351 832

E-mail: kovacs.tibor@axelero.hu

Internet: www.mindenamieskuvo.hu/tamas_tanya

Férőhely: 24/48

CSOBÁNKA (2014)

Ózon Turista Központ

Bánya út 1.

Tel.: +36 26 321 248, +36 30 263 8714

E-mail: csobikulti@matavnet.hu, csobanka@mail.datanet.hu

Internet: www.dunaweb.hu/csobanka

Férőhely: 21/106

CSÖMÖR (2141)

Zöldfa Vendéglő és Vendégház Bt.

Szabadság út 13.

Tel.: +36 28 445 742

Fax: +36 28 445 017

Internet: www.restaurantguide.hu/zöldfa

DABAS (2370)

Dabas Motel

Bartók Béla út 100.

Tel.: +36 29 360 121

Fax: +36 29 367 115

Internet: www.hotels.hu/dabasmotel

Fértőhely: 24/50

Halász Móricz Kúria (kastélyszálló)

Kossuth L. út 7.

Tel.: +36 29 368 870, +36 20 955 7397

Konf.: 60, 100

Férőhely: 5/16

DÉLEGYHÁZA (2337)

Cserepes Panzió

Majosi út 22.

Tel./Fax: +36 24 212 136

Férőhely: 5/10

Naturista Oázis Kemping és Panzió

Naturista part 1318

Tel.: +36 24 212 075, +36 24 412 262

Fax: +36 24 212 075

E-mail: oazis-camping@nudi.hu

Internet: www.nudi.hu

Férőhely: 6/14

DOBOGÓKŐ

Lásd: Pilisszentkereszt

DOMONY (2182)

Domonyvölgyi Kastély

Akác u. 44-46.

Tel.: +36 28 488 177, +36 28 488 176

Fax: +36 28 488 177

E-mail: vadasz@mail.digitel2002.hu

Internet: www.digitel2002.hu/vadasz, www.hotels.hu/vadaszkastely

Konf.: 30, 200 fő

Férőhely: 26/62

DÖMSÖD (2344)

Csónakház

Középső Dunapart 13.

Tel.: +36 20 921 5411

Férőhely.: 55 fő

DUNABOGDÁNY (2023)

Csilla Panzió

Kossuth Lajos u. 244.

Tel.: +36 26 391 054

Férőhely: 3/7

Herold Panzió

Kőkereszt dűlő

Tel.: +36 26 391 083

Fax: +36 26 391 061

Férőhely: 10/20

DUNAHARASZTI (2330)

Kis Duna Étterem-Panzió

Fő út 103.

Tel./Fax: +36 24 460 109

E-mail: csarda-panzio@mail.uti.hu

Internet: www.kisduna.hu

Konf.: 150 fő

Férőhely: 20/40

Universum Hotel- Camping

Alsónémedi út Pf. 81.

Tel.: +36 24 491 000

Fax: +36 24 490 807

E-mail: hotel@universum.sport.hu

Internet: www.hotels.hu/universum_dunaharaszti,

www.universum.sport.hu

Férőhely: 34 ház/180 fő

Nomád Kemping

Sport liget

Tel.: +36 30 921 0881, +36 30 301 7893

E-mail: kissz6@vnet.hu

Férőhely: 15/36

DUNAKESZI (2120)

Dunaparty Csónakház

Eper u. 24.

Tel.: +36 27 392 197

Férőhely: 3/16

Kikelet Panzió

Kikelet u. 1.

Tel./Fax: +36 27 342 554

E-mail: kikelet-panzio@mail.datanet.hu

Internet: www.hotels.hu/kikelet_panzio

Férőhely: 4/10

Piros Bika Panzió

Tábor út 17/a

Tel./Fax: +36 27 348 578

Internet: www.hotels.hu/piros-bika

Férőhely: 8/27

ÉRD (2030)

Horváth Fogadó

Diósdy u. 3-5.

Tel./Fax: +36 23 366 092

Férőhely: 5/10

Ilka Major – Vendégház

Selmeci u. 86.

Tel.: +36 23 376 508, +36 23 376 134

Fax: +36 23 376 134

E-mail: ilka@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/ilka_major

Férőhely: 4/11

Kétangyal Csárda-Panzió

M7-es autopálya 19,5 km

Tel.: +36 23 393 019

Fax: +36 23 376 926

Férőhely: 7/25

Póni Pihenőház

Tárnoki u. 136.

Tel./Fax: +36 23 365 435

Internet: www.hotels.hu/poni

Férőhely: 3/8

Romantika Panzió & Étterem

Balatoni út 42.

Tel.: +36 23 375 692, +36 23 375 693

Fax: +36 23 375 693

Internet: www.hotels.hu/romantika_erd

Férőhely: 22/47

Simonpusztai Pihenő- és Lovaspark

Simonpuszta, 70-es főút 27. km

Tel.: +36 23 585 585

Fax: +36 23 389 031

E-mail: puszta@elender.hu

Internet: www.hotels.hu/simonpuszta, www.puszta.hu, www.extra.hu/simonpuszta

Konf.: 150 fő

Férőhely: 330

Thermal Hotel Liget

Római u. 9.

Tel.: +36 23 366 010, +36 23 366 038

Fax: +36 23 366 075

E-mail: hotelerd@matavnet.hu

Internet: www.hotelerd.hu, www.hotels.hu/thermal_erd

Konf.: 20-30, 100 fő

Férőhely: 28/62

ESZTERGOM (2500)

Alabárdos Panzió

Bajcsy-Zsilinszky út 49.

Tel./Fax: +36 33 312 640

Internet: www.hotels.hu/alabardos

Férőhely: 21/47

Egom Tours Szálloda és Apartmanház

Táti út 28.

Tel.: +36 33 416 119

Géza Fejedelem Szakképző Iskola Kollégiuma

Budai Nagy Antal u. 38.

Tel.: +36 33 411 746

Férőhely: 50/200

Golf Ifjúsági és Turista Szálló, Kemping

Nagy-Duna sétány 1-2.

Tel.: +36 33 415 930

Férőhely: 7/49

Gran Camping & Bungallow

Nagy-Duna sétány 3. Pf. 280.

Tel.: +36 33 402 513, +36 30 948 9563

Fax: +36 33 411 953

E-mail: fortanex@elender.hu

Internet: www.hotes.hu/golf_turistaszallo

Férőhely: 26/124

Hatoskő Panzió

Dorogi út 8.

Tel.: +36 33 417 613

Internet: www.hotels.hu/hatosko

Férőhely: 4/12

Helemba Panzió és Üdülőközpont

Búbánatvölgy

Tel./Fax: +36 33 313 735

E-mail: helemba@mail.uti.hu

Internet: www.hotels.hu/helemba

Férőhely: 29/180

Hotel Esztergom

Prímás-sziget

Tel./Fax: +36 33 412 555, +36 33 412 853

E-mail: hotelesz@elender.hu

Internet: www.danubiusgroup.com/esztergom,

www.hotels.hu/esztergom

Férőhely: 36/80

Judit Panzió

Mattyasovszky u. 19.

Tel.: +36 33 311 372, +36 20 365 5873

Fax: + 36 33 311 372

Férőhely: 5/10

Kerektó Vadászház

Tel./Fax: +36 33 315 797

Internet: www.hotels.hu/kerekto

Férőhely: 3/7

Kőrösy László Középiskolai Kollégium

Szent István tér 6.

Tel.: +36 33 312 813

Férőhely: 38/152

Márta Panzió

Bocskoroskúti út 1.

Tel./Fax: +36 33 311 983

Férőhely: 25/56

Oktáv Hotel

Wesselényi u. 35-39.

Tel.: +36 33 435 755, +36 33 435 670

Fax: +36 33 435 670, +36 33 435 664

E-mail: oktavhot@oktav.hu

Internet: www.hotels.hu/oktav_hotel, www.oktav.hu

Férőhely: 55/180

Platán Panzió

Kis-Duna sétány 11.

Tel./Fax: +36 33 411 355

E-mail: platan@eurokt-akademia.hu

Internet: www.euroktakademia.hu

Férőhely: 23/48

Ria Panzió

Batthyány u. 11-13.

Tel.: +36 33 313 115, +36 33 401 428

Fax: +36 33 401 429

E-mail: riap@alarmix.mix

Internet: www.hotels.hu/ria_panzio

Férőhely: 15/32

Szalma Csárda Panzió & Kolping Turistaház

Nagy-Duna sétány 2.

Tel./Fax: +36 33 315 336, +36 33 403 838

E-mail: j_szalma@elender.hu

Internet: www.col.hu/szalmacsarda

Férőhely: 20/48

Szent György Panzió

Andrássy u. 21.

Tel.: +36 33 502 180, +36 20 926 5225, +36 20 206 4587

Fax: +36 33 414 037

E-mail: vodisany@hu.inter.net

Internet: www.hotels.hu/szent_gyorgy:esztergom,

www.stgeorg.de.tf

Férőhely: 5/10

Szent Kristóf Étterem és Panzió

Dobozi M. út 11.

Tel.: +36 33 414 153

Férőhely: 4/10+3 apartman

Turán Panzió

Vadrózsa u. 12.

Tel.: +36 33 509 120

Fax: +36 33 402 275

Internet: www.hotels.hu/turan

Férőhely: 9/18

Vaskapu Turistaház

Vaskapui út vége

Tel.: +36 33 311 543

Férőhely: 3/22

ETYEK (2091)

Etyek Vendégfogadó

Alcsúti út 4.

Tel.: +36 22 597 083

E-mail: mak.tamas@roxer.hu

Internet: www.etyekvendegfogado.hu

Férőhely: 4/8

Konf.: 22 fő

FÓT (2151)

Bíróháza Étterem és Fogadó

Károlyi u. 22.

Tel.: +36 27 359 845, +36 20 921 3672

Fax: +36 27 535 130

E-mail: birohaza@mail.digitel2002.hu

Internet: www.hotels.hu/birohaza

Férőhely: 16/42

Károlyi István Ifjúsági Szálló

Vörösmarty tér 2.

Tel.: +36 27 358 022, +36 27 358 173, +36 27 358 256

+36 27 358 603, +36 27 358 016

Fax: +36 27 360 653

E-mail: fgyeri@mail.matav.hu

Férőhely: 19/50

GALGAGYÖRK (2681)

Kálnoky Fogadó

Mácsai út 2.

Tel.: +36 27 340 183

GALGAHÉVÍZ (2193)

Gaia Hotel és Étterem

Fő u. 83.

Tel.: +36 28 460 019

Fax: +36 28 460 014

E-mail: gaia@zpok.hu

Internet: www.hotels.hu/gaia

Konf.: 40-45 fő

Férőhely: 14/36

GALGAMÁCSA (2183)

Galga Lovas Klub

Külkerület, Fehér u. 1.

Tel.: +36 30 280 7832

Fax: +36 1 326 0608

Rózsakúti Vadászház és Panzió

Megyerke

Tel.: +36 28 579 510

GÖD (2132)

Dunaparti Pihenő

Bartók Béla u. 8-10.

Tel./Fax: +36 27 345 005

Férőhely: 28/82

Fenyőliget Szálló

Jávorka S. u.15.

Tel.: +36 27 337 522

Fax: +36 27 337 527

E-mail: god@sc.bme.hu

Internet: www.hotels.hu/fenyoliget, www.muisz.hu

Férőhely: 20/45

Pólus Palace Golf & Country Club

Kádár u. 49.

Tel.: +36 27 530 500

Fax: +36 27 530 510

E-mail: golf@hu.inter.net

Internet: www.poluspalace.hu

Konf.: 2 x 50, 120 fő

Férőhely: 55/126

Nyitás előre láthatólag 2004. tavasz

Miniszterelnökség Központi Üdülési

és Oktatási Főigazgatóság Kék Duna Klub Hotel

Kék Duna u. 34.

Tel.: +36 27 339 107, +36 27 337 108

GÖDÖLLŐ (2100)

Anda Panzió

Szabadság tér 8.

Tel.: +36 28 404 260

Férőhely: 3/8

Galéria Étterem és Panzió

Szabadság tér 8.

Tel./Fax: +36 28 418 691

Internet: www.hotels.hu/galeria

Konf.: 130 fő

Férőhely: 5/19

Hegyesi Vendégház

Hegyesi M. u. 3/b.

Tel.: +36 28 432 590 +36 30 940 2191

Fax: +36 1 407 3221

E-mail: borgoncbt@freemail.hu

Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház

Kapucinusok tere 3.

Tel.: +36 28 420 176, +36 30 999 6463, +36 30 999 6462

Fax: +36 28 420 176

E-mail: matersal@mail.digitel2002.hu

Internet: www.hotels.hu/mater_salvatoris

Konf.: 30, 50, 180 fő

Férőhely: 34/156

Natura Ház

Malomtó u. 9.

Tel.: +36 28 432 929, +36 30 506 3629

Fax: +36 28 432 929

E-mail: natura@mail.digitel2002.hu

Internet: www.extra.hu/g-natura, www.tar.hu/gnatura

Férőhely: 5/10

Nóra Hotel

Honvéd u. 32.

Tel.: +36 28 432 963, +36 30 857 4138

E-mail: norabudapest@axelero.hu

Internet: www.norabudapest.hu

Férőhely: 21/40

Silver Club Panzió és Étterem

Isaszegi u., 7. sz. tó (Hrsz.: 0148)

Tel.: +36 28 420 345, +36 28 342 410

Fax: +36 28 420 345

E-mail: silver-tours@matavnet.hu

Internet: www.silver-tours.hu, www.hotels.hu/silver_godollo

Konf.: 40 fő

Férőhely: 13/26

Silver Ifjúsági Szálló

Ganz Ábrahám u. 7.

Tel.: +36 28 511 684, +36 28 418 810

Fax: +36 28 421 994

E-mail: silver-tours@matavnet.hu

Férőhely: 30/60

Sunshine Hotel

Szabadság út 199.

Tel.: +36 28 420 602, +36 28 417 346

Fax: +36 28 420 602

E-mail: sunshinehotel@mail.digitel2002.hu

Internet: www.hotels.hu/sunshine

Férőhely: 23/50

Szent István Egyetem Kollégiuma

Práter Károly u. 1.

Tel.: +36 28 522 971

Fax: +36 28 432 937

Internet: www.hotels.hu/gate

Férőhely: 400/1200

Szent Jakab Vadászház és Panzió

Szent Jakab 2100 Pf.: 164

Tel./Fax: +36 28 420 489

Férőhely: 11/32

Vadász Kastély Restaurant & Pension

Domonyi út 28.

Tel.: +36 28 488 177

GYÁL (2360)

Csini Panzió

Tóth Árpád u. 19.

Tel.: +36 29 341 070

Férőhely: 9/26

Galopp Major

Active Nautre Camping

Némediszőlő

Tel.: +36 29 340 444, +36 30 349 3683

Férőhely: 12/50

GYÖMRŐ (2230)

Bagoly Fogadó

Munkás u. 18.

Tel.: +36 29 330 591

Fax: +36 29 331 072

E-mail: bagoly@mail.datanet.hu

Férőhely: 20/50

Dubai Vendégház

Dózsa Gy. u. 73.

Tel.: +36 29 330 977

Férőhely: 3/9

HERCEGHALOM (2053)

Nimród Panzió és Étterem

Gesztenyés út 32.

Tel./Fax: +36 23 319 138

Internet: www.hotels.hu/nimrod

Konf.: 200 fő

Férőhely: 20/40

Öregpipa Panzió és Borház

Akácos út 5.

Tel.: +36 23 311 802

Férőhely: 4/9

INÁRCS (2365)

Fenyő Panzió

M5-ös, 35. km

Tel.: +36 29 370 699

Férőhely: 15/50

Vénusz Panzió

M5-ös, 35. km

Tel.: +36 29 370 555

Fax: +36 29 360 157

Férőhely: 13/28

ISASZEG (2017)

Kúria

Kertész u. 9.

Tel.: +36 28 496 206, +36 20 364 9262

Férőhely: 7/25

Reiter Hof Lovarda

Ilka major

Tel.: +36 28 470 372

Férőhely: 4/8

Számítástechnikai és Informatikai

Szakközépiskola-Alapítvány Vendégháza

Kertész u. 9.

Tel.: +36 28 496 205

Férőhely: 35

KEMENCE (2638)

Bence Szálló

Nagyvölgy

Tel.: +36 27 532 351, +36 20 576 5827

Fax: +36 27 532 351

Férőhely: 18/100

Csattogó Völgyi Pihenőházak

Zrínyi u. 7.

Tel.: +36 27 383 410, +36 27 350 166

Fax: +36 27 350 166

Godóvár Turistaszálló

Nagyvölgy

Tel.: +36 27 325 258, +36 60 410 587

Internet: www.hotels.hu/godovar

Férőhely: 6/36

Kőrózsa Panzió

Nagyvölgy

Tel./Fax: +36 27 365 127

E-mail: korozsa@eternet.hu

Internet: www.hotels.hu/korozsa

Férőhely: 30/80

Királyházi Turistaház

Királyházi Vendégház

Királyháza, külterület

Tel.: +36 27 365 130, +36 27 365 161

Fax: +36 27 365 161

E-mail: ipert_ke@mail.digitel2002.hu

Férőhely: 4/8, 3/6

Mathias Lovas Panzió

Királyháza

Tel.: +36 27 365 139

Férőhely: 10/25

Molnár Panzió

Fő út 21.

Tel.: +36 27 325 185

Internet: www.hotels.hu/molnar_panzio

Férőhely: 4/10

Szalamandra Üdülőházak

Fő út 139.

Tel.: +36 27 365 170, +36 30 973 5087

Fax: +36 1 340 5266

salamandr@freemail.hu

Internet: www.tar.hu/salamandra

Vilati Feketevölgy Panzió

Feketevölgy

Tel.: +36 27 587 110, +36 27 365 153

Fax: +36 27 587 140

E-mail: feketevolgy@vectrasoft.hu

Internet: www.hotels,hu/feketevolgy_kemence,

www.feketevolgy.hu

Férőhely: 17/44

KESZTÖLC-KLASTROMPUSZTA (2517)

Klastrom Fogadó

Kémény u. 1.

Tel.: +36 33 486 767

Férőhely: 7/44

KISKUNLACHÁZA (2340)

Hajós-kastély-Hotel Apaj

Hajós tanya

Tel.: +36 24 430 275, +36 26 311 411, +36 30 984 5480

Fax: +36 26 311 411

Internet: www.hotels.hu/apaj

Konf.: 40-50 fő

Férőhely: 24/52

Kuckó Pihenőház

Tavasz u. 1/a.

Tel.: +36 24 430 586, +36 30 914 7628

Férőhely: 8 fős apartman, sátorhelyek

KISMAROS (2623)

Csattogó Völgyi Pihenőházak

Zrínyi u. 7.

Tel.: +36 27 383 410, +36 27 350 166

Fax: +36 27 350 166

Törökmező Turistaház

Nagymaros-Törökmező

Tel./Fax: +36 27 350 063

Férőhely: 14/80

KOCSÉR (2000)

Határ Csárda Kemping

II. dűlő 52.

Tel.: +36 53 359 426

Férőhely: 2/8

KÓSPALLAG (2625)

Szent Orbán Fogadó

Nagyirtáspuszta

Tel.: +36 27 378 034, +36 27 378 065, +36 27 378 047,

+36 27 378 049

Fax: +36 27 378 045

E-mail: storban@mail.digitel2002.hu

Internet: www.hotels.hu/szent_orban_fogado,

www.szentorban.hu

konf.: 10, 20, 40, 100 fő

Férőhely: 20/87

LAJOSMIZSE (6050)

Gerébi Kúria Hotel

Alsólajos 224.

Tel.: +36 76 356 555, +36 76 356 974, +36 30 955 9056

Fax: +36 76 555 080

E-mail: gerebi@gerebi.hu

Internet: www.gerebi.hu

Konf.: 200 fő

Férőhely: 47/94

Új Tanyacsárda Vendégház

Felsőlajos, Közös 150.

Tel.: +36 76 356 250

Fax: +36 76 356 802

E-mail: tanyacsarda@tanyacsarda.hu

Internet: www.tanyacsarda.hu

Konf.: 2 x 500 fő

Férőhely: 3/12

LEÁNYFALU (2016)

Hotel Twins

Móricz Zs út 37-39.

Tel./Fax: +36 26 381 315, +36 26 381 316, +36 26 381 317

E-mail: hotels@quaestor.hu

Internet: www.hotels.hu/twins, www.danubiusgroup.com/twins

konf.: 12, 70 fő

Férőhely: 25/62

Huszár Panzió

Móricz Zsigmond út 126.

Tel./Fax: +36 26 383 254

Internet: www.hotels.hu/huszar

Férőhely: 9/20

Ulászló Panzió

Móricz Zsigmond út 267.

Tel.: +36 26 380 706

Férőhely: 9/18

Villa Magnólia

Mogyorós u. 2.

Tel.: +36 26 380 036, +36 30 999 5582

Fax: +36 1 275 1913

Internet: www.hotels.hu/villa_magnolia,

www.deltasoft.hu/magnolia

Férőhely: 6/12

Ápr. 15 – Okt. 15.

MAKÁD (2322)

Rózsaszigeti Horgásztanya

Tel.: +36 76 357 756, +36 20 993 6997

MOGYORÓD (2146)

Guriga Vendégház

Szőlő u. 15.

Tel.: +36 30 934 3606

Férőhely: 3/6

MONOR (2200)

Centrál Hotel

Ceglédi út 66.

Tel./Fax: +36 29 413 967

Férőhely: 10/27

Ezüstszekér Panzió

Ady Endre út 144.

Tel.: +36 29 413 630, +36 29 412 998

Fax: +36 29 412 630

E-mail: ezustszeker@netquick.hu

Férőhely: 6/12

Katalin Panzió és Csárda

Alsó-tanyasor 240/3

Tel.: +36 29 411 532, +36 20 467 7470

Internet: www.hotels.hu/katalin_csarda_panzio

Konf.: 15 fő

Férőhely: 6/30

Nicolette Panzió

Ady Endre u. 38.

Tel./Fax: +36 29 414 524

Internet: www.hotels.hu/nicolette

Férőhely: 11/25

Nyerges Hotel

Hegyessy-tanya 57. Pf. 2/12

Tel.: +36 29 410 758, +36 29 414 640

Fax: +36 29 414 640

E-mail: info@hotelnyerges.hu

Internet: www.hotelnyerges.hu

Konf.: 20, 120 fő

Férőhely: 32/80

NAGYBÖRZSÖNY (2634)

Butella Vendégház

Hunyadi tér 29.

Tel.: +36 27 385 918

Evangélikus Reménység Ház

Kossuth u. 57.

Tel.: +36 27 378 113

Halastó Vendégház

Hrsz.: 0912

Tel.: +36 27 377 450, +36 20 917 6845

NAGYKÁTA (2760)

Feketesas Udvarház Panzió

Bajcsy Zs. u. 8/a

Tel.: +36 29 440 342

Konf.: 15 fő

Férőhely: 5/10

NAGYKŐRŐS (2750)

Country Tours Bt. fizetőszobák

Szécsenyi tér 2.

Tel.: +36 53 350 794

Gaga-tanya

Nagyerdő

Tel.: +36 53 350 794

Férőhely: 2/6

Patinás Vendégház

Szécsenyi tér 1.

Tel./Fax: +36 53 350 794, +36 53 355 794

E-mail: country@axelero.hu

Férőhely: 12/32

Nagykőrösi Református Tanítóképző Főiskola Internátusa

Arany János u. 28.

Tel.: +36 53 350 064

Fax: +36 53 351 393

E-mail: kretfk@fls.reftkn.hu

Férőhely: 35/110

Toldi Miklós Élelmiszeripari Középiskola,

Szakiskola, Kollégium

Ceglédi út 24.

Tel.: +36 53 351 922/173

Fax: +36 53 351 599

E-mail: toldi@toldi-nk.sui.net.hu

Konf.: 200 fő

Férőhely: péntektől vasárnapig és nyáron: 250 fő

NAGYKOVÁCSI (2094)

Villa Aqua Étterem és Panzió

Nagykovácsi út 32.

Tel.: +36 26 355 815

E-mail: villaaqua@freemail.hu

Internet: www.villaaqua.hu

Konf.: 40 fő

Férőhely: 8/17

ÓCSA (2364)

Nefelejcs Fogadó

Üllői út 45.

Tel./Fax: +36 29 378 754

Internet: www.hotels.hu/nefelejcs_ocsa

Férőhely: 15/31

ŐRBOTTYÁN (2162)

Bell Hotel

Rákóczi u. 1.

Tel.: +36 28 360 176, +36 28 360 080

Fax: +36 28 360 176

Férőhely: 10/20

Weekend Panzió és Étterem

Tél u. 2.

Tel.: +36 28 362 008

Internet: www.hotels.hu/weekend

Férőhely: 8/18

PÁTY (2071)

Gastland

M1 21. km, Pf. 7

Tel.: +36 23 555 500

Fax: +36 23 555 505

E-mail: info@gastland.hu

Konf.: 40, 50 fő

PILIS (2721)

Panzió P.

4 sz. út 47. km

Tel./Fax: +36 29 497 504

Férőhely: 7/15

Puskás Tanya Vendégház

Rákóczi u. 13.

Tel.: +36 29 498 131, +36 20 973 2910

Férőhely: 7/15

Sipito Pihenőpark

Vogyiszka dűlő 4.

Tel.: +36 29 419 680

Fax: +36 29 419 790

E-mail: sipito@elender.hu

Internet: www.travelport.hu/sipito

Konf.: 100 fő

Férőhely: 11/44

PILISBOROSJENŐ (2096)

Aura Hotel

Fő út 1.

Tel.: +36 26 537 500, +36 26 537 580

Fax: +36 26 537 510

E-mail: hotel@ptmik.hu, ptmik@ptmik.hu

Internet: www.ptmik.hu, www.hotels.hu/aura

Konf.: 20, 25, 30, 100 fő

Férőhely: 18/44

PILISCSABA (2081)

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Egyetem u. 1.

Tel.: +36 26 375 375 – 2532

Fax: +36 26 375 375 – 2539

E-mail: pkk@btk.ptke.hu

Internet: www.btk.ptke.hu

Konf.: 10 x 70-200, 500 fő

Férőhely: 17/40

Szent István Panzió

Fő út 31.

Tel./ Fax: +36 26 374 807

E-mail: saintistvan@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/saintistvan

Konf.: 18 fő

Férőhely: 12/24

PILISMARÓT (2028)

Alexandra Duna Panzió

Akácos u. hrsz.: 1793

Tel.: +36 33 470 783, +36 33 471 126

Fax: +36 33 471 126

E-mail: alexandra@rs.hu

Internet: www.hotels.hu/alexandra, www.rs.hu/alexandra

Konf.: 25 fő

Férőhely: 23/46

PILISSZENTKERESZT- DOBOGÓKŐ (2099)

Báró Eötvös Lóránd Menedékház

Téry Ödön u. 26.

Tel./Fax: +36 26 347 534

Férőhely: 8/36

Holisztika Gyógyüdülő

Téry Ödön u. 22.

Tel./Fax: +36 26 348 018

E-mail: info@holisztika.hu

Internet: www.holisztika.hu

Férőhely: 9/21

Hotel Nimród

Eötvös sétány 4.

Tel./Fax: +36 26 347 644, +36 26 347 527, +36 26 347 651

Fax: +36 26 347 653

E-mail: nimrod2000@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/nimrod_hotel

konf.: 3 x 25-30, 100-150, 150-250 fő

Férőhely: 85/200

Manréza Konferencia Központ

Fény u. 1.

Tel.: +36 26 347 681

Fax: +36 26 347 633

E-mail: manreza@manreza.hu

Internet: www.manreza.hu

Férőhely: 35/86

Pilis Hotel

Téry Ödön u. 1.

Tel.: +36 26 347 522, +36 26 347 504

Fax: +36 26 347 557

E-mail: pilisdko@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/pilis_hotel

Konf.: 20, 30, 70, 100 fő

Férőhely: 45/120

Platán Panzió

Téry Ödön u. 15.

Tel./Fax: +36 26 347 680

Internet: www.hotels.hu/platan_dobogoko

Férőhely: 10/20

PILISSZENTLÁSZLÓ (2009)

Pilis Hotel

Szentendrei út 8.

Tel.: +36 26 338 709

Fax: +36 26 538 082

Internet: www.hotels.hu/hotel_pilis

Férőhely: 27/80

PILISVÖRÖSVÁR (2058)

Édeweiss Panzió

Szabadságu. 59.

Tel.: +36 26 332 799

Fax: +36 26 330 878

Konf.: 30 fő

Férőhely: 9/19

Gondola Pizzéria és Panzió

Tűzoltó u. 2.

Tel.: +36 26 331 737

Fax: +36 26 330 878

Férőhely: 8/18

Sissy Panzió

Fő u. 157.

Tel./Fax: +36 26 330 259

Férőhely: 9/20

POMÁZ (2013)

Csikóváralja Turistaház

Dobogókői út Pf. 25.

Tel./Fax: +36 26 325 180

Konf.: 40 fő

Férőhely: 8/25

Kara Hotel

Beniczky u. 63.

Tel.: +36 26 325 355, +36 26 322 114

Fax: +36 26 525 366

E-mail: karinternet@mail.matav.hu

Internet: www.hotels.hu/kara_hotel

Férőhely: 52/105

Tutti Panzió

Budakalászi út 14.

Tel.: +36 26 325 888, +36 30 361 2160

Fax: +36 26 325 888

Internet: www.hotels.hu/tutti_panzio

Férőhely: 8/22

RÁCKEVE (2300)

Balabán Vendégház

Peregi Dunasor 27.

Tel.:+36 20 342 8234

Férőhely: 9/ 27

Bálványos Panzió

Dömsödi út 34.

Tel.:+36 24 422 585

Fax: +36 24 485 987

E-mail: zaki@vnet.hu

Férőhely: 8/22

Kata Vendégház

Keszeg sor 99.

Tel.: +36 24 422 131

Férőhely: 2/12

Kék Duna Wellness Hotel

Dömsödi út 1.

Tel.: +36 24 523 230

Fax: +36 24 523 250

E-mail: info@wellnesshotel.hu

Internet: www.wellnesshotel.hu

Konf.: 80 fő

Férőhely: 32/68

Kis Szárcsa Vendégház

Keszeg sor 2.

Tel.: +36 24 485 531, +36 20 447 9293

E-mail: tity@axelero.hu

Internet: www.extra.hu/kisszarcsa

Férőhely: 2/7

Laguna Panzió

Kossuth L. u. 108.

Tel.: +36 24 422 939

Férőhely: 8/16

Leányvári Fogadó

Leányvári erdő 1.

Tel.: +36 24 353 478

E-mail: leanyvari@mail.uti.hu

Férőhely: 7/19

Savoyai Kastély-Hotel

Kossuth L. u. 95.

Tel.: +36 24 485 253, +36 24 485 341

Fax: +36 24 485 341

E-mail: savoyai@elender.hu

Internet: www.hom.hu.inter.netsavoyai, www.elender.hu/savoyai

Konf.: 45, 70, 200 fő

Férőhely: 30/80

RÉTSÁG (2651)

Lókos Fogadó

Rákóczi út

Tel.: +36 35 350 241

Internet: www.hotels.hu/lokos

Férőhely: 8/23

Szondy Vendégház

Tel.: +36 35 350 391

Férőhely: 7/14

SOLYMÁR (2083)

Pilis Club Panzió

Tersztyánszky u. 44.

Tel./ Fax: +36 26 360 294

Internet: www.hotels.hu/pilis_club

Konf.: 20 fő

Férőhely: 14/36

SÓSKÚT (2038)

Sóskúti Lovassport Club (panzió)

Bajcsy-Zs. út 61.

Tel.: +36 23 347 579, +36 23 348 479, +36 23 347 580

Fax: +36 23 560 190

E-mail: lovasclub_soskut@axelero.hu

Internet: www.lovassport.hu,

www.hotels.hu/soskuti_lovassport_club

Konf.: 25, 80, 200-350 fő

Férőhely: 13/40

SZADA (2111)

Gesztenyés Panzió

Arany J. u. 3.

Tel.: +36 28 407 087, +36 20 946 3605

Fax: +36 28 407 087

Internet: www.hotels.hu/gesztenyes_szada

Férőhely: 7/18

SZÁZHALOMBATTA (2440)

Hotel Training

Augusztus 20. u. 6.

Tel.: +36 23 354 688

Fax: +36 23 354 985

E-mail: hoteltraining@hoteltraining.hu

Internet: www.hoteltraining.hu

Konf.: 120 fő

Férőhely: 56/128

Mokány Lovas Club

Tóth tanya

Tel./ Fax: +36 23 350 667

Férőhely: 4/8

SzeBa Csónakház

Fogoly út 98-100.

Tel.: +36 23 553 030

Fax: +36 23 540 422

szebakft@axelero.hu

Férőhely: 31/120

SZENDEHELY-KATALINPUSZTA (2640)

Lázár Csárda-Panzió-Lovarda-Gyermektábor

Dózsa György út

Tel./Fax: +36 35 376 007

Férőhely: 6/20

Szepi Fogadó

Váci u.

Tel.: +36 35 276 029

SZENTENDRE (2000)

Apolló Panzió

Méhész u. 3.

Tel.: +36 26 310 909

Fax: +36 26 313 777

Férőhely: 6/12

Aradi Panzió

Aradi u. 4.

Tel.: +36 26 314 274, +36 26 314 275

Fax: +36 26 314 274

Konf.: 30 fő

Férőhely: 8/18

Átrium Panzió

Pátriárka u. 6.

Tel.: +36 26 301 800, +36 26 500 803, +36 26 303 800,

+36 30 972 9071

Fax: +36 26 500 804

E-mail: standrea@enternet.hu

Konf.: 18 fő

Férőhely: 5/18

Beta Hotel Provincia

Paprikabíró u. 21-23.

Tel.: +36 26 301 081, +36 26 301 082, +36 26 301 083

Fax: +36 26 301 085

Internet: www.hotels.hu/provincia,

www.danubiusgroup.com/provincia

Konf.: 50-120 fő

Férőhely: 24/54

Bükkös Hotel

Bükköspart 16.

Tel.: +36 26 312 021, +36 26 310 772

Fax: +36 26 310 782

E-mail: bukkosh@matavnet.hu

Internet: www.hotels.hu/bukkos

Konf.: 40 fő

Férőhely: 16/39

Centrum Panzió

Bogdányi u. 15. (Dunakorzó)

Tel./Fax: +36 26 302 500

E-mail: hotelcentrum@freemail.hu

Internet: www.hotels.hu/centrum_panzio

Férőhely: 6/15

Cola Panzió

Dunakanyar krt. 50.

Tel.: +36 26 310 410, +36 26 310 339

Fax: +36 26 500 539

Internet: www.hotels.hu/cola_panzio

Férőhely: 12/30

Czibulka János Menedékház

Kőhegy 16.

Tel.: +36 26 718 216

Férőhely: 6/24

Danubius Hotel

Ady E. u. 28.

Tel./ Fax: +36 26 312 511, +36 26 300 662

E-mail: aktivhoteldanubius@mail.datanet.hu, aktiv@axelero.hu

Internet: www.aktivhotels.hu,

www.hotels.hu/danubius_szentendre

konf.: 15 – 80 fő

Férőhely: 50/100

Horváth Fogadó

Daru-piac 2.

Tel./Fax: +36 26 313 950

E-mail: horvathfogado@matavnet.hu

Internet: www.option.hu/horvath

Férőhely: 7/19

Hotel Panzió 100

Ady E. u. 100.

Tel./ Fax: +36 26 310 661, +36 26 310 373

E-mail: hotel-panziono@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/pansio_100_szentendre,

www.c-system.hu/panzio100

Konf.: 25-30 fő

Férőhely: 8/16

Hotel Restaurant Kentaur

Marx tér 3.

Tel.: +36 26 312 125, +36 26 318 184

Fax: +36 26 312 125

Internet: www.hotels.hu/kentaur

Konf.: 12, 30 fő

Férőhely: 16/35

Hotel Róz

Pannónia út 6/b.

Tel.: +36 26 311 737, +36 26 310 979

Fax: +36 26 500 979

Férőhely: 10/27

Hubertus Panzió

Tyúkos dűlő 10.

Tel./Fax: +36 26 310 616

Férőhely: 5/15

Ilona Panzió

Rákóczi u. 11.

Tel./Fax: +36 26 313 599

Férőhely: 4/9

Lajos-forrás Turistaház

Lajosforrás, Pf.: 40

Tel.: +36 26 310 683

Férőhely: 19/36

Mathias Rex Panzió

Kossuth L. u. 16.

Tel./Fax: +36 26 505 571

E-mail: panzio@mathiasrex.hu

Internet: www.mathiasrex.hu

Konf.: 25 fő

Férőhely: 13//23

Panoráma Panzió

Hajnal u. 55.

Tel./ Fax: +36 26 301 900

E-mail: nagypapa@elender.hu

Férőhely: 7/19

Pap-sziget Camping

Pap-sziget

Tel.: +36 26 310 697

Fax: +36 26 313 777

E-mail: campinguin@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/pap_sziget

Férőhely: 30/95

Sajti Ház

Csillag köz 5.

Tel.: +36 26 313 815

Férőhely: 3/6

St. Andrea Panzió

Egres u. 22.

Tel.: +36 26 311 989, +36 26 301 800, +36 30 900 2871

Fax: +36 26 500 804

E-mail: standrea@enternet.hu, szent.andrea.panzio@enternet.hu

Internet: www.hotels.u/st_andrea

Férőhely: 17/45

Vadrózsa Panzió

Vadrózsa u. 9.

Tel.: +36 26 314 849, +36 20 358 6239, +36 20 995 1832

Fax: +36 26 301 297

E-mail: vadrozsapanzio@axelero.hu

Férőhely: 4/12

Zita Panzió

Őrtorony u.16.

Tel./Fax: +36 26 313 886

Férőhely: 6/18

SZIGETMONOSTOR-HORÁNY (2015)

Regatta Aktiv Üdülőközpont

Duna sor 8.

Tel.: +36 26 393 246, +36 26 394 244

Fax: +36 26 394 244

E-mail: aktiv@axelero.hu

Internet: www.aktivhotels.hu

Konf.: 50 fő

Férőhely: 27/119 + 58 sátorhely

Rosinante Fogadó

Szigetmonostori út

Tel.: +36 26 722 000

Fax: +36 26 722 010

E-mail: rosilodge@axelero.hu

Internet: www.rosinante.hu

Konf.: 100 fő

Férőhely: 21/42

SZIGETSZENTMÁRTON (2318)

Szt. Márton Panzió és Étterem

Dunapart alsó 84.

Tel./Fax: +36 24 456 866, +36 24 456 867

Konf.: 20-25 fő

Férőhely: 19/4

SZIGETSZENTMIKLÓS (2310)

Autogrill M0 Étterem és Hotel

M0 autóút 19. km

Tel.: +36 24 446 484

Fax: +36 24 446 485

E-mail: info@autogrill.org

Internet: www.autogrill.org; www.hotels.hu/autogrill

Konf.: 15, 20, 25, 50

M0 Túra Motel

Gyári út 49.

Tel.: +36 24 403 506, +36 24 403 717

Fax: +36 24 403 717

Internet: www.hotels.hu/europa_2000

Férőhely: 29/104

SZOB (2628)

Popeye Fogadó

Zilahy Lajos u. 7.

Tel.: +36 20 312 2589, +36 30 416 9501

Zebegény Kulcsosház

Külkerület

Tel.: +36 60 346 150, +36 30 251 8887

Férőhely: 6/68

SZOKOLYA (2624)

Kacár Tanya

Hunyadi u. 23.

Tel.: +36 27 385 415, +36 20 374 0267

Internet: www.extra.hu/kacar

Magastax Turistaszállás

Magas Tax

Tel.: +36 60 346 150, +36 30 251 8887

Internet: www.hotels.hu/magastax

Férőhely: 6/34

Sárkányölő Szent György Udvarház (Turistaház)

Kossuth u. 42.

Tel.: +36 27 385 083

Fax: +36 27 581 130

Férőhely: 9/60

Tóviki Vadászház

Tel.: +36 27 375 144, +36 27 375 062

Fax: +36 27 375 062

E-mail: janosruff@mail.digitel2002.hu

Internet: www.hotels.hu/tovik

Férőhely: 7/14

SZOKOLYA-KIRÁLYRÉT (2624)

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Királyréti Oktatóközpont

Királyrét

Tel.: +36 27 585 625

E-mail: takatsmargit@freemail.hu

Kastély Hotel Kriályrét

Tel.: +36 27 585 100

Fax: +36 27 585 159

E-mail: kastelyhotel@kiralyret.hu

Internet: www.kiralyret.hu

Konf.: 80-100 fő

Férőhely: 5/102

Királyréti Szabadidőcenter és Turistaház

Tel.: +36 27 375 074

Nagyhideghegyi Turistaház

Tel.: +36 30 251 8887

Internet: www.hotels.hu/nagyhideghegy

Férőhely: 11/54

SZŐDLIGET (2133)

Duna Hotel

Duna part 2.

Tel./ Fax: +36 27 352 023, +36 27 352 015

E-mail: dunahot@hu.inter.net

Konf.: 40, 60 fő

Férőhely: 36/65

Liget Panzió

Határ út

Tel./Fax: +36 27 352 517, +36 27 352 320

Konf.: 15 fő

Férőhely: 20/42

TAHITÓTFALU -TAHI (2021)

Duna Camping és Panzió

Kemping u.

Tel.: +36 26 385 216

Tahiti Vendégpark

Duna sor 10.

Tel.: +36 26 385 677, +36 30 911 8229

Fax: +36 26 386 417

Férőhely: 7/18

TAKSONY (2335)

Sziget Panzió

Sziget Sétány

Tel.: +36 24 477 477

Fax: +36 24 477 774

E-mail: zsziget@hu.inter.net

Internet: www.hotels.hu/sziget_taksony

Konf.: 50 fő

Férőhely: 16/64

TÁPIÓSZENTMÁRTON (2711)

Kincsem Lovaspark

Sőregi út

Tel./ Fax: +36 29 423 056

E-mail: jkoyi@kincsemlovaspark.hu,

jdlak@kincsemlovaspark.hu

Internet: www.kincsemlovaspark.hu

Konf.: 28 fő

Férőhely: 23/57

TATÁRSZENTGYÖRGY (2375)

Kaland Tanya Hotel

Vitéz sor 3.

Tel.: +36 29 319 240

Fax: +36 29 319 520

Férőhely: 16/34

Sarlóspuszta Lovasfogadó

Sarlóspuszta

Tel.: +36 29 319 118

Fax: +36 29 319 209

E-mail: sarlospuszta@mail.datanet.hu

Internet: www.sarlospuszta.hu

Konf.: 20, 150 fő

Férőhely: 46/92

TELKI (2089)

Művészek Háza Telki

Petőfi u. 17.

Tel.: +36 26 372 250, +36 20 936 9321

Férőhely: 4/8

Konf.: 25 fő

TINNYE (2350)

Pannon Borház és Fogadó

Garancsi-tó

Tel.: +36 20 427 2627, +36 20 GARANCS

Férőhely: 5/10

Konf.: 20 fő

TÖK (2073)

Patkó Csárda és Bungalow

Fő u. 1.

Tel.: +36 23 341 233, +36 23 341 381

Fax: +36 23 341 224

E-mail: norbi@netdesign.hu

Internet: www.patkocsarda.netdesign.hu

Férőhely: 16/48

TÖRÖKBÁLINT (2045)

Depo Logisztikai Központ Szálló

2046 Pf.: 6

Tel.: +36 23 337 154

Fax: +36 23 334 666

Férőhely: 28/98

Etap Hotel Budapest

Tó u. 1. Pf. 40.

Tel.: +36 23 337 736

Fax: +36 23 337 737

E-mail: etap_hu@accor-hotels.com

Internet: www.etap.hu, www.hungary.com/pannonia/etap

Férőhely: 104/312

Fortuna Camping

Dózsa Gy. u. 164.

Tel.: +36 23 335 364

Fax: +36 23 339 697

E-mail: fortunacamping@axelero.hu

Internet: www.fortunacamping.hu

Férőhely: 6/24

Szt. László “Lovagkirály” Lovagrend Étterem-Szálloda

Határ út 26.

Tel./Fax: +36 23 335 773, +36 23 335 774

E-mail: info@lovagkiraly.hu

Internet: www.lovagkiraly.hu

Konf.: 40-50 fő

Férőhely: 7/18

Wotan Restaurant Panzió

Napsugár u. 5.

Tel./Fax: +36 23 337 237

Konf.: 52 fő

Férőhely: 5/17

ÚJHARTYÁN (2367)

Muskátli Motel

405-ös főút 12. km

Tel.: +36 29 373 107, +36 29 373 109

Konf.: 400 fő

Férőhely: 17/50

Sztáda Romantika Panzió

Pilisi út 2.

Tel.: +36 29 372 150

Konf.: 30 fő

Férőhely: 11/26

ÚJSZILVÁS (2758)

Club Szilvás Lovastanya

Szőrös parcella 381.

Tel.: +36 53 203 039, +36 30 931 0692

Konf.: 20 fő

Férőhely: 4/10 (+ 50 fő: júni 1 – szept. 1.)

VÁC (2600)

Csillag Panzió

Balassagyarmati út 8.

Tel.: +36 27 316 421, +36 27 511 960

Fax: +36 27 503 845, +36 27 511 970

E-mail: csillagpanzio@vnet.hu

Internet: www.hotels.hu/csillag

Férőhely: 8/20

Fónagy és Walter Vendég- és Borház

Budapesti főút 36.

Tel.: +36 27 310 682, +36 30 961 5116

E-mail: fonwal@freemail.hu

Internet: www.hotels.hu/fonagy&walter

Konf.: 15-20 fő

Férőhely: 3/12

Grand Hotel

Végh Dezső u. 1.

Tel.: +36 27 305 297

Motel 21

Derecske dűlő 3.

Tel.: +36 27 317 917, +36 27 317 915

Fax: +36 27 316 409

E-mail: info@meszkft.hu

Internet: www.motel21.hu, www.hotels.hu/motel21

Férőhely: 20/48

Napsugár Panzió

Papp B. u. 15.

Tel.: +36 27 316 490, +36 30 968 7591

Férőhely: 8/20

Tabán Panzió

Dombai u. 11.

Tel.: +36 27 315 607

Fax: +36 27 307 190

Férőhely: 6/12

Vörössipka Hotel

Honvéd u. 14.

Tel.: +36 27 501 055, +36 30 365 4601

Fax: +36 27 501 056

Zeke Panzió

Zeke u. 5.

Tel.: +36 27 313 206

Fax: +36 27 318 234

Férőhely: 6/16

VÁCKISÚJFALU (2185)

Harcsa Vendégház

Tavasz u. 4

Tel: +36 28 489 066

VECSÉS (2220)

Arany János Vendégház

Arany János u. 20

Tel.: +36 29 353 962, +36 29 352 419, +36 20 994 6602

Fax: +36 29 352 419

E-mail: eadhu@westel900.net

Internet: www.hotels.hu/arany_gasthaus

Férőhely: 5/9

Gazdakör Panzió

Fő út 72-74.

Tel.: +36 29 352 997

Férőhely: 8/16

Sarokház Panzió

Üllői u. 845.

Tel.: +36 29 355 033, +36 29 355 255

Fax: +36 29 355 033

E-mail: sarokhazpanzio@monornet.hu

Internet: www.monornet.hu

Férőhely: 24/60

Sasszirt Panzió

Telepi út 9.

Tel.: +36 29 356 636

Fax: +36 29 356 637

E-mail: sasszirt@mail.datanet.hu

Férőhely: 11/26

VERESEGYHÁZ (2112)

Édenkert Panzió

Patak u. Ponty u. sarok

Tel.: +36 28 385 275, +36 28 385 975

Ifjúsági és Gyógyüdülő

Találkozók útja 1.

Tel.: +36 28 386 995

Férőhely: 20/103

Kirschner Vendégfogadó

Szurokfű u. 5-7.

Tel.: +36 28 386 360, +36 28 388 563

Fax: +36 28 386 360

Konf.: 60 fő

Férőhely: 9/24

Tavirózsa Panzió

Találkozók útja 1/a

Tel./Fax: +36 28 387 932

E-mail: info@tavirozsa.hu

Internet: www.tavirozsa.hu

Konf.: 60, 140 fő

Férőhely: 5/10

Termál Étterem és Panzió

Találkozók útja 2.

Tel.: +36 28 589 450

Fax: +36 28 389 369

Panoráma Apartmanház

Találkozók útja 8.

Tel.: +36 30 212 77 76

Blue Café Panzió

Salamon u.18.

Tel.: +36 28 389 219

Termálfürdő Faházak

Találkozók útja 1.

Tel: +36 28 386 995

Olga Vendégház

Mogyoródi út 1.

Tel.: +36 28 589 820

Internet: www.olgaguesthouse.vnet.hu

Tóparti Motel

Találkozók útja 7.

Tel.: +36 28 385 033

Tóparti Faház

Ivacs u. 19.

Tel.: +36 28 386 299

VERŐCE (2621)

Dunakanyar Üdülőfalu

Tábor u. 1.

Tel.: +36 27 350 166, +36 27 383 410

Fax: +36 27 350 166

Konf.: 40-50, 80 fő

Férőhely: 600

Fehér Hattyú Étterem és Hotel

Árpád u. 60.

Tel./Fax: +36 27 350 057

Férőhely: 10/20

Magyarkúti Fogadó

Magyarkúti út 5.

Tel.: +36 27 380 587

Fax: +36 27 380 586

Férőhely: 6/24

VERSEG-FENYŐHARASZT (2174)

Kastélyszálló

Tel.: +36 28 438 437, +36 28 438 108

Fax: +36 28 438 733

Internet: www.hotels.hu/fenyoharaszt

Konf.: 30, 35, 60 fő

Férőhely: 26/61

VISEGRÁD (2025)

Apátkúti Vadászház

Tel.: +36 60 347 957

Fax: +36 26 398 025

Internet: www.hotels.hu/apatkuti_vadaszhaz

Konf.: 20 fő

Férőhely: 5/12

Beta Hotel Silvanus

Feketehegy

Tel.: +36 26 398 311, +36 26 397 012

Fax: +36 26 597 516

E-mail: hotelsilvanus@axelero.hu

Internet: www.danubiusgroup.com/silvanus,

www.hotels.hu/silvanus

Konf.: 15-200 fő

Férőhely: 106/212

Danubius Spa & Conference Hotel Visegrád

Visegrád-Lepencevölgy

Tel.: +36 26 313 122

E-mail: info@thv.hu

Internet: www.danubiusgroup.com/visegrad

Nyitás előre láthatólag 2004 április 1.

Fekete Holló Panzió

Rév út 12.

Tel.: +36 26 397 289, +36 26 397 290

Fax: +36 26 398 158

Férőhely: 5/12

Honti Panzió

Fő u. 66.

Tel.: +36 26 398 120

Fax: +36 26 397 274

E-mail: hotelhont@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/honti

Konf.: 40 fő

Férőhely: 27/58

Hotel Vár Kastélyszálló

Fő u. 9.

Tel.: +36 26 397 522, +36 26 397 562, +36 26 397 519

Fax: +36 26 397 572

E-mail: varhotelvisegrad@axelero.hu

Internet: www.web.axelreo.hu/varhotel

Konf.: 40 fő

Férőhely: 22/51

Hotel Visegrád

Rév u. 15.

Tel.: +36 26 397 034

Fax: +36 26 397 088

E-mail: hotelvisegrad@visegratours.hu

Internet: www.hotelvisegrad.visegratours.hu

Jurta Kemping

Mogyoró-hegy

Tel.: +36 26 398 217, +36 26 398 237

E-mail: zkissg@freemail.hu

Internet: www.hotels.hu/jurta

Férőhely: 200-250 fő

Kék Duna Autóscamping

11 Főút 43 km

Tel.: +36 26 398 102, +36 30 438 44093

Fax: +36 26 398 102

Lakókocsi: 6/22

Mátyás Tanya

Fő út 47.

Tel.: +36 26 398 309

Fax: +36 1 243 0949

E-mail: matyastanya@hotels.hu, matyastanya@elender.hu

Internet: www.hotels.hu/matyastanya

Férőhely: 16/22

Papp Hause

Mátyás király útja 40.

Tel.: +36 26 398 030, +36 20 330 7965

Férőhely: 4/8

Tekla Villa

Berkenye u. 12.

Tel.: +36 26 397 051, +36 30 359 6553

Férőhely: 5/10

Visegrádi Akadémiai Üdülő

Fő út 45.

Tel./Fax: +36 26 398 348

E-mail: cartoure@axelero.hu

Internet: www.car-toure.utazas.hu

Férőhely: 14/32

ZEBEGÉNY (2627)

Almáskert Fogadó

Almáskert út 13.

Tel.: +36 27 373 037, +36 30 949 4200

Férőhely: 4/8

Kenderes Hotel

Dózsa Gy. út 26.

Tel.: +36 27 373 444, +36 27 370 113, +36 27 373 469

Fax: +36 27 370 113

E-mail: kenderes@dunaweb.hu

Internet: www.hotels.hu/kenderes

Konf.: 15, 40 fő

Férőhely: 24/60

Kuha Tanya

Bő-Szob 1 Tanya

Tel.: +36 60 346 579, +36 30 233 6198

Férőhely: 3/10

Malomkerék Vendégház

Malom u. 21.

Tel.: +36 27 373 010, +36 30 941 0002

Fax: +36 27 373 010

Internet: www.malomkerek.de.tf

Férőhely: 6/13

Szőnyi István Képzőművészeti Tábor

Bartóky út 7.

Tel.: +36 27 373 357

Fax: +36 27 373 357

E-mail: szonyitabor@szonyitabor.hu

Internet: www.szonyitabor.hu

Férőhely: 22/130

ZSÁMBÉK (2072)

Hegyalja Vendéglő Panzió

Corvin J. u. 1.

Tel.: +36 23 342 107

Férőhely: 3/7

Német Közösségi Ház

Szent István tér

Tel.: +36 23 342 716, +36 23 342 640

Férőhely: 4/13

Apor Vilmos Katolikus Tan. Főiskola

Zichy tér 3.

Tel.: +36 30 619 5177

Férőhely: 70/260

 

 

SZLOVÁKIA

BUČ (SK-946 35)

EMESE Panzió

Sport u. 2.

Tel.: +421 35 777 6413

Szovi Kálmán 90 584 7530

Férőhely: 5/10

HOKOVCE (SK-935 83)

Park Hotel Hokovce

Hokovce č.222

Tel.: +421 36 749 1433, +421 905 271 310

Férőhely: 44

IpeL’Skyˇ

Včielka Panzió

Sokolec č. 156

Tel.: +421 36 778 7118, +421 905 327 415

E-mail: nemeth@natur.sk

Férőhely: 18

DJACOVCE (SK-956 21)

Luna Panzió

Májová 122

Tel.: +421 38 532 3896

Férőhely: 24

KOMÁRNO (SK-945 01)

Panorama Hotel

Športová 1

Tel.: +421 35 771 3113, +421 35 771 3151

E-mail: mpcr@komarno.sk

Internet: www.komarno.sk

Férőhely: 76

Europa Hotel

M.R. Štefánika 1

Tel.: +421 35 773 1350, +421 35 773 1349

E-mail: info@hoteleuropa.sk

Internet: www.hoteleuropa.sk

Férőhely: 66

KOVÁČOV

R.Z. Hotel Panoráma

Tel.: +421 36 831 01,+421 36 832 13

LEVICE (SK-934 01)

Lev Hotel

Čsl. armády 2

Tel.: +421 36 631 3064

E-mail: hotellev@nextra.sk

Internet: www.home.nextra.sk/hotellev

Férőhely: 55

Tilia Panzió

Záhradná 2

Tel.: +421 36 631 2965, +421 36 631 2988

E-mail: tilia@mail.post.sk

Férőhely: 7

Atom Hotel

Sv. Michala 2

Tel.: +421 36 631 2790

Férőhely: 154

Rekrea Panzió

Kalinčiakovo

Tel.: +421 36 622 7487

Férőhely: 34

MALÉ VOZOKANY (SK-951 82)

Zámok Malé Vozokany Hotel

Vozokany č. 122

Tel.: +421 37 634 2125

E-mail: zamokmv@vnitre.sk

Internet: www.zamokmy.vnitre.sk

Férőhely: 24

MOČA (SK-946 37)

Helén Panzió

Hlavná 186

Tel.: +421 35 778 9407

Férőhely: 12

MOČENOK (SK-951 31)

Sklenár Panzió

Hlavná 371

Tel.: +421 37 778 1487

Férőhely: 14

MUŻLA (SK-943 52)

Montanara Hotel

943 52 Muzˇla č. 713

Tel.: +421 36 758 3200

E-mail: montanara@euroweb.sk

Internet: www.euroweb.sk/montanara

Férőhely: 23

NESVADY (SK-946 51)

Šport Hotel Nesvady

Jarmočná 8

Tel.: +421 35 769 2436, +421 905 278 120

E-mail: SH@nesvady.sk

Internet: www.nesvady.sk/SH

Férőhely: 43

NITRA (SK-949 01)

Átrium panzió

Štefánikova 8

Tel.: +421 37 652 3790

Férőhely: 31 fő

Agroinštitút Hotel

Akademická 4

Tel.: +421 37 653 3361, +421 37 653 3361

E-mail: recepcia@agroinstitut.sk

Internet: www.agroinstitut.sk

Férőhely: 200 fő

Club Hotel Amfiteáter

Dolnozoborská 18

Tel.: +421 37 651 1705

E-mail: clubhotel@vnitre.sk

Internet: www.clubhotel.vnitre.sk

Férőhely: 20 fő

Mojmírovce-i Kastély

951 15 Mojmírovce, č. 919

Tel.: +421 37 779 8201, +421 37 779 8203

E-mail: kastiel_mojmirovce@bb.telecom.sk

Internet: www.kastielmojmirovce.sk

Férőhely: 98 fő

Koruna Hotel

Svätoplukova 2

Tel.: +421 37 651 2315

E-mail: koruna@conet.sk

Internet: www.conet.sk/koruna

Férőhely:31 fő

Zlaty’ kl’účik Hotel

Svätourbánska 27

Tel.: +421 37 655 0289, +421 37 655 0291

E-mail: info@zlatyklucik.sk

Internet: www.zlatyklucik.sk

Férőhely: 54 fő

Zobor Hotel

Štefánikova trieda 5

Tel.: +421 37 652 5381

Férőhely: 129

Artin Panzió

Svätourbánska 37

Tel.: +421 37 741 2391, +421 37 741 2391

Férőhely: 18

La taverna Panzió

Kamenná 8

Tel.: +421 37 741 2857

Férőhely: 8

Zoborská Panzió

Dolnozoborská 8

Tel.: +421 37 651 1194

Férőhely: 18

Tofi Panzió

Martinská dolina 66

Tel.: +421 37 651 6703

Férőhely: 18

NOVÉ ZÁMKY (SK-940 01)

Hotel Korzo Érsekújvár

Rákocziho 12.

Tel.: +421 35 640 0430

Fax: +421 35 640 0431

E-mail: recepcia@hotelkorzonz.sk

Internet: www.hotelkorzonz.sk

Hubert Panzió

Budovateľská 2

Tel.: +421 35 642 6480, +421 35 642 6166

E-mail: hubertnz@nextra.sk

Férőhely: 18

NOVY TEKOV (SK-935 33)

Ranč u Bobiho

935 33 Nový Tekov, č.88

Tel.: +421 36 638 7188

Férőhely: 27

Butik centrum Panzió

Hlavná 7

Tel.:+421 36 751 1312

E-mail: jansipos@penzion-butik-centrum.sk

Internet: www.penzion-butik-centrum.sk

Férőhely: 51

Thermal Hotel

Hlavná ul

Tel.: +421 36 751 1410

Férőhely: 148

St. Florian Panzió

Szechényiho 6/A

Tel.: +421 36 752 0060

E-mail: penzion@stflorian.sk

Internet: www.stflorian.sk

Férőhely: 18

TJ Dunaj turist Ubytovňa

Tel.: +421 36 751 1036

Guest Centre

Tel.: +421 36 751 1343

Hotel Atrium

Tel.: +421 36 2507

Hotel Zahovay

Tel.: +421 36 751 1137

Športhotel

Tel.: +421 36 751 1035

PALÁRIKOVO (SK-941 11)

Palárikovo-i Kastély

Remeselnícka 48

Tel.: +421 35 649 3421

Férőhely: 27

PODHÁJSKA (SK-941 48)

Borinka Hotel

TK Podhájska

Tel.: +421 35 658 6195, +421 35 658 6233

Férőhely: 70

Energy Panzió

941 48 Podhájska č.495

Tel.: +421 35 658 6129

Férőhely: 55

Lagáň Panzió

Radava 471

Tel.: +421 903 71 4896, +421 903 47 5162

E-mail: tauber@gtinet.sk

Internet: www.penzionlagan.sk

Férőhely: 55

POL’NY’Ý KESOV (SK-943 14)

Emília Panzió

Tel.: +421 37 778 7144, +421 37 778 7129

Férőhely: 58

PRAŠICE (SK-956 22)

Max club Hotel

Duchonka

Tel.: +421 38 529 1411

Internet: www.duchonka.sk

Férőhely: 40

ŠAHY (SK-936 01)

Villa Romaine Panzió

Hlavné nám. 13

Tel.: +421 36 741 1283

E-mail: villaromaine@nextra.sk

Internet: www.villaromaine.sk

Férőhely: 36

ŠAL’A (SK-927 00)

Centrál Hotel

Nám. Svätej Trojice 4

Tel.: +421 31 770 4402, +421 31 770 4401

E-mail: hotel@central.sk

Internet: www.hotelcentral.sk

Férőhely: 45

ŠTUROVÓ (SK-943 01)

Átrium Panzió

Hlavná 51

Tel.: +421 36 7512507

E-mail: besso@nextra.sk

Internet: www.sturowo1.sk/atrium

Férőhely: 22

TOPOL’ČIANKY (SK-951 93)

Národny’ dom Hotel

Hlavná 122

Tel.: +421 37 630 1401

Férőhely: 50

Lovecký Zámoček

Parková 7

Tel.: +421 37 640 3424, +421 37 630 1233

E-mail: topolcianky@lesy.sk

Férőhely: 12

Zámok Hotel

Parková 1

Tel.: +421 37 630 1111

Férőhely: 82

Pod hradom Panzió

Podhradie č. 40

Tel.: +421 38 539 1400

Férőhely: 24

Dobys Hotel

Puškinova 1, Zimný štadión

Tel.: +421 38 532 6001

E-mail: dobys@nextra.sk

Internet: www.dobys.sk

Férőhely: 43

Hubert Panzió

J. Bottu 7

Tel.: +421 38 522 8825

Férőhely: 8

ZEMBEROVCE (SK-935 02)

U Anny Panzió

Mjr. Gondu 36/16

Tel.: +421 36 638 8197

Férőhely: 36

ZLATÉ MORAVCE (SK-953 00)

Eminent Hotel

Bernolákova 1

Tel.: +421 37 632 1483

Férőhely: 24

ViOn Hotel

Továrenská 64

Tel.: +421 37 642 1405

Férőhely: 41

 

 

KISÁLLAT PANZIÓ

SZÁZHALOMBATTA (2441)

Kutyabarátok Százhalombattai Egyesülete

Vadász tanya, Pf.: 65

Tel.: +36 23 358 119

Omitz Klára: +36 30 992 0666

 

 

KONFERENCIATERMEK

ASZÓD (2170)

Evangélikus Gimnázium

Régész út 34.

Tel.: +36 28 400 611

Fax: +36 28 400 611

E-mail: aszevgim@freemail.hu

Internet: www.evangelikus-aszod.sulinet.hu

Konf.: 150 fő

CEGLÉDBERCEL (2737)

Ruttner Farm Lovasclub

Szél u. 1-5.

Tel.: +36 53 378 510

Fax: +36 53 378 981

E-mail: gruttner@mail.datanet.h

Internet: www.ruttner-farm.hu

Konf.: 350 fő

GÖDÖLLŐ (2100)

Gödöllői Királyi Kastély Kht.

Grassalkovich Kastély

Pf. 406

Tel.: +36 28 420 588

Fax: +36 28 422 077

E-mail: ertekesites@kiralyikastely.hu

Internet: www.kiralyikastely.hu

Konf.: 7 x 20-70, 200 fő

SZENTENDRE (2000)

Pest Megyei Könyvtár

(színházterem)

Pátriárka u. 7.

Tel.: +36 26 310 222

Fax: +36 26 310 320

E-mail: pmk@ella.hu

Internet: www.pmk.hu

Konf.: 386 fő

Polgármesteri Hivatal

(díszterem)

Városház tér 3.

Tel.: +36 26 503 300

Konf.: 25-30, 100-150 fő

Közép- és Kelet-Európai Regionális

Környezetvédelmi Központ

(konferenciák szervezése)

Ady E. út 9-11.

Tel.: +36 26 504 000/ 501

Fax: +36 26 301 191

E-mail: idocze@rec.org

Internet: www.rec.org

Konf.: 10, 25, 150 fő

VISEGRÁD (2025)

Mátyás Király Múzeum

Fő u. 23.

Tel.: +36 26 597 010/603

Fax: +36 26 597 011

E-mail: mkmvisegrad@freemail.hu

Internet: www.visegrad.hu/muzeum

Konf.: 150 fő

 

ZSÁMBÉK (2072)

Művelődési Ház

Etyeki u. 2.

Tel.: +36 23 340 100

Fax: +36 23 565 318

Konf.: 40, 200 fő

KEMPINGEK

CSOBÁNKA (2014)

Sumica Camping

Bánya út 1.

Tel.: +36 26 321 248, +36 30 263 8714

DÉLEGYHÁZA (2337)

Naturista Oázis Kemping és Panzió

Naturista part 1318

Tel.: +36 24 212 075, +36 24 412 262

Fax: +36 24 212 075

E-mail: oazis-camping@nudi.hu

Internet: www.nudi.hu

Nomád Kemping és Strand

IV. tó, Nomád-part

Tel.: +36 24 212 168, +36 20 926 1610

E-mail: valazsik.@mail.matav.hu

DUNAHARASZTI (2330)

Universum Hotel- Camping

Alsónémedi út Pf. 81.

Tel.: +36 24 491 000

Fax: +36 24 490 807

E-mail: hotel@universum.sport.hu

Internet: www.hotels.hu/universum_dunaharaszti,

www.universum.sport.hu

Nomád Kemping

Sport liget

Tel.: +36 30 921 0881, +36 30 301 7893

E-mail: kissz6@vnet.hu

DUNAVARSÁNY (2336)

Rukkel-tó Strand-kemping

Taksony-Bugyi út 6. km

Tel.: +36 24 440 578, +36 20 979 1181, +36 20 967 5196

Fax: +36 24 440 578

E-mail: rukkel@waterpark.hu

Internet: www.waterpark.hu

Férőhely: 500

ÉRD (2030)

Blue Flamingo Camping

Fürdő u. 4.

Tel.: +36 23 375 328

Fax: +36 23 390 750

Férőhely: 130

ESZTERGOM (2500)

Golf Ifjúsági és Turista Szálló, Kemping

Nagy-Duna sétány 1-2.

Tel.: +36 33 415 930

Gran Camping & Bungallow

Nagy-Duna sétány 3. Pf. 280.

Tel.: +36 33 402 513, +36 30 948 9563

Fax: +36 33 411 953

E-mail: fortanex@elender.hu

Internet: www.hotes.hu/golf_turistaszallo

Gyopár Természetbarát Kemping

Vaskapui út Hrsz. 689/010

Tel.: +36 33 311 401

Fax: +36 33 310 753

GYÁL (2360)

Galopp Major

Active Nautre Camping

Némediszőlő

Tel.: +36 29 340 444, +36 30 349 3683

KEMENCE (2638)

Szalamandra Kemping

Nagyvölgy

Tel.: +36 27 365 170

Fax: +36 1 340 5266

E-mail: salamandr@freemail.hu

Internet: www.tar.hu/salamandra

KISKUNLACHÁZA (2340)

Kuckó Pihenőház

Tavasz u. 1/a.

Tel.: +36 24 430 586

Férőhely: 8

KOCSÉR (2000)

Határ Csárda Kemping

II. dűlő 52.

Tel.: +36 53 359 426

LEÁNYFALU (2016)

Leányfalui Camping Kft.

Alszeghy K. tér 1.

Tel./Fax: +36 26 383 154

Férőhely: 172

NAGYMAROS (2626)

Sólyom-Kemping

Sólyom-sziget 1.

Tel.: +36 27 594 320

Fax: +36 27 594 321

SZENTENDRE (2000)

Pap-sziget Camping

Pap-sziget

Tel.: +36 26 310 697

Fax: +36 26 313 777

E-mail: campinguin@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/pap_sziget

SZIGETMONOSTOR-HORÁNY (2015)

Regatta Aktiv Üdülőközpont

Duna sor 8.

Tel.: +36 26 393 246, +36 26 394 244

Fax: +36 26 394 244

E-mail: aktiv@axelero.hu

Internet: www.aktivhotels.hu

TAHITÓTFALU-TAHI (2021)

Duna Camping és Panzió

Kemping u.

Tel.: +36 26 385 216

TÖRÖKBÁLINT (2045)

Fortuna Camping

Dózsa Gy. u. 164.

Tel.: +36 23 335 364

Fax: +36 23 339 697

E-mail: fortunacamping@axelero.hu

Internet: www.fortunacamping.hu

ÜRÖM (2096)

Jumbo Camping

Budakalászi út 23-25.

Tel.: +36 26 351 251, +36 60 310 901

Fax: +36 26 351 251

Férőhely: 250 fő

Üröm Camping

Ürömi út 4/a.

Tel.: +36 26 350 300

Fax: +36 26 350 556

Internet: www.hausinungarn.de

Férőhely: 80 fő

VISEGRÁD (2025)

Jurta Kemping

Mogyoró-hegy

Tel.: +36 26 398 217, +36 26 398 237

E-mail: zkissg@freemail.hu

Internet: www.hotels.hu/jurta

Kék Duna Autóscamping

11 Főút 43 km

Tel.: +36 26 398 102, +36 30 438 44093

Fax: +36 26 398 102

 

 

SZLOVÁKIA

PÁRKÁNY / ŠTUROVÓ (943 01)

Camping Vadaš

Tel.: +421 36 751 1410, +421 36 751 1572,

+421 36 751 1091, +421 36 751 0092

E-mail: recepcia@vadas.sk

Internet: www.vadas.sk

 

FALUSI SZÁLLÁSHELYEK

ABONY (2740)

Magánszálláshelyek:

férőhely: 2-6 fő

Bakos Sándor

Liget út 4.

Tel.: +36 53 360 315

Balogh Zsuzsanna

Türr I. u. 2.

Tel.: +36 53 360 324

Benke István

Abonyi L. u. 20.

Csollák Istvánné

Jósika út 4.

Fekete Józsefné

Függetlenség u. 1.

Tel.: +36 53 361 137

Gaál Gyula

Radák u. 42/a.

Tel.: +36 53 363 691

Kelemen Judit

Vasvári P. u.

Tel.: +36 53 360 193

Víg Judit

Abonyi L. u. 8.

Vincze József

Viola út 5.

Tel.: +36 53 360 578

ALBERTIRSA (2730)

Tóth Ferencné

Árpád u. 8.

Tel.: +36 53 371 656

DOROG (2510)

Székely Keresztes Zoltánné

Mátyás kir.u. 19.

Tel.: +36 20 945 9798, +36 20 494 33 40

E-mail: szekelykeresztes@vnet.hu

Férőhely: 5/15

ESZTERGOM (2500)

Csaba Miklósné

Jókai u. 41.

Tel.: +36 33/413 306

Molnár Imréné

Petőfi u. 27.

Tel.: +36 30 275 5573

Pölczman Péter

Siszler u. 24.

Tel.: +36 33 413 486

ETYEK (2091)

Fábry János

Kossuth u. 58.

Tel.: +36 30 991 0185

GÖD (2132)

Major Ferenc

Babits Mihály u. 34.

Tel.: +36 27 333 417

GYÖMRŐ (2230)

Falusi Vendégvárók Munkaközössége

Apafi u. 22.

Tel./Fax: +36 29 330 163

Férőhely: 15/40

Juhász Józsefné

Apafi u. 22.

Tel./Fax: +36 29 330 163

Férőhely: 2/9

Szivárvány Vidéki Vendégvárók Egyesület

Dózsa Gy. u. 13.

Tel.: +36 29 331 566

Férőhely: 21/49

IPOLYTÖLGYES (2633)

Galovics Tamás

Petőfi Sándor u. 1.

Tel.: +36 27 377 575

KÓSPALLAG (2625)

Haraminé Papp Ildikó

Szent István u. 40.

Tel.: +36 27 385 743, +36 20 464 3429

Fax: +36 27 385 743

E-mail: ildiingatlan@vnet.hu

Szépvölgy Falusi Turizmus

Szent István u. 14.

Tel.: +36 27 385 918

LEÁNYVÁR (2518)

Bársonyiné Molnár Erika

Kálvári út 23.

Tel.: +36 33 487 344, +36 30 390 6713

Fax: +36 33 487 344

Férőhely: 4/8

Júli. 1 – Aug. 31.

NAGYMAROS (2626)

Hamvas Ferencné

Selmecbánya u. 17.

Tel.: +36 27 355 322

ÓCSA (2364)

Balló Ambrus

Somogyi Béla u. 16/a.

Tel.: +36 29 378-809

PÓCSMEGYER (2017)

Borszékiné Rétháti Ágnes

Dózsa Gy. u. 9.

Tel.: +36 26 395 118

SZENDEHELY-KATALINPUSZTA (2640)

Záhorszky László

Ady Endre u. 29.

Tel.: +36 35 376 256

Schlenk László

Kanász domb

Tel.: +36 35 376 236, +36 35 367 225

SZOKOLYA (2624)

Bíró Tamás

Dózsa Gy. u. 6.

Tel.: +36 27 502 490, +36 30 241 4250

E-mail: birotomi@vnet.hu

Bella Lászlóné

Dózsa György u. 2.

Tel.: +36 27 375 027, +36 30 914 9337

TÖK ( 2073)

Patakiné Bitay Adél

Széchényi u. 8.

Tel.: +36 23 341 275, +36 20 326 5832

Fax: +36 23 341 275

Férőhely: 3/8

ZSÁMBÉK (2072)

Hajdú Antal

Hársfa u. 12.

Tel.: +36 23 342 421

Nyitrai Endréné

Régitemplom u. 7.

Tel.: +36 23 341 743

Simon István

Szőlőhegyi út 3.

Tel.: +36 23 342 158

Péntek Miklósné

Csap u. 1.

Tel.: +36 23 341 827

Miklósvölgyi József

Táncsics M. u. 12.

Tel.: +36 23 342 375

Marosiné Szeitz Anikó

Pincesor

Tel.: +36 23 341 614

Kovács Lászlóné

Petőfi S. u. 48.

Tel.: +36 23 342 168

Vígh Istvánné

Bicskei u. 81.

Tel.: +36 23 341 296

 

IFJÚSÁGI SZÁLLÁSHELYEK

CSEPEL (1213)

Csepeli Ifjúsági Tábor

Hollandi út 8.

Tel.: +36 1 277 5772, +36 1 276 9573

DUNAHARASZTI (2330)

Universum Hotel- Camping

Alsónémedi út Pf. 81.

Tel.: +36 24 491 000

Fax: +36 24 490 807

E-mail: hotel@universum.sport.hu

Internet: www.hotels.hu/universum_dunaharaszti,

www.universum.sport.hu

Férőhely: 34 ház/180 fő

ÉRD (2030)

Simonpusztai Pihenő- és Lovaspark

Simonpuszta, 70-es főút 27. km

Tel.: +36 23 585 585

Fax: +36 23 389 031

E-mail: puszta@elender.hu

Internet: www.hotels.hu/simonpuszta, www.puszta.hu,

www.extra.hu/simonpuszta

Konf.: 150 fő

Férőhely: 330

ESZTERGOM (2500)

Oktáv Hotel

Wesselényi u. 35-39.

Tel.: +36 33 435 755, +36 33 435 670

Fax: +36 33 435 670, +36 33 435 664

E-mail: oktavhot@oktav.hu

Internet: www.hotels.hu/oktav_hotel, www.oktav.hu

Férőhely: 55/180

Szalma Csárda Panzió, Kolping Turistaház

Nagy-Duna sétány 2.

Tel./Fax: +36 33 315 336, +36 33 403 838

E-mail: j_szalma@elender.hu

Internet: www.col.hu/szalmacsarda

Férőhely: 20/48

GÖDÖLLŐ (2100)

Silver Ifjúsági Szálló

Ganz Ábrahám u. 7.

Tel.: +36 28 511 684, +36 28 418 810

Fax: +36 28 421 994

E-mail: silver-tours@matavnet.hu

Férőhely: 30/60

Szent István Egyetem Kollégiuma

Práter Károly u. 1.

Tel.: +36 28 522 971

Fax: +36 28 432 937

Internet: www.hotels.hu/gate

Férőhely: 400/1200

HATVAN (3000)

Alkotótábor és Szabadidőközpont

Delelő út

Tel.: +36 37 342 250, +36 37 342 383, +36 20 968 5791

Fax: +36 37 342 383

E-mail: alkototabor@extra.hu

Internet: www.extra.hu/alkototabor

KEMENCE (2638)

Csattogó Völgyi Pihenőházak

Zrínyi u. 7.

Tel.: +36 27 383 410, +36 27 350 166

Fax: +36 27 350 166

Bence Szálló

Nagyvölgy

Tel.: +36 27 532 351, +36 20 576 5827

Fax: +36 27 532 351

Férőhely: 18/100

KÉTBODONY (2655)

Cserhát Erdei Iskola, Vendégházak

Jókai út 3.

Tel.: +36 35 355 132, +36 20 994 9152

Fax: +36 35 301 958

E-mail: csprint@enternet.hu

Internet: www.erdeiiskolak.hu/magunk.htm

KISMAROS (2623)

Törökmező Turistaház

Nagymaros-Törökmező

Tel./Fax: +36 27 350 063

Férőhely: 14/80

KÓSPALLAG (2625)

Nagybörzsönyi Ifjúsági Tábor

Völgy u. 54.

Tel.: +36 27 378 019, +36 30 239 4996

SZÁZHALOMBATTA (2440)

SzeBa Csónakház

Fogoly út 98-100.

Tel.: +36 23 553 030

Fax: +36 23 540 422

E-mail: szebakft@axelero.hu

Férőhely: 31/120

SZENDEHELY-KATALINPUSZTA (2640)

Lázár Csárda-Panzió-Lovarda-Gyermektábor

Dózsa György út

Tel./Fax: +36 35 376 007

SZENTENDRE (2000)

Erdei Iskola Alapítvány Oktatóközpont a Napóránál

Halász u. 1.

Tel.: +36 26 300 089

Fax: +36 26 500 275

E-mail: eia@zpok.hu

Internet: www.kokosz.hu/eia

TAKSONY (2335)

Sziget Panzió

Sziget Sétány

Tel.: +36 24 477 477

Fax: +36 24 477 774

E-mail: zsziget@hu.inter.net

Internet: www.hotels.hu/sziget_taksony

Konf.: 50 fő

Férőhely: 16/64

VERŐCE (2621)

Dunakanyar Üdülőfalu

Tábor u. 1.

Tel.: +36 27 350 166, +36 27 383 410

Fax: +36 27 350 166

Konf.: 40-50, 80 fő

Férőhely: 600

VISEGRÁD (2025)

Visegrádi Akadémiai Üdülő

Fő út 45.

Tel./Fax: +36 26 398 348

E-mail: cartoure@axelero.hu

Internet: www.car-toure.utazas.hu

Férőhely: 14/32

ZEBEGÉNY (2627)

Szőnyi István Képzőművészeti Tábor

Bartóky út 7.

Tel.: +36 27 373 357

Fax: +36 27 373 357

E-mail: szonyitabor@szonyitabor.hu

Internet: www.szonyitabor.hu

Férőhely: 22/130

 

IFJÚSÁGI UTAZÁSI IRODÁK

JEKA Hungária Utazási Iroda

1051 Budapest, Sas u. 10-12. I. em. 146.

Tel.: +36 1 331 4077

Fax: +36 1 331 2245

E-mail: jeka.budapest@axelero.hu

Internet: www.jeka.be

Jezer Sport Kft.

2700 Cegléd, Pf.: 269

Tel.: +36 53 312 575, +36 1 385 1928, +36 30 963 7852,

+36 30 962 5186

Fax: +36 1 385 1928

E-mail: jezer@freemail.hu, jezer@mail.datanet.hu

Internet: www.datanet.hu/jezer, www.maviz.hu

Makrovilág Utazási és Zarándok Utazási Iroda

1091 Budapest, Üllői út 7.

Tel.: +36 1 215 0636, +36 1 217 5307

Fax: +36 1 215 2570

E-mail: makro@makrovilag.hu

Internet: www.makovilag.hu

Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány

1145 Budapest, Amerikai út 96.

1399 Pf. 633

Tel.: +36 1 468 3227, Tel: +36 1 468 3239

Fax: +36 1 468 3230

E-mail: ngyik@ngo.hu

Internet: www.ngyik.hu

Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány

1052 Budapest, Városház u. 7.

1364 Pf. 112

Tel.: +36 1 266 1051

Fax: +36 1 317 6412

Talent Youth Service

1061 Budapest, Székely M. u. 10.

Tel.: +36 1 461 5887, +36 1 461 5880

Fax: +36 1 461 5891

E-mail: info@talent.datanet.hu

Internet: www.talentyouth.hu

See-Starlines Utazási Iroda – átszervezés alatt

Tel.: +36 1 237 0424

 

VENDÉGLÁTÓHELYEK

ABONY (2740)

Kossuth Vendégház

Újszászi út 1.

Tel.: +36 53 360 303

Konf.: 100 fő

Lilaakác Fogadó Étterme

Szolnoki út 74/a.

Tel.: +36 53 363 191

Internet: www.hotels.hu/liaakac

Mészáros Vendéglő

Szolnoki út 139.

Tel.: +36 53 360 600

Fax: +36 53 361 270

Internet: www.miwo.hu

ALBERTIRSA (2730)

Arany Patkó Vendéglő

Pesti u. 136.

Tel.: +36 53 370 166

Fax: +36 26 571 027

BALASSAGYARMAT (2660)

Sztár Motel Étterme

Kúvári út 12.

Tel./Fax: +36 35 301 152

E-mail: sztarmotel@is.hu

Balassa Étterem

Rákóczi fejedelem út 34-36.

Tel.: +36 35 500 321

www.Gasthaus.hu Vendéglő

Vasút u. 9.

Tel.: +36 23 310 166

E-mail: info@gasthausnet.hu

Internet: www.gasthausnet.hu

Konf.: 60 fő

Tavirózsa Étterem

Szabadság u. 48.

Tel./Fax: +36 23 310 357

BUDAJENŐ (2093)

Tante Susanne Étterem

Kossuth u. 59.

Tel.: +36 26 371 236, +36 26 371 139

Fax: +36 26 371 139

Konf.: 20, 40 fő

BUDAKALÁSZ (2011)

Lupa Csárda

Duna sétány 34.

Tel./Fax: +36 26 340 580, +36 20 934 0580

Internet: www.mindenamieskuvo.hu

Konf.: 70, 100 fő

BUDAKESZI (2092)

Nádfedeles Kisvendéglő

Hajós u. 1.

Tel.: +36 23 452 921, +36 20 913 9104

Konf.: 70 fő

Szepi Panzió Étterme

Gyöngyvirág u. 38.

Tel.: +36 23 240 137

E-mail: szepi@mailbox.hu

Internet: www.geocipies.com/szepinfo, www.hotels.hu/szepi

Tanne Hotel Étterme

Esze T. u. 6.

Tel.: +36 23 451 134, +36 23 451 144

Fax: +36 23 450 942

E-mail: tibisz@pannongsm.hu

Internet: www.tanne-etterem.hu

Konf.: 20 fő

BUDAÖRS (2040)

Adler Panzió Étterme

Budapesti út 15.

Tel.: +36 23 440 215, +36 23 441 650, +36 23 440 552

Fax: +36 23 441 657

Kerék Vendéglő

Budapesti út 68.

Tel./Fax: +36 23 415 592

Konf.: 25 fő

Marteen's Étterem és Sörház

Szivárvány u. 106.

Tel./Fax: +36 23 424 374

E-mail: info@marteens.hu

Internet: www.marteens.hu

Konf.: 50 fő

Mediterrán Étterem

Szép u. 15.

Tel.: +36 23 441 678

Fax: +36 23 441 679

Rózsakert Vendéglő

Szabadság u. 46.

Tel.: +36 23 440 225

BUDAPEST (1225)

Aquarius Hotel Étterme

Nagytétényi út 372.

Tel.: +36 1 207 6201, +36 1 207 6200

Fax: +36 1 207 6200

E-mail: aquarius@mail.datanet.hu

Internet: www.hotelaquarius.hu

Konf.: 100 fő

CEGLÉD (2700)

Arany Oroszlán Étterem

Kossuth F. u. 1.

Tel.: +36 53 311 392

Konf.: 100 fő

Gerje Vendéglő

Várkonyi I. u. 39.

Tel.: +36 53 312 242

Kalocsáék Malom Vendéglője

Kőrösi u. 36.

Tel.: +36 53 315 111

E-mail: femgep@matavnet.hu

Konf.: 40 fő

Kossuth Hotel és Étterem

Rákóczi u. 1.

Tel.: +36 53 310 990, +36 53 311 812

Fax: +36 53 311 940

Platán Kisvendéglő

Kossuth F. u. 8.

Tel.: +36 53 320 966

Konf.: 30 fő

CEGLÉDBERCEL (2737)

372-es Vendéglő

Pesti út 79.

Tel.: +36 53 378 916, +36 20 995 3912

Konf.: 60 fő

CSEMŐ (2713)

Hét Vezér Étterem

Szent István u. 33.

Tel.: +36 53 392 133, +36 30 276 3674

Tamás Tanya Étterme

Szélmalom dűlő 2.

Tel.: +36 53 393 253

Fax: +36 53 351 832

E-mail: kovacs.tibor@axelero.hu

Internet: www.mindenamieskuvo.hu/tamas_tanya,

www.hall.hu/tamas_tanya

CSÖMÖR (2141)

Zöldfa Vendéglő és Vendégház Bt.

Szabadság út 13.

Tel.: +36 28 445 742

Internet: www.restaurantguide.hu/zöldfa

DIÓSD (2049)

Krapaj Csárda

Balatoni út 16.

Tel.: +36 23 381 555, +36 23 545 00

DOMONY (2182)

Domonyvölgyi Kastély Étterme

Akác u. 44-46.

Tel.: +36 28 488 177, +36 28 488 176

Fax: +36 28 488 177

E-mail: vadasz@mail.digitel2002.hu

Internet: www.digitel2002.hu/vadasz, www.hotels.hu/vadaszkastely

Konf.: 30, 200 fő

DOMONYVÖLGY (2182)

Völgy Étterem

Fenyő u. 3.

Tel.: +36 28 403 099

Lázár Lovaspark Étterme

Fenyő út 47.

Tel.: +36 28 576 510

Fax: +36 28 576 511

E-mail: lazarteam@hu.inter.net

Internet: www.lazarteam.hu

DÖMSÖD (2344)

Fogadó a hat testvérhez

Bocskai u. 14.

Tel.: +36 24 435 276

DOROG (2510)

Határ Csárda

Bécsi u.1.

Tel.: +36 33 431 150

Fax: +36 33 503 401

E-mail: szekelykeresztes@vnet.hu

DUNABOGDÁNY (2023)

Csonka Csárda

Kossuth L. u. 244.

Tel.: +36 26 391 054

Forgó Étterem

Strand u. 2.

Tel.: +36 26 391062, +36 20 943 9749

Fax: +36 26 391 061

Konf.: 100, 200 fő

DUNAHARASZTI (2330)

Kis Duna Étterem-Panzió

Fő út 103.

Tel./Fax: +36 24 460 109

E-mail: csarda-panzio@mail.uti.hu

Internet: www.kisduna.hu

Konf.: 150 fő

Universum Étterem

Némedi út

Tel.: +36 24 491 000

Fax: +36 24 490 807

E-mail: hotel@universum.sport.hu

Internet: www.hotels.hu/universumdunaharaszti

DUNAKESZI (2120)

Dunaparty Csónakház

Eper u. 24.

Tel.: +36 27 392 197

Ezüst Rózsa Étterem

Fő út 1.

Tel.: +36 27 390 152

Internet: www.silverrose.hu

Older Ház Étterem

Fóti út 55.

Tel.: +36 27 543 675

Pléh Csárda Étterme

Rákóczi u. 15.

Tel.: +36 27 349 462

Fax: +36 27 393 079

Konf.: 40 fő

ÉRD (2030)

Admirális Étterem

Balatoni út 36.

Tel./Fax: +36 23 390 340

Bivalycsárda

70 sz. főút 27-es km

Tel.: +36 23 585 580, +36 23 585 581

Horváth Fogadó

Diósdy u. 3-5.

Tel./Fax: +36 23 366 092

Kétangyal Csárda-Panzió

M7-es autopálya 19,5 km

Tel.: +36 23 393 019

Fax: +36 23 376 926

Pataki Cukrász Kft.

Balatoni út 61.

Tel.: +36 23 375 694

Fax: +36 26 390 694

Thermal Hotel Liget

Római u. 9.

Tel.: +36 23 366 010, +36 23 366 038

Fax: +36 23 366 075

E-mail: hotelerd@matavnet.hu

Internet: www.hotels.hu/thermal_erd

Konf.: 20-30, 100 fő

ESZTERGOM (2500)

Alpesi Vendélő

Babits utca 4.

Tel.: +36 33 412 456

Anonim Vendéglő

Berényi Zs. u. 4.

Tel.: +36 33 411 880

Caffe Grante Restaurant

Dorogi út 5-7.

Tel.: +36 33 512 465

Fax: +36 33 435 265

E-mail: caffe@grante.hu

Csülök Csárda

Battyhány u. 9.

Tel./Fax: +36 33 412 420

csulokcsarda@vnet.hu

Hatoskő Restaurant

Dorogi út 8.

Tel.: +36 33 417 613

Hévíz Étterem

Aradi vértanúk tere 4/b.

Tel.: +36 33 312 193

Fax: +36 33 411 355

Hotel Esztergom Restaurant

Prímás sziget

Tel.: +36 33 412 555

E-mail: hotelesz@elender.hu

Királyok Fogadója

Szent Tamás u.

Tel./Fax: +36 33 520 860

Fogadó a Jó Inashoz

Petőfi S. u. 23.

Tel.: +36 33 403 578

Mély Tányér Kisvendéglő

Pázmány P. u. 1.

Tel.: +36 33 412 534

Prímás Pince Éterem

Szent I. tér 4.

Tel.: +36 33 313 495, +36 33 400 063, +36 33 403 839

Fax: +36 33 313 495

Szalma Csárda

Nagy-Duna sétány 2.

Tel./Fax: +36 33 315 336, +36 33 403 838

E-mail: j_szalma@elender.hu

Internet: www.col.hu/szalmacsarda

Szent Kristóf Étterem és Panzió

Dobozi M. út 11.

Tel.: +36 33 414 153

Szent Tamás Hegyi Vendéglő

Téglaház út 4.

Tel.: +36 33 401 638

Fax: +36 33 316 702

ETYEK (2091)

Etyek Vendégfogadó

Alcsúti út 4.

Tel.: +36 22 597 083

E-mail: mak.tamas@roxer.hu

Internet: www.etyekvendegfogado.hu

Konf.: 22 fő

FÓT (2151)

Bíróháza Étterem és Fogadó

Károlyi u. 22.

Tel.: +36 27 359 845, +36 20 921 3672

Fax: +36 27 535 130

E-mail: birohaza@mail.digit.el2002.hu

Internet: www.hotels.hu/birohaza

Tó Vendéglő

Hársfa u. 44.

Tel.: +36 27 360 586

GALGAHÉVÍZ (2193)

Gaia Hotel és Étterem

Fő u. 83.

Tel.: +36 28 460 019

Fax: +36 28 460 014

E-mail: gaia@zpok.hu, vano@mail.digitel2002.hu

Internet: www.hotels.hu/gaia

Konf.: 40-45 fő

GÖD (2131)

Ilka Csárda

Pesti út 93/a.

Tel./Fax: +36 27 336 303

Konf.: 45 fő

Kék Duna Klub Hotel Étterme

Kék Duna út 34.

Tel.: +36 27 337 107

Fax: +36 27 337 108

Konf.: 8, 10, 40, 70, 120 fő

Széchenyi Csárda

Béke út

Tel.: +36 27 337 250

E-mail: szechenyi_csarda@polymix.hu

Internet: www.poly-mix.hu/szechenyi_csarda

Konf.: 60 fő

Zöldfa Vendéglő

Pesti út 68.

Tel.: +36 27 336 302

GÖDÖLLŐ (2100)

Donatella Étterem

Ady E. sétány 1-3.

Tel.: +36 28 420 570

Galéria Étterem és Panzió

Szabadság tér 8.

Tel./Fax: +36 28 418 691

Internet: www.hotels.hu/galeria

Konf.: 130 fő

Kastélykert Étterem

Szabadság út 4.

Tel.: +36 28 527 020

Napsugár Étterem

Rét u. 1/a.

Tel.: +36 28 410 416, +36 28 416 286

Konf.: 40 fő

Palotakert Vendéglő

Szabadság u. 26.

Tel.: +36 28 422 379

Silver Club Panzió és Étterem

Isaszegi u., 7. sz. tó (Hrsz.: 0148)

Tel.: +36 28 420 345, +36 28 342 410

Fax: +36 28 420 345

E-mail: silver-tours@matavnet.hu

Internet: www.hotels.hu/silver_godollo

Konf.: 40 fő

Szent Jakab Vadászház és Panzió Étterme

Szent Jakab

Tel./Fax: +36 28 420 489

Vadász Kastély Restaurant & Pension

Domonyi út 28.

Tel.: +36 28 488 177

GYÖMRŐ (2230)

Bagoy Fogadó

Munkás u. 18.

Tel.: +36 29 330 591

Fax: +36 29 331 072

E-mail: bagoly@mail.datanet.hu

HERNÁD (2376)

Szluka Étterem

Köztársaság út 47.

Tel.: +36 29 374 246

HERCEGHALOM (2053)

Nimród Panzió és Étterem

Gesztenyés út 32.

Tel./Fax: +36 23 319 138

Internet: www.hotels.hu/nimrod

Konf.: 200 fő

INÁRCS (2365)

Fenyő Panzió Étterme

M5-ös 35 km

Tel.: +36 29 370 699

Vén Akác Vendéglő

Kossuth L. u. 181.

Tel.: +36 28 493 705, +36 20 943 0746

Fax: +36 28 493 705

ISASZEG (2117)

Vénakác Étterem

Kossuth L. út 181.

Tel./Fax: +36 28 493 705

Konf.: 30 fő

KEMENCE (2638)

Bence Szálló Étterme

Nagyvölgy

Tel.: +36 27 532 351, +36 20 576 5827

Fax: +36 27 532 351

KESZTÖLC-KLASTROMPUSZTA (2517)

Klastrom Fogadó Étterme

Kémény u. 1.

Tel.: +36 33 486 767

KEREPES (2144)

Jót evő

Szabadság út 90.

Tel.: +36 28 492 382, +36 20 927 4424

KISKUNLACHÁZA (2340)

Hajós-kastély-Hotel Apaj Étterme

Hajós tanya

Tel.: +36 24 430 275, +36 26 311 411, +36 30 984 5480

Fax: +36 26 311 411

Internet: www.hotels.hu/apaj

Konf.: 40-50 fő

Turul Étterem

Hatház u. 1.

Tel.:+36 24 430 435, +36 20 433 1544

Konf.: 40 fő

KISMAROS (2623)

Patak Vendéglő

Szokolyai u. 3.

Tel.: +36 27 350 145

Konf.: 25 fő

KISTARCSA (2143)

Nosztalgia Étterem

Szabadság u. 46.

Tel.: +36 28 473 423, +36 30 951 4363

KOCSÉR (2000)

Határ Csárda

I. dűlő 52.

Tel.: +36 53 359 426

LAJOSMIZSE (6050)

Gerébi Kúria Hotel Étterme

Alsólajos 224.

Tel.: +36 76 356 555, +36 76 356 974, +36 30 955 9056

Fax: +36 76 555 080

E-mail: gerebi@gerebi.hu

Internet: www.gerebi.hu

Konf.: 200 fős

Tanyacsárda Étterem

Bene 625.

Tel.: +36 76 356 010, +36 76 356 166, +36 76 724 690

Fax: +36 76 356 576

E-mail: tanyacsarda@tanyacsarda.hu

Internet: www.tanyacsarda.hu

Konf.: 50, 100 fő

Új Tanyacsárda Étterem

Felsőlajos, Közös 150.

Tel.: +36 76 356 250

Fax: +36 76 356 802

Konf.: 2 x 500 fő

LEÁNYFALU (2016)

Huszár Csárda és Panzió

Móricz Zs. út 126.

Tel.: +36 26 383 254

Fax: +36 26 383 252

Konf.: 20 fő

MOGYORÓD (2146)

Csíkvölgyi Pipa Csárda

Dózsa Gy. út 2.

Tel.: +36 28 540 385, +36 30 934 3212, +36 30 340 5714

Fax: +36 28 540 385

MONOR (2200)

Central Hotel Étterme

Ceglédi út 64.

Tel./Fax: +36 29 413 967

Ezüstszekér Panzió Étterme

Ady Endre út 144.

Tel.: +36 29 413 630, +36 29 412 998

Fax: +36 29 412 630

E-mail: ezustszeker@netquick.hu

Katalin Panzió és Csárda

Alsó-tanyasor 240/3

Tel.: +36 29 411 532, +36 20 467 7470

Internet: www.hotels.hu/katalin_csarda_panzio

Konf.: 15 fő

Nicolett Panzió Étterme

Ady Endre u. 38.

Tel./Fax: +36 29 414 524

Internet: www.hotels.hu/nicolette

Nyerges Hotel

Hegyessy-tanya 57. Pf. 2/12.

Tel.: +36 29 410 758, +36 29 414 640

Fax: +36 29 414 640

E-mail: info@hotelnyerges.hu

Internet: www.hotelnyerges.hu

Konf.: 20, 120 fő

MONORIERDŐ (2113)

Rétes Csárda

Barátság u. hrsz. 2.

Tel.: +36 29 419 997

Fax: +36 29 419 108

E-mail: retes-csarda@freemail.hu

NAGYKÁTA (2760)

Aranyszarvas Étterem

István király út 1.

Tel.: +36 29 440 172

Feketesas Panzió

Bajcsy Zs. u. 8/a.

Tel.: +36 29 440 342

Konf.: 15 fő

Szent István Király Vendéglő

István király út 19.

Tel.: +36 29 443 884

Fax: +36 29 640 501

E-mail: kiraly@monarnet.hu

Internet: www.users.munarnet.hu/vendeglo

Szent István Király Vendéglő

István király út 19.

Tel.: +36 29 443 884

NAGYKOVÁCSI (2094)

Villa Aqua Étterem és Pazió

Nagykovácsi út 32.

Tel.: +36 26 355 815

E-mail: villaaqua@freemail.hu

Internet: www.villaaqua.hu

Konf.: 40 fő

NAGYKŐRÖS (2750)

Cifra Csárda

Ceglédi út 21.

Tel./Fax: +36 53 351 212

Internet: www.cifracsarda.hu

Konf.: 150 fő

Fehérház Söröző

Derkovics u. 7.

Tel.: +36 53 355 810, +36 20 967 9155

Konf.: 150 fő

NAGYMAROS (2626)

Mátyás Király Étterem

Magyar u. 24.

Tel.: +36 27 354 135

Konf.: 30 fő

ŐRBOTTYÁN (2162)

Weekend Panzió és Étterem

Tél u. 2.

Tel.: +36 28 362 008

Internet: www.hotels.hu/weekend

ÖRKÉNY (2377)

Öregfenyő Étterem

Fő u. 42-44.

Tel.: +36 29 310 427

Konf.: 100 fő

PÁTY (2071)

Gastland Étterem

M1 21. km, Pf. 7

Tel.: +36 3 555 500

Fax: +36 23 555 505

E-mail: info@gastland.hu

Konf.: 40, 50 fő

PILIS (2721)

Sipito Pihenőpark

Vogyiszka dűlő 4.

Tel.: +36 29 419 680

Fax: +36 29 419 790

E-mail: sipito@elender.hu

Internet: www.travelport.hu/hotels/sipito

Konf.: 100 fő

PILISCSABA (2081)

Kopár Csárda

10-es út 23 km

Tel.: +36 26 375 313

Fax: +36 26 575 076

Szent István Panzió

Fő út 31.

Tel./Fax: +36 26 374 807

E-mail: saintistvan@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/saintistvan

Konf.: 18 fő

Zakeus Étterem

Egyetem út 1.

Tel.: +36 26 375 147

Internet: www.zakers.hu

Konf.: az egyetemen: 3000 fő

Alexandra Duna Panzió Étterme

Akácos u. hrsz.: 1793

Tel.: +36 33 470 783, +36 33 471 126

Fax: +36 33 471 126

E-mail: rs@www.rs.hu alexandra@rs.hu

Internet: www.hotels.hu/alexandra, www.rs.hu/alexandra

Konf.: 25 fő

PILISSZENTLÁSZLÓ (2009)

Kis Rigó Étterem

Sikári út

Tel.: +36 26 338 188

PILISSZENTKERESZT-DOBOGÓKŐ (2099)

Manréza Konferenciaközpont Étterme

Fény u. 1.

Tel.: +36 26 347 681

Fax: +36 26 347 633

E-mail: manreza@manreza.hu

Internet: www.manreza.hu

Hotel Nimród Étterme

Eötvös sétány 4.

Tel./Fax: +36 26 347 644, +36 26 347 527, +36 26 347 651

Fax: +36 26 347 653

E-mail: nimrod2000@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/nimrod_hotel

Konf.: 3 x 25-30, 100-150, 150-250 fő

Pilis Hotel Étterme

Téry Ödön u. 1.

Tel.: +36 26 347 522, +36 26 347 504

Fax: +36 26 347 557

E-mail: pilisalko@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/pilis_hotel

Konf.: 20, 30, 70, 100 fő

PILISVÖRÖSVÁR (2085)

Fetter Vendéglő

Várkert út 1.

Tel.: +36 26 330 473, +36 26 333 473

Gondola Pizzéria és Panzió

Tűzoltó u. 2.

Tel.: +36 26 331 737

Fax: +36 26 330 878

POMÁZ (2013)

Csikóváralja Turistaház Étterme

Dobogókői út Pf. 25.

Tel./Fax: +36 26 325 180

Konf.: 40 fő

Rákospince Panzió Vendéglője

Beniczky u. 63.

Tel.: +36 26 325 355

RÁCKEVE (2300)

Bálványos Étterem

Kömsödi u. 34,

Tel.: +36 24 422 585

Csőni Étterem

Szt. János tér 3.

Tel.: +36 24 485 054, +36 24 485 688

Fax: +36 24 485 054

Kék-Duna Hotel Étterem

Dömsödi u. 1.

Tel.: +36 24 523 230

Laguna Pizzéria

Kossuth L. u. 108.

Tel.:+36 24 422 939, +36 30 343 4321

Fax: +36 24 424 939

Konf.: 60 fő

Leányvári Étterem

Leányvári erdő 1.

Tel.:+36 24 535 478

Savoyai Kastély-Hotel Étterme

Kossuth L. u. 95.

Tel.: +36 24 424 189, +36 24 485 253

E-mail: savoyai@elender.hu

Internet: www.elender.hu/savoyai

Konf.: 45, 70, 200 fő

Zeus Club Taverna

Vörösmarty u. 1.

Tel.: +36 70 500 0120, +36 20 917 4029

SOLYMÁR (2083)

Aranykorona Vendéglő

Terstyánkszky u. 40.

Tel./Fax: +36 26 360 047

Konf.: 100 fő

Klingerhof Étterem

Terstyánkszky u. 60.

Tel.: +336 26 360 869

Konf.: 30 fő

SÓSKÚT (2038)

König Étterem

Petőfi u. 50.

Tel.: +36 23 347 747

Konf.: 50 fő

Súskút Lovas Hotel Étterme

Bajcsy-Zsilinszky u. 61.

Tel./Fax: +36 23 348 579

SZADA (2111)

Borostyán Étterem

Dózsa Gy. út 2.

Tel.: +36 28 404 692

E-mail: lengyel@finit.hu

SZÁZHALOMBATTA (2440)

Halászcsárda

Damjanich u. 78.

Tel.: +36 23 355 862, +36 23 339 530

Kelta Katakomba

Halom u. 13.

Tel.: +36 30 237 3503

Korona Étterem

Kodály Z. sétány 32.

Tel.: +36 23 355 396, +36 20 966 2927

E-mail: korona@mail.battanet.hu

Pali Csárda

Kossuth L. u. 2.

Tel.: +36 23 354 281

Hotel Training Étterme

Augusztus 20. út 6.

Tel.: +36 23 354 688

Fax: +36 23 354 985

E-mail: hoteltraining@hoteltraining.hu

Internet: www.hoteltraining.hu

Konf.: 100-1200

SZENDEHELY–KATALINPUSZTA (2640)

Lázár Csárda-Fogadó

Katalinpuszta

Tel./Fax: +36 35 376 007

SZENTENDRE (2000)

Aranysárkány Vendéglő

Alkotmány u. 1/a.

Tel.: +36 26 311 670, +36 26 301 479

Fax: +36 26 311 670

E-mail: aranysarkany@aranysarkany.hu

Internet: www.aranysarkany.hu

Bükkös Hotel Étterem

Bükköspart 16.

Tel.: +36 26 312 021, +36 26 310 772

Fax: +36 26 310 782

E-mail: bukkosh@matavnet.hu

Internet: www.hotels.hu/bukkos

Konf.: 40 fő

Chez Nicholas Étterem

Kígyó u. 10.

Tel./Fax: +36 26 311 288

Danubius Hotel

Ady E. u. 28.

Tel./ Fax: +36 26 312 511, +36 26 300 662

E-mail: aktivhoteldanubius@mail.datanet.hu, aktiv@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/danubius_szentendre

Konf.: 15 – 80 fő

Elizabeth Étterem

Fő tér 17.

Tel.: +36 26 311 175, +36 20 945 5491

Konf.: 36, 72 fő

Határcsárda Étterem

Ady E. út 43.

Tel.: +36 26 310 311

Hotel Restaurant Kentaur

Marx tér 3.

Tel.: +36 26 318 184, +36 26 321 125

Fax: +36 26 312 125

Internet: www.hotels.hu/kentaur

Konf.: 12, 30 fő

Korona Étterem

Fő tér 18-19.

Tel.: +36 26 313 651, +36 26 311 516

Fax: +36 26 311 516

Labirintus Étterem és Bormúzeum

Bogdányi u. 10.

Tel./Fax: +36 26 317 054

Konf.: 20 fő

Mathias Rex Étterem és Panzió

Kossuth L. u. 16.

Tel.: +36 26 505 572

Fax: +36 26 505 577

E-mail: etterem@mathiasrex.hu

Internet: www.mathiasrex.hu

Konf.: 25 fő

Művész Étterem és Kávéház

Dumtsa J. u. 7.

Tel./Fax: +36 26 311 484

Konf.: 10 fő

Nosztalgia Kávéház

Bogdányi u. 2.

Tel.: +36 26 311 660

E-mail: musicahungarica@mail.datanet.hu

Internet: www.classicahungarica.hu

Konf.: 60 fő

Obsitos Étterem

Telep u. 14.

Tel.: +36 26 315 564, +36 26 301 025

Fax: +36 26 315 564

Konf.: 30 fő

Pap-sziget Camping Étterem

Pap-sziget

Tel./Fax: +36 26 316 668

E-mail: campinguin@axelero.hu

Internet: www.hotels.hu/pap_sziget

Parola Vendéglő

Vasvári Pál út 2.

Tel.: +36 26 312 621

Promenade Étterem

Duna korzó (Futó u. 4.)

Tel.: +36 26 312 626

Fax: +36 26 302 442

E-mail: promenade-szentendre@axelero.hu

Konf.: 50 fő

Rab Ráby Vendéglő Étterem

Kucsera F. u. 1/a.

Tel.: +36 26 310 819

E-mail: rabraby@mail.datanet.hu

Konf.: 100 fő

Régimódi Étterem

Dumtsa J. u. 2.

Tel.: +36 26 311 105

Internet: www.restaurantguide.hu/regimodi,

www.szentendre.hu

Konf.: 80 fő

Red Lion English Pub

Szerb u. 2/a.

Tel.: +36 26 318 607

E-mail: pannon.pk@axelero.hu

Internet: www.miwo.hu/szentendre

Surányi Cukrászda

Rózsa u. 2.

Tel.: +36 26 313 942

Szabó Marcipán Múzeum és Cukrászda

Dumtsa J. u. 12.

Tel.: +36 26 311 931

Konf.: 40 fő

Vidám Szerzetesek Étterem

Bogdányi u. 3-5.

Tel./Fax: +36 26 310 544

SZENTMÁRTONKÁTA (2254)

Tölgyes Csárda

Szecsői út

Tel.: +36 29 462 993

Konf.: 50, 200 fő

SZIGETMONOSTOR (2015)

Bacchus Vendéglő

Petőfi u. 19.

Tel./Fax: +36 26 393 545

Rosinante Fogadó

Szigetmonostori út

Tel.: +36 26 722 000

Fax: +36 26 722 010

E-mail: rosilodge@axelero.hu

Internet: www.rosinante.hu

Konf.: 100 fő

SZIGETSZENTMÁRTON (2318)

Bucka Pub Steak House

Ádám J. sétány 58.

Tel./Fax: +36 24 410 901

Horgásztanya Vendéglő

Erdősor u. 101.

Tel.: +36 24 456 872

Szt. Márton Panzió és Étterem

Dunapart alsó 84.

Tel./Fax: +36 24 456 866, +36 24 456 867

Konf.: 20-25 fő

SZIGETSZENTMIKLÓS (2310)

Autogrill M0 Étterem és Hotel

M0 autóút 19. km

Tel.: +36 24 446 484

Fax: +36 24 446 485

E-mail: info@autogrill.org

Internet: www.autogrill.org, www.hotels.hu/autogrill

Konf.: 15, 20, 25, 50

M0 Túra Motel Étterme

Gyári út 49.

Tel.: +36 24 403 506, +36 24 403 717

Fax: +36 24 403 717

Internet: www.hotels.hu/europa_2000

SZOB (2628)

Popeye Fogadó

Zilahy Lajos u. 7.

Tel.: +36 20 312 2589, +36 30 416 9501

SZOKOLYA (2624)

Magastax Turistaszállás Étterme

Magas Tax

Tel.: +36 60 346 150, +36 30 251 8887

Internet: www.hotels.hu/magastax

Sárkányölő Szent György Udvarház Étterme (Turistaház)

Kossuth u. 42.

Tel.: +36 27 385 083

Fax: +36 27 581 130

SZOKOLYA KIRÁLYRÉT (2624)

Kastély Hotel Kriályrét Étterem

Tel.: +36 27 585 100

Fax: +36 27 585 159

E-mail: kastelyhotel@kiralyret.hu

Internet: www.kiralyret.hu

Konf.: 80-100 fő

Trófeás Vendéglő

Szokolya-Királyrét

Tel.: +36 27 375 207

SZŐDLIGET (2133)

Duna Hotel Étterme

Duna part 2.

Tel./ Fax: +36 27 352 023, +36 27 352 015

E-mail: dunahot@hu.inter.net

Konf.: 40, 60 fő

Mátyás Étterem

Mátyás király u. 19.

Tel.: +36 27 532 239

Konf.: 30 fő

TAHITÓTFALU (2021)

Pokol Csárda

a váci révnél

Tel.: +36 26 387 111, +36 26 387 102

Fax: +36 26 387 111

TAKSONY (2335)

Két Fenyő Étterem

Szent Imre út 86.

Tel.: +36 24 487 426

Rengő Étterem

Fő út 72.

Tel.: +36 24 478 893, +36 24 478 895

E-mail: fritz@trend-fix.hu

Internet: www.trend-fix.hu

Konf.: 100 fő

TÁPIÓBICSKE (2764)

Vadász Csárda

Rákóczi u. 65.

Tel.: +36 29 421 574

Fax: +36 29 444 780

TÁPIÓSZENTMÁRTON (2711)

Kincsem Lovaspark Étterem

Sőregi út

Tel./ Fax: +36 29 423 056

E-mail: jkoyi@kincsemlovaspark.hu,

jdlak@kincsemlovaspark.hu

Internet: www.kincsemlovaspark.hu

Konf.: 28 fő

Kiss Pince

Söregi út 41.

Tel.: +36 29 424 007

Fax: +36 29 424 038

Tápiószőlős (2769)

HALESZ Vendéglő

Ceglédi u. 12.

Tel.: +36 53 386 989

Konf.: 25 fő

TATÁRSZENTGYÖRGY (2375)

Sarlóspuszta Lovasfogadó

Sarlóspuszta

Tel.: +36 29 319 118

Fax: +36 29 319 209

E-mail: sarlospuszta@mail.datanet.hu

Internet: www.sarlospuszta.hu

Konf.: 20, 150 fő

TÖK (2073)

Patkó Csárda és Bungalow

Fő u. 1.

Tel.: +36 23 341 233, +36 23 341 381

Fax: +36 23 341 224

E-mail: norbi@netdesign.hu

Internet: www.patkocsarda.netdesign.hu

Konf.: 200 fő

TÖRÖKBÁLINT (2045)

Fortuna Camping Étterme

Dózsa Gy. u. 164.

Tel.: +36 23 335 364

Fax: +36 23 339 697

E-mail: fortunacamping@axelero.hu

Nikos Taverna Étterem

Kastély u. 8.

Tel.: +36 23 334 201

E-mail: nikos.taverna@axelero.hu

Szt. László “Lovagkirály” Lovagrend étterem-szálloda

Határ út 26.

Tel./Fax: +36 23 335 773, +36 23 335 774

E-mail: info@lovagkiraly.hu

Internet: www.lovagkiraly.hu

Konf.: 40-50 fő

Wotan Restaurant Panzió

Napsugár u. 5.

Tel./Fax: +36 23 337 237

Konf.: 52 fő

TÖRTEL (2474)

Hobby Kisvendéglő

Kőrösi u. 80.

(Újosztály dűlő 4.)

Tel.: +36 53 376 251

ÚJHARTYÁN (2367)

Muskátli Étterem

405-ös főút 12 km

Tel.: +36 29 373 107, +36 29 373 109

Konf.: 400 fő

ÚJSZILVÁS (2758)

Club Szilvás Lovastanya Étterme

Szőrös parcella 381.

Tel.: +36 53 203 039, +36 30 931 0692

Konf.: 20 fő

Sztráda Romantika Panzió Étterem

Pilisi út 2.

Tel.: +36 29 372 150

Konf.: 30 fő

ÜRÖM (2096)

Öreg Sváb Vendéglő

Budakalászi út 7.

Tel.: +36 26 350 346

Fax: +36 26 350 716

Internet: www.miwo.oregsvab.hu

Konf.: 100 fő

VÁC (2600)

Barlang Étverem

Március 15. tér

Tel.: +36 26 315 584

Fax: +36 27 501 761

E-mail: kondy007@axelero.hu

Halászkert Étterem

Liszt F. sétány 9.

Tel.: +36 27 315 985

Fax: +36 27 303 147

Internet: www.miwo.hu/halaszkert_vac

Hattyú Étterem

Eszterházy u. 1.

Tel.: +36 27 513 409

Kőkapu Étterem

Dózsa Gy. út 5.

Tel./Fax: +36 27 315 920

Internet: www.restaruantguide.hu/kokapu

Laguna Étterem

Temető u. 18.

Tel.: +36 30 411 7040

Mátrix Internet Kávézó

Rév köz 2.

Tel.: +36 27 303 673

Street of Dublin-ír Étterem

Zrínyi u. 3.

Tel.. +36 27 306 785

VÁCRÁTÓT (2163)

Hangulat Étterem

Petőfi tér 20.

Tel.: +36 28 362 465, +36 20 941 5134, +36 30 907 8710

Fax: +36 28 360 276

VECSÉS (2220)

Gyertyafény Étterem

Attila u. 20/a.

Tel.: +36 29 354 333, +36 29 352 991

Halász Vendéglő

Fő út 86.

Tel./Fax: +36 29 350 205

Sarokház Panzió Étterme

Üllői u. 845.

Tel.: +36 29 355 033, +36 29 355 255

Fax: +36 29 355 033

E-mail: sarokhazpanzio@monornet.hu

Internet: www.monornet.hu

Konf.: 60 fő

VERESEGYHÁZ (2112)

Édenkert Étterem

Patak és Ponty u. sarok

Tel.: +36 28 385 975

Holdfény Étterem

Lovász tér 1.

Tel.: +36 28 389 349

Tavirózsa Étterem

Találkozók útja 1/a.

Tel./Fax: +36 28 387 932

E-mail: info@tavirozsa.hu

Internet: www.tavirozsa.hu

Konf.: 60, 140 fő

Termál Étterem és Panzió

Találkozók útja 2.

Tel.: +36 28 589 450

Fax: +36 28 389 369

VERSEG-FENYŐHARASZT (2174)

Kastélyszálló Étterme

Tel.: +36 28 438 437, +36 28 438 108

Fax: +36 28 438 733

Internet: www.hotels.hu/fenyoharaszt

Konf.: 30, 35, 60 fő

VERŐCE (2621)

Dunakanyar Üdülőfalu Étterme

Tábor u. 1.

Tel.: +36 27 350 166, +36 27 383 410

Fax: +36 27 350 166

Konf.: 40-50, 80 fő

Fehér Hattyú Étterem és Hotel

Árpád u. 60.

Tel./Fax: +36 27 350 057

Magyarkúti Fogadó

Magyarkúti út 5.

Tel.: +36 27 380 587

Fax: +36 27 380 586

Konf.: 30 fő

VISEGRÁD (2025)

Beta Hotel Silvanus Étterem

Feketehegy

Tel.: +36 26 398 311, +36 26 397 012

Fax: +36 26 597 516

E-mail: hotelsilvanus@axelero.hu

Internet: www.danubiusgroup.com/silvanus,

www.hotels.hu/silvanus

Konf.: 15-200 fő

Don Vita Pezzeria & Ristorante

Fő u. 83.

Tel.: +36 26 397 230

Hotel Vár Kastélyszálló Étterem

Fő u. 9.

Tel.: +36 26 397 522, +36 26 397 562, +36 26 397 519

Fax: +36 26 397 572

E-mail: varhotelvisegrad@axelero.hu

Internet: www.web.axwlweo.hu/varhotel

Konf.: 40 fő

Jurta Kemping Étterem

Mogyoró-hegy

Tel.: +36 26 398 217, +36 26 398 237

E-mail: zkissg@freemail.hu

Internet: www.hotels.hu/jurta

Mátyás Tanya

Fő út 47.

Tel.: +36 26 398 309

Fax: +36 1 243 0949

E-mail: matyas_tanya@hotels.hu

Internet: www.hotels.hu/matyas_tanya

Nagyvillám Vadászcsárda Kft.

Fekete-hegy

Tel.: +36 26 398 070

Fax: +36 26 397257

Internet: www.restarantguide.hu/nagyvillam

Konf.: 150 fő

Reneszánsz Étterem

Fő út 11.

Tel.: +36 26 397 820, +36 26 398 081

Fax: +36 26 397 820

E-mail: renrest@visegratours.hu, vistours@visegradtours.hu

Internet: www.renrest.visegradtours.hu, www.visegradtours.hu

Sirály Étterem

Rév u. 15.

Tel.: +36 26 398 376

Fax: +36 26 397 597

E-mail: siralyrest@visegratours.hu, vistours@visegradtours.hu

Internet: www.siralyrest.visegradtours.hu,

www.visegradtours.hu

Konf.: 120 fő

ZEBEGÉNY (2627)

Almáskert Fogadó

Almáskert út 13.

Tel.: +36 27 373 037, +36 30 949 4200

Grill Terasz

Országút 1/b.

Tel.: +36 30 934 7663

Kenderes Hotel Étterem

Dózsa Gy. út 26.

Tel.: +36 27 373 444, +36 27 370 113, +36 27 373 469

Fax: +36 27 370 113

E-mail: kenderes@dunaweb.hu

Internet: www.hotels.hu/kenderes

Konf.: 15, 40 fő

ZSÁMBÉK (2072)

Hegyalja Vendéglő Panzió

Corvin J. u. 1.

Tel.: +36 23 342 107

Nyakashegy Étterem

Szent István tér 8.

Tel.: +36 23 342 039, +36 30 951 0385

Fax: +36 23 342 039

Konf.: 20 fő

ZSÁMBOK (2116)

Öreg Ottó Vendéglője

Szent Imre u. 4.

Tel.: +36 30 951 0170, +36 20 531 1689

Fax: +36 28 592 096

E-mail: oregotto@vnet.hu

Konf.: 40, 40 fő

 

SZLOVÁKIA

PÁRKÁNY / STUROVÓ (943 01)

St. Florian Panzió

Széchényi út 6/a.

Tel.: +421 36 752 0060, +421 36 752 0061,

+421 36 752 0062

E-mail: penzion@stflorian.sk

Internet: www.stflorian.sk

Flóra

Sv. Štefana 40

Tel.: +421 36 751 1323

Casablanca

Sobieskeho 7

Atrium

Tel.: +421 36 751 2507

Delfin

Hlavná 34

Tel.: +421 36 751 1139

Atlas bar Pizzeria

Komenského 20.

 

PEST MEGYEI ÉTELEK

RECEPTJEI

SZENT ANDRÁS BORZASKA

Hozzávalók:

12 szelet pulykamell

3 burgonya

2 tojás

10 dkg reszelt sajt

2 dl tejföl

Fokhagyma

Liszt

Őrölt bors

Elkészítés:

A nyers burgonyát lereszeljük, belekeverjük a tojást és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zúzott fokhagymát, és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Beleforgatjuk a hússzeleteket és forró olajban megsütjük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk és sajtot szórunk rá.

(Gaia Hotel és Étterem, Galgahévíz)

 

SAURES (sváb étel)

Disznóöléskor a maradék apró húsokból és az apróra vágott belsőségekből lassú tűzön gyöngyözve levest főzünk. Fűszerezzük paprikával, borssal, babérlevéllel, majorannával és sóval. Forrón, friss kenyeret mellékelve tálaljuk. Külön tálkában reszelt tormát adunk hozzá.

(Spéth Géza diósdi polgármester receptje, amit még a nagymamától tanult)

 

VADRAGU-LEVES

40 dkg őzaprót hideg vízben felteszünk főni. Ha felforrt, a habját leszedjük és tovább főzzük. Hibátlan zománcú edényben külön felteszünk kevés vízben főni borókabogyót, szemesborsot, vöröshagymát, azaz redukciót készítünk. Ha felfőtt, rozsdamentes szűrőn rászűrjük a húslére és készre főzzük. Ezután 5 dl tejszínnel és kevés vizes liszttel behabarjuk, felfőzzük, majd sóval, borssal, frissen kipréselt citrom levével, tárkonnyal és ürömmel ízesítjük.

Levesbetét:

Főtt burgonyát áttörünk és barnára pirított hagymát, borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet, lisztet és tojást keverünk hozzá. Gyúrt tésztánál lágyabb állagú tésztát készítünk, kis gombócokat formálunk belőle és lobogó sós vízben kifőzzük

(Zeller Tibor receptje, Visegrád, Reneszánsz Étterem)

 

SZÁMADÓPECSENYE

Hozzávalók:

70 dkg vagy 10 szelet sertésborda

20 dkg hagyma

25 dkg gomba

3 közepes méretű paprika

4 középnagy paradicsom

8 dkg füstölt szalonna

10 dkg sonka

Fokhagyma

Bors

Édes-nemes őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:

A sertésbordákat elősütjük, félretesszük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírtartalmát kisütjük. Az edényből kiszedjük a szalonnakockákat és félretesszük. A kiolvasztott zsiradékban lepirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha aranysárgára pirult, rátesszük a felszeletelt paprikát, gombát. Ha a gomba már levet engedett, rátesszük a csíkokra vágott sonkát és a szeletekre vágott paradicsomot. Az így kapott ragura végül ráteszszük a félretett szalonnakockákat , majd tálalás előtt az elősütött setrésbordákat és jól összepároljuk. Köretként sült burgonyát adhatunk.

(Nagy István receptje, Cifracsárda, Nagykőrös)

 

JUHÁSZ ÁLMA

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell

5 dkg fokhagyma

3-4 közepes zöldpaprika

20 dkg hagyma

Őrölt bors

Petrezselyem

Majoranna

Tárkony

Elkészítés:

Az egészen apróra vágott vöröshagymát zsírban vagy olajban aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a kicsumázott szeletelt zöldpaprikát. Tovább pirítva rátesszük a fűszereket: a morzsolt majorannát, a tárkonyt és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a paprika félig megpárolódott rátesszük a zúzott fokhagymát és lassan tovább pároljuk. Közben a kifilézett csirkemelleket roston megsütjük, majd beletesszük a fűszeres raguba és az egészet szép lassan összepároljuk. Tálaláskor petrezselymes burgonyát adunk hozzá.

(Nagy István receptje, Cifracsárda, Nagykőrös)

 

CSÁRDAGAZDA KEDVENCE

Hozzávalók:

70 dkg sertésborda

20 dkg libamáj

25 dkg gomba

1/2 csomó kapor

Édes-nemes őrölt fűszerpaprika

Őrölt bors

Elkészítés:

A sertésbordákat megsütjük és melegen tartva félretesszük. Vékony szeletekre felszeleteljük a gombát, és tetszés szerinti zsiradékon elkezdjük pirítani. Ha félig megpirult, rátesszük az időközben apró kockára darabolt libamájat. Óvatosan kevergetve pirítjuk tovább és végül rátesszük a finomra vágott kaprot és a fűszerpaprikát. Ha szükséges, felengedjük csontlével vagy húslevessel és készre pároljuk. Ízesítjük és tálaláskor a sertésbordákra szedve burgonyakörítéssel szervírozzuk.

(Nagy István receptje, Cifracsárda, Nagykőrös)

 

CIFRA ALMA

Hozzávalók:

5 db egyforma, hibátlan alma

10 dkg dióbél

10 dkg porcukor

4 db tojásfehérje

3 dkg jobb fajta kakaópor

5 dkg cukorszirup

1 dkg vaníliás cukor

Porcukor

3 cl rum

3 dkg vaj

Elkészítés:

A szép, egészséges almákat megmossuk, meghámozzuk, belsejüket óvatosan kivájjuk. A dióbelet ledaráljuk, elkeverjük a rummal és a porcukorral, majd megtöltjük vele az almákat. A töltött almákat kivajazott sütőlemezre tesszük és sütőben majdnem készre sütjük. Közben a fehérjéből kemény habot verünk (ebben néhány csepp citromlé hozzáadása sokat segíthet). A félig megsült almákat a sütőből kivéve a tojáshabbal teljesen beborítjuk. Koktélcseresznyével, ananászcikkekkel díszítve visszatoljuk a sütőbe, amíg a fehérje egy kis színt nem kap. A kakaóból és a cukorszirupból készített csokoládéöntettel díszítjük. Vaníliás porcukorral enyhén meghintve, melegen szolgáljuk fel.

(Nagy István receptje, Cifracsárda, Nagykőrös)

 

RAKOTT GALUSKA SONKÁVAL VAGY SAJTTAL

Olyan tésztát készítünk, mint a forrázott fánk tésztája. Kanalanként szaggatva, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Vajjal vagy zsírral kikent tűzálló tálban soronként lerakjuk darált sonkával vagy füstölt hússal. Tetejét tejföllel locsoljuk meg. Öt percre a sütőbe tesszük, hogy jól átforrósodja és azonnal tálaljuk.

Készíthetjük reszelt ementáli vagy parmezán sajttal.

 

RÁC KRUMPLI

Egy kiolajozott tepsiben elhelyezünk 4 szelet kiklopfolt, fehér borssal és sóval ízesített tarját. Beborítjuk 2 fej szeletelt vöröshagymával, szeletelt paprikával és paradicsommal. Erre kerül 40 dkg szeletelt nyers burgonya, végül az egészet leöntjük egy pohár tejfellel.

Előmelegített sütőben, fóliával letakarva 30-40 percig sütjük.

(Borszékiné Rétháti Ágnes falusi vendéglátó receptje, Pócsmegyer)

 

SÁRGARÉPA-PÁSTÉTOM

Egy fej vöröshagymát megtisztítok, megmosom, felaprítom, és 1 dl vízben puhára párolom, ezután egy jó evőkanálnyi margarinnal elkeverem. Hozzáadok 25 dkg megtisztított, megmosott és lereszelt sárgarépát 1 dl vízzel, egy csipet sóval ízesítem, majd fedő alatt puhára párolom. Közben 5 dkg szójapelyhet annyi házi készítésű ételízesítővel fűszerezett vízzel leöntök, amennyi jól ellepi. Ha megduzzadt, kicsit kinyomkodom és a megpuhult sárgarépához adom. Folytonosan kevergetve addig tartom a tűzön, amíg zsírjára sül. Kihűtöm, majd turmixolom. Fűszerezem kaporral és kb. 10 dkg margarinnal jó habos krémmé keverem.

(Borszékiné Rétháti Ágnes falusi vendéglátó reform-konyha receptje, Pócsmegyer)

 

SZARVAS BÉLSZÍN

VINCZE MÓDRA

Hozzávalók:

Szarvas bélszín

Bacon szalonna

Libamáj

Vargánya gomba

Tejszín

Petrezselyem

Liszt

Vaj

Bors

Vöröshagyma

Olaj

Mustár

Konyak

Elkészítés:

A szarvas bélszínt olajos-mustáros páccal bepácoljuk. Vajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a libamájat, vagányagombát, sót, borsot, lisztet, kevés tejszínt, konyakot. A szarvas bélszínt szalonnába göngyöljük és megsütjük. Hozzáadjuk az elkészült ragut. Köretként hercegnő burgonyát (Pomme duchesse) és sült gombát adunk.

(A Hotel Silvanus étterem receptje)

 

ŐZPÁSTÉTOM

Hozzávalók:

1 kg pástétom tészta

15 dkg őzcomb

2 őzfilé

45 dkg sertéshús

15 dkg sima szalonna

Só, Fehér őrölt bors

3 g vadfűszer keverék

3 g borókabogyó

2 g kakukkfű

1 g oregano

1 dkg fokhagyma

0,5 l olaj

3 dkg vaj

0,5 dl konyak

1 dkg apróra vágott szarvasgomba

3 db tojás

2 dl vadhús alaplé (vagy vadhús-leves)

1 dkg apróra vágott mogyoró

Elkészítés:

Megtisztítjuk az őzcombot az inaktól. A sertéscombot ledaráljuk. A szalonnát egyszer ledaráljuk. A sertéshúst fűszerezzük borókával és kakukkfűvel. Az őzfilét sózzuk, borsozzuk és konyakkal pácoljuk, 2 órán keresztül állni hagyjuk. Az őzszeleteket megfuttatjuk olajban, majd lecsöpögtetjük. Zsírtalanított lábosba kevés vajat teszünk, megpirítjuk a mogyorót. Pároljuk egy kevés páclében, fűszerezzük borókával meg kakukkfűvel. Az őzcombot kétszer ledaráljuk, a páclé 2/3 -át hozzáöntjük, hozzáütünk 2 db tojást. Az egészet áttörjük és hozzáadjuk a pirított mogyorót és a szarvasgombát. Sütőformát kizsírozunk és a pástétomtésztával kibéleljük. Ráhelyezünk egy kis tölteléket. Erre rakunk 1 db őzfilét, melyet meglocsolunk egy kevés alaplével. Simítunk rá tölteléket, rátesszük a másik őzfilét, ismét meglocsoljuk és lezárjuk a maradék töltelékkel. Visszahajtjuk a tésztát és betakarjuk a pástétomot. Díszítjük és megkenjük a tetejét tojással. 220 fokon sütjük kb. 10 percig, majd 180 fokon további egy órán keresztül sütjük.

(A Hotel Silvanus étterem receptje)

 

FORDÍTOTT LEBBENCS

Hozzávalók:

1 kg lebbencstészta

1 nagy fej hagyma

2 db paprika

2 db paradicsom

2 gerezd fokhagyma

2 kávéskanál piros paprika

és végül egy kis fűszer, só és bors

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágva kisütjük. A lebbencstésztát megpirítjuk, az apróra vágott hagymát ráöntjük, piros paprikával meghintjük és rátesszük a burgonyát. Egy kicsit pároljuk, majd felengedjük vízzel, úgy, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz.

(Sóber Józsefné – Nagykőrös – receptje a Népi Ízek Fesztiváljáról)

 

PÁSZTOR KÁSA

Hozzávalók:

10 dkg szalonna

1 fej vöröshagyma

30 dkg száraz lebbencstészta

4 szem krumpli

2 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1 kg hántolt köleskása

Elkészítés:

A szalonnát apróra vágva meg kell sütni, a megsütött szalonnát kiszedni kistányérra. A zsíron a lebbencstésztát szép barnára kell sütni. Amikor kész, a vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, krumplit összevágva bele kell tenni a sült lebbencstésztába. Gyenge tűznél össze kell dinsztelni. Amikor már üveges a krumpli, vízzel fel kell engedni, hogy jól ellepje. Színes paprika és ízlés szerinti só jön még hozzá. Tovább főzni, amikor forr, bele lehet tenni a köleskását. Amikor megfőtt, tálalni. A sült szalonnát a tetejére kell szórni. Aki a csípőset szereti, annak az egyik zöldpaprika lehet erős.

(A Zsámbéki Nyugdíjas Klub receptje a gödöllői Népi Ízek Fesztiválján)

 

ÖREGANYÁM LEVESE

(Ezt a levest évente egyszer, esetleg kétszer főzték a nagymamák, nagy ünnep alkalmából, melyen az egész család részt vett)

Hozzávalók:

1 db 1 kg-os egész csirke

1 fej vöröshagyma

1 db szép szál zöldség

1 db szép szál sárgarépa

kb. 15 dkg liszt

1 tojás

10 dkg zsír

2 dkg őrölt paprika

3 dl tejföl

Egy csipet bors

Szezonban: 1 db zöldpaprika

1 db érett paradicsom

Ízlés szerint só

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a zsíron üvegesre hevítjük. Ezután hozzáadjuk a karikára szeletelt zöldséget, répát, paprikát, paradicsomot és a feldarabolt csirkét. Sózzuk. Az egészet kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, amíg a vizet el nem veszti. Ezután rászórunk kb. 2 főzőkanál-fej lisztet, a pirospaprikát, majd a tejfölt. Simára keverjük. Majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és jól felforraljuk. Amikor fölforrt, 1 egész tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk és a levesbe szaggatjuk. Ha a tészta feljön a tetjére, készen is vagyunk.

(Ági néni- Korsós Józsefné, Kiskunlacháza – receptje a gödöllői Népi Ízek Fesztiválján)

 

BURGONYÁS KÁPOSZTA

SZEGÉNYESEN

Hozzávaló:

15 dkg füstölt szalonna

1 kg fejes káposzta

1 kg burgonya

Vöröshagyma

Fokhagyma

Babérlevél

Bors, Köménymag

Só, és egy kis tej a habaráshoz

(Péli Miklósné és Csákány Lászlóné – Galgahévíz – receptje a gödöllői Népi Ízek Fesztiválján)

 

BABOS GULYÁS

(Ez egy kiadós étel, ezért ezt aratóknak főzték)

Hozzávalók 6 személyre:

10 dkg füstölt szalonna

90 dkg sertéshús

30 dkg szárazbab

2 fej közepes hagyma

10-10 dkg sárgarépa, zöldség

2 kávéskanál pirospaprika

2 zöldpaprika

2 paradicsom

Köménymag

Őrölt bors

3-4 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

1 fakanál liszt

Elkészítés:

A füstölt szalonnát kockára vágva kipirítjuk. A tepertőt kiszedjük. Míg az étel fő, a szalonna tepertőjét elfogyasztjuk. A zsírjában megsütjük a hagymát, paprikát, pardicsomot, beletesszük a piros paprikát és a kockázott húst. Félkészre főzzük. Másik edényben a beáztatott babot 1 babérlevéllel és sóval majdnem készre főzzük. A levét leöntjük, mert így nem lesz puffasztó az ételünk. Összeöntjük a pörkölttel, beletesszük a sárgarépát, zöldséget, köménymagot, őrölt borsot és puhára főzzük. Rántást készítünk: 2 evőkanál oljaon megfuttatjuk a fakanál lisztet, levéve belereszeljük a fokhagymát és hozzáöntjük a készre főtt ételhez.

(Az ételt készítette Ruzsik Mihályné és Bábik Györgyné, Letkés Községből – Népi Ízek Fesztiválja, Gödöllő)

 

HERNÁDI TÁRKONYOS

CSIRKERAGU LEVES

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg hernádi csirkehús,

3 ek olaj,

1 cs újhagyma vagy póréhagyma,

2 dk liszt,

2-3 db szárnyas húsleveskocka,

20 dk gomba,

2 dl tejföl

1 kisebb citrom leve,

Ízlés szerint tárkony, só, ételízesítő, bors

Elkészítés:

A hagymát vékonyra szeleteljük és a feldarabolt csirkehússal, (csirkemell, comb, csont és bőr nélkül felkockázva) aprólékkal, zöldségekkel, borsóval, gombával együtt olajon megpároljuk. Meghintjük liszttel, kissé átpirítjuk, majd felöntjük a leveskockából elkészített húslével. Ha szükséges még vizet öntünk hozzá és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és citrom levét is. Felforraljuk, majd, ha már minden puhára főtt, beletesszük a levesbetétet, majd simára elkevert tejföllel gazdagítjuk. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

(Cserjés Lászlóné receptje)